RX 5700 sistem HDMI ile siyah ekran veriyor

HAYNA

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımda DP takılıydı. Oyunlardaki piksel probleminden dolayı HDMI kablosu takmaya karar verdim. İki farklı HDMI kablosu denedim. Her seferinde oyundayken ekran gidip geliyor, siyah ekran oluyor. Sebebi ne olabilir?

Ekran kartı: Gaming RX 5700.
İşlemci: Ryzen 5 3600.
RAM: 16 GB.
Anakart: Gigabyte B450M S2H.
Monitör: ASUS VG279Q.

Monitörünün HDMI girişinde problem olabilir. Ayrıca HDMI girişini sabit tutabilecek bir çentik bulunmadığı için gidip geliyor olabilir. DP kabloda çentik var o yüzden sabit duruyor. Yani şimdiye kadar bu problemi yaşamadığını varsayarsak kabloyla yada girişle ilgili bir sorun bu.

Sürücüleriniz güncel mi?
PSU nedir?
Başka monitörde veya televizyonda bilgisayarı test ettiniz mi? Belki de sorun monitördedir.
Tekrar DP kablosunu takınca sorun oluyor mu?

Sürücüler güncel hocam. PSU Corsair Carbide Spec-Delta içindeki PSU'yu kullanıyorum 550W. Test etmedim hocam, DP kullanırken hiçbir sorun olmuyor yani en ufak sorun bile olmuyor.

O zaman büyük ihtimalle monitörün giriş portunda bir sıkıntı vardır.
Bence başka bir görüntüleme aygıtında denerseniz kesin bir kanıya varırsınız.
Elimde aygıt yok ama bakacağım duruma hocam, olmadı DP kullanmaya devam ederim, yakın zamanda format atacağım belki o çözüm olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı