RX 5700 problemleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
RX 5700 Pulse var ben de. İlk birkaç gün mavi ekran hatası aldım. Trixx ile ilgili olduğunu anladım uygulamayı kaldırdım, mavi ekran sorunu bitti. Ekranda sinyal yok deyip kilitlendi makine 1 sürücü sonra o hata da gitti. Sonrasında yatay siyah çizgi sorunu çıktı karşıma onun da çözümünü buldum oyun içinden V-Sync açınca oluyormuş. Sonuç itibari ile şu anda sorunum olmadan serin bir şekilde kullanıyorum kartı.
Yani sorunlar olabilir önemli olan çözülüyor mu?
Bir önceki kartım GTX1070 idi. Palit çift fanlı model 85 derecede fanlar yüzde 100 çalışıyor sonrasında termal frenleme yapıyordu kart. RTX serisi çıktıktan sonra FPS düşmesiları başladı. Eski sürücü ile çözülüyor fakat burada benim gördüğüm AMD kartlarda zamanla sorunlar çözülür ile. NVIDIA kartlarda sorunların zamanla çoğalması oldu. Sonuç olarak NVIDIA karttan sonra tercihim AMD oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konunun abartıldığını düşünmeye başladım. 2-3 Ay içinde RX5700 veya RX590 içeren bir sistem toplayacağım. Aranıza katılmayı düşünmüyorum çünkü bizim insanımız en ucuz RX5700 hangisi ise o olsun kafasında olduğu için garantiden dert yanıyor. Diğer kartlara göre daha fazla sorun olduğunu ben kabul ediyorum bu yüzden aldığım firmanın garantisini araştırma yönündeyim. Türkiye'de yaşadığımı biliyorum çünkü çoğu kişi işini doğru yapmıyor ve herkes verdiği paraya alabileceği en fazla FPS'i istiyor doğal olarak. Bu problemlemleri yaşamamış birine iki sistem toplasanız aynı FPS veriyor deseniz 500 TL daha ucuz olanı seçecektir. Arkadaşıma 2017 yılında RX480'li sistem topladık hala sistem tam performans çalışıyor. Kendim Sapphire R7 260X kullandım 2 sene en ufak bir problem bile yoktu (Kartı ikinci el aldım). Arkadaşımdan 2 yıl kullandığı Asus ROG GTX750Ti aldım yine 0 problem ve kendisi kartla 2 ay mining yaptı. Bu işler tamamen şans siz kendinizi olduğunca güvenceye almaya çalışın. Aldığınız firma hakkında araştırma yapın bunları yaşama ihtimalinizi azaltın.

Sorun yaşayan arkadaşların çoğu referans ve aceleye gelen kartları alan arkadaşlar ayrıca çok haklısınız. Sorunlar elbet olur önemli olan çözümdür

Gerçekten bütün sorunları çözmüş AMD bak hiç sorun yaşamamışsın. Bu millet her yerde aynı ya.

Ne güzel demişsin işlemcim darboğaz yapınca. Zaten darboğaz olunca ekran kartını tam kullanamadigindan sorunlar belli olmuyor. Bende A8 işlemcim ile kullanırken RX570'i sorun yoktu. Ryzen alana kadar. Daha tam besleyemedigin ekran kartına yorum yapamazsın.

RX 500 serisinde artık herhangi bir sıkıntı yok fakat RX 5700 serisi cidden sıkıntılı arkadaşlar, ilk çıktığında bende 2060-2070 yerine 5700-5700XT öneriyordum fakat artık almayın. Ekran kartlarının yüzlerce yazılımsal sıkıntısı var ve cidden insanı delirtecek türden. AMD Reddit kısmına girip neler yaşandığını görebilirsiniz. İşim komik tarafı bu ekran kartlarının problemleri ile alakalı Reddit üzerinde her gün yüzlerce konu açılıyor, 19.7.X sürücüsünden tutun son çıkan sürücüye kadar kim bilir kaç hafta geçti ve sorunları hala bitmedi. Başınızın ağırmasını istemiyorsanız 2060-2070 alıp geçin.

BF4'te darboğaz yok, kart %100 yük altına giriyor ve 170W civarı güç tüketiyor test ettim. Donma takılma şu bu ordan buraya atma gibi sorunlar yok. Şuan tek oynadığım oyun olan BF1 işlemciye aşırı yük bindirdiği için ekran kartım tam güçte çalışamıyor. Bunu belirtmemişim. Ayrıca 6 saat FURMARK testi yaptım üstelik güç limitini WattMan'den +%50 yaparak ve kart 200W güç tüketti stabil olarak. Buna bir cevabınız var mı?

Ekleme: Testi 1475MHz de yaptım. İnsanlar normal ve gözümde kalitesiz RX570'lerini 1200'lü MHz hızlarında kullanıyor ben OC ile furmark testimde hiçbir sorun yaşamadan stabilite yakaladım.

Ya arkadaş gelde zıvanadan çıkma. AMD kartın arıza yaptığı ve pişmanlık temalı bir konuda AMD övmek nedir? Dalga mı geçiyorsunuz arkadaş siz milletle?

Gerçekten bütün sorunları çözmüş AMD bak hiç sorun yaşamamışsın. Bu millet her yerde aynı ya.
Neyse ben üzerime alınmıyayım şimdi evdeki kart bozulur falan yarın konu açıp başım yandı demiyeyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…