RX 5700 problemleri

• Konuyu başlatan 43385
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 65
  • Görüntüleme 4.655
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben bile önermiş olabilirim ama asla Armor modeli önermedim. Kendim satın alıp kullanmaya başlamadan önce de Nitro+ 570 öneriyordum hala soran olursa öneririm.

İnsanımızı anlamayı bırakalı çok oldu ben saldım artık. Forum donanımhaberin uzay boşluğundan kurtulup buraya geldim burası da derinlerini karanlık taraflarını görünce pek farklı değilmiş. Gülerek dalga geçerek iğneleyerek insanlar ile tartışılmaz. Burası bilgi paylaşma fikir paylaşma platfor mu? Intel ve NVIDIA eğer bugün karşısında 'AMD' olmasaydı şu an 9400F'i 2000TL'e alıyorduk, ne bilim 9900K 4-5 bin TL falan olurdu herhalde. Aynen dediğiniz gibi ülkemizde kullanım oranı olarak kat ve kat daha fazla kullanıcısı olduğu için doğal olarak yaşanan yaşanabilecek sorun sayısıda göze o oranda çarpıyor. Geçen gün 2070 ile monitörünce çözünürlük ayarlayaman birini görmüştüm. Günlerce uğraşmış adam bu kadar basit bir sorun için en son toplu bir şey yükleyip çözmüştü ama nasıl hangi sürüm ile çözüdüğünü bilmeden. Demem o ki para kolay kazanılmıyor. İnsanlar hayaller ile ucu ucuna denkleştirip sistem kasa topluyor. Gidip 1050 Ti ile 75Hz monitöründe Very Low ayarlarda oyun oynamak yerine RX570 ile High-Ultra ayarlarda oynuyor (benim gibi). Yani burada gülmek eğlenmek güzel evet ama AMD vs diğerleri savaşı çok saçma. Kendim kullanıyorum sorunsuz sıfır sorun yani neden önermeyeyim? Bunda akıl mantık dışı bir durum mu var?
Bunlar NVIDIA kart alıp FreeSync monitör kullanan dostlarımız, konu ne olursa olsun her halukarda aynı yolda buluşuyoruz. Kimsenin kimseye sallamasına gerek yok dostluk kazansın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ülkede kimse gidip te RX570 varken 1050 Ti almaz arkadaşım.
Bak şu an yeni bir kart alacak olsam ikini de almam. Ha eğer iki kart arasında bir tercih yapmam gerekecek olursa hayatta RX570 almam. Ben aldığım kartı senelerce stabil performansta kullanmak isterim. RX570 bana bunu sağlayamaz. 20 senedir işin içinde olan birisi olarak bunu açık yüreklilik ile söyleyebilirim. Üstünden haddinden fazla enerji geçen çipler yıpranmaya mahkumdur. Isınmaya mahkumdur ki millet boşuna undervolt yapmıyor. Ben kartımı aldığım zaman OC yapmak isterim gönül rahatlığı ile RX570'e kendi soğutucusu ile OC yapamazsın. Eğer kendi soğutucusunu söküp sıvı soğutma takmadıysan. RX570 ile alacağım performans 10 üzerinden 8 olsa. Mecburen UV yaparak 7'ye düşüreceğim. Vaad edilenin altı yani. Fakat GTX1050 Ti için 10 üzerinden 6 dersek ben ona gönül rahatlığıyla OC yapıp 7'ye yükseltebilirim. Vaad edileni karşılıyor yani isterse RX570'yen 100 FPS düşük olsun. Sürücüleri ayrı dert. Oradan hiç bahsetmiyorum bile.

Bak şu an yeni bir kart alacak olsam ikini de almam. Ha eğer iki kart arasında bir tercih yapmam gerekecek olursa hayatta RX570 almam. Ben aldığım kartı senelerce stabil performansta kullanmak isterim. RX570 bana bunu sağlayamaz. 20 senedir işin içinde olan birisi olarak bunu açık yüreklilik ile söyleyebilirim. Üstünden haddinden fazla enerji geçen çipler yıpranmaya mahkumdur. Isınmaya mahkumdur ki millet boşuna undervolt yapmıyor. Ben kartımı aldığım zaman OC yapmak isterim gönül rahatlığı ile RX570'e kendi soğutucusu ile OC yapamazsın. Eğer kendi soğutucusunu söküp sıvı soğutma takmadıysan. RX570 ile alacağım performans 10 üzerinden 8 olsa. Mecburen UV yaparak 7'ye düşüreceğim. Vaad edilenin altı yani. Fakat GTX1050 Ti için 10 üzerinden 6 dersek ben ona gönül rahatlığıyla OC yapıp 7'ye yükseltebilirim. Vaad edileni karşılıyor yani isterse RX570'yen 100 FPS düşük olsun. Sürücüleri ayrı dert. Oradan hiç bahsetmiyorum bile.
RX 570 kartımı 2 yıl stabil bir şekilde sorunsuzca kullandım? Neye göre stabiliteden bahsediyorsunuz konuyu açabilir misiniz?

Arkadaşlar gerçekten tartışmanın hiçbir manası yok. Ben AMD'yi de kötülemedim NVIDIA'yı da. Ben gönderinin sonuna da belirttim şans işi olduğunu ve bana da denk geldiğini, bu konuyu başkası açsaydı, bu sorunları başkası yaşasaydı ben yine gidip RX 5700 alırdım. Ama şuan bu sorunlarla karşılaşınca şahsi olarak beni soğuttu ve değiştirmek istiyorum. RX 5700 almayı düşünen arkadaşlar korkup vazgeçmesin, yine alsınlar. Ben RTX serisine geçince yine sorun yaşayıp yaşamayacağım belli değil, yaşayabilirim de, bu herkesin başına gelebilir. Ben "şahsi" olarak GPU kısmında AMD serisine ars vermek istiyorum şuan, bakın "şahsi görüşüm"

Kendim satın alıp kullanmaya başlamadan önce de Nitro+ 570 öneriyordum hala soran olursa öneririm.
MSI Armor RX570 kullanıyorum. 3 kez garantiye yolladım sonunda binbir bela kartı değiştirdiler. Şimdi tekrardan arıza çıkardı. Artık saldım ben de. Benden aldıkları paranın hayrını görmesinler.
Öner kardeşim bak adamlar çok mutlular önerdiğiniz kartlardan.

Kullanıcı sayısı fazla olunca sorun da aynı orantı da fazlaymış gibi görünüyor. Burada markayı ölümüne gömen insanları anlamak mümkün değil. Problem yaşayan birisinin konusuna yapışıp "demedik mi biz, işte AMD böyle, bunların ekran kartını almayın, hebele hübele" demekten başka bir şey yapmayan bir ekip var. Planlı çalıştıklarını hatta WhatsApp grupları olduğunu düşünmeye başladım.

Yabancı forumlarda geziyorum. Bakıyorum adam NVIDIA kullanıyor ama problem yaşamış. Ötekine bakıyorum o da NVIDIA kullanıyor o da problem yaşıyormuş. "Allah Allah" diyorum kendi kendime "Neden bu adamlar problem yaşıyor acaba? Halbuki dünyanın en iyi GPU üreticisi olan, über süper bir marka olan ve kesinlikle tartışılamaz haşmetli NVIDIA'nın mimarisi bunlar. "

Bu ülkede kimse gidip te RX570 varken 1050 Ti almaz arkadaşım. Ben de isterim RTX 2080 Ti kullanmayı ama bütçem dahilinde RX580'in kaliteli bir modelini almayı tercih ettim. AMD benim babamın oğlunun firması değil. Fiyatına göre iyi performans almak istiyor insanlar. Bu yüzden AMD'ye yöneliyorlar. Buradaki arkadaşlar yukarıdaki örnekteki gibi muhtemelen Euro ya da Dolar dövizli bir ülkede yaşasaydı ve rahatça parasını düşünmeden NVIDIA GPU'larına sahip olsaydı muhtemelen problem yoğunluğunu aynı derecede yaşayacaktı. Ya ben körüm ya da milyon tane artifact problemi görüyorum. Üstelik bu problem %90 oranında NVIDIA GPU'larda.

Biraz daha AMD gömmeye devam edin NVIDIA size maaş bağlar belki. Sırf bu konuda fiyat/performans oranı yüksek olduğu için insanlar öneri verdiğinde cahil olarak yaftalanıyor. Şimdi malum şahıs salyalarıyla gelip haşmetli NVIDIA'sını savunacak. Bu konuya bir mesaj daha yazmayacağım, esen kalın :)
Şaka mı yapıyorsun? Öyle söyle kalpten giderim. AMD kullanicisiyim. Islemci amenna fakat ekran kartı, ben yerimde memnunum o benden uzak olsun. Şaka yapıyorsun demi derken NVIDIA pazar payı AMD'den yüksek biliyorsun de mi? AMD pazar payı NVIDIA pazar payından düşük olmasına rağmen, arıza oranı daha yüksek. Hani bilgiyi al sakla lazım olur.

RX 570 kartımı 2 yıl stabil bir şekilde sorunsuzca kullandım? Neye göre stabiliteden bahsediyorsunuz konuyu açabilir misiniz?
10 kişiden 4'ü problem yaşıyor diyoruz. Anlaması çok basit aslında. Fakat izah edeyim yine de. Aramızda sır bak bu. Sen o 10 kişiden 6'nın içindesin. Çaktırma aramızda. 😉
Sanki evrendeki bütün RX570 kartlar arızalı dedik ya. 😄

Öner kardeşim bak adamlar çok mutlular önerdiğiniz kartlardan.
Önereceğim zaten, bizzat kullandığım soğutması ve OC potansiyeli mükemmel bir kartı bütçesi kısıtlı diğer technopat kullanıcısı dostlarıma neden önermeyeyim?
Elimdeki kartı 1490MHz OC zorladım banamısın demedi. Sonra işlemcim stok haline (1340MHz) bile zaten darboğaz yaptığı için uğraşmadım. İnce ayar voltaj vs. ile kartın 1520MHz lerde stabil çalışacağını düşünüyorum. Sorun yaşamıyorum yaşamadım. Doğal olarak 900-1000 TL arası fiyat bandında rakibi olmadığı için soran olursa yine önereceğim. Nitro+ RX570 dışında RX570 kartı önermedim önermeyeceğim.

Arkadaşlar gerçekten tartışmanın hiçbir manası yok. Ben AMD'yi de kötülemedim NVIDIA'yı da. Ben gönderinin sonuna da belirttim şans işi olduğunu ve bana da denk geldiğini, bu konuyu başkası açsaydı, bu sorunları başkası yaşasaydı ben yine gidip RX 5700 alırdım. Ama şu an bu sorunlarla karşılaşınca şahsi olarak beni soğuttu ve değiştirmek istiyorum. RX 5700 almayı düşünen arkadaşlar korkup vazgeçmesin, yine alsınlar. Ben RTX serisine geçince yine sorun yaşayıp yaşamayacağım belli değil, yaşayabilirim de, bu herkesin başına gelebilir. Ben "şahsi" olarak GPU kısmında AMD serisine ars vermek istiyorum şu an, bakın "şahsi görüşüm"
10 kişiden 4'ü problem yaşıyor diyoruz. Anlaması çok basit aslında. Fakat izah edeyim yine de. Aramızda sır bak bu. Sen o 10 kişiden 6'nın içindesin. Çaktırma aramızda. 😉
Ne olursa olsun bu rakam afaki. Ayrıca şu bir gerçek ben asla gidip de kendisinden daha az performanslı olup da daha çok para vereceğim bir ürün almam. NVIDIA'nın oyun stabilitasyonunu zaten biliyoruz, mükemmel. Gönül almak istiyor ama neredeyse 2000 TL'ye yakın bir fiyat farkı var ve o paralar kolay kazanılmıyor müdür ;)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı