RX 5700 vs RTX 2060 Super

Evet büyük bir eksik. Rakip firmada olan bir teknoloji AMD firmasında yok. İşin garip kısmı 2020 yılında çıkacak olan konsollarda Ray Tracing desteği verecek AMD. Bu sene masaüstü ekran kartlarına bu teknolojiyi vermedi. Neden mi? Bu kartları satıp, yeni kartları öyle piyasaya sürecektir. Çünkü Navi uzun yıllardır geliştiriliyor, ve ellerinde bu mimariden bolca var. Ekran kartını uzun yıllar kullanan biri olarak, bu teknolojiden mahrum kalmak istemiyorum. Ray Tracing destekli oyun sayısı giderek artış yaşacayacak. O zaman da böyle konuşabilecek misin, merak etmiyor değilim.
En küçük bir eksik bile değil, geleceye yatırım hele hiç değil.

Şu an RT destekleyen kart alsan, hele ki 2060 super, piyasadaki en basit oyunu RTX ile adam akıllı taş gibi oynatamayacak.

Diyorsunuz ki geleceğe yatırım, değil. Çünkü şu an RTX, bize Ray tracing teknolojisin 10'da 1'ini sunmasına rağmen kart bu denli zorlanıyor. İleride 10'da 7'sini sununca bu karta RTX ayarını bile vermezler. Gerçekten ileride RTX açabileceğini düşündün mü ?

2080Ti bile zorlanıyor bu teknolojide, ve daha bu başı. İleride açma tuşunu bile vermeyecekler.
Kaldı ki şu anda RT on/off pek fark yok, yansımalar dışında. Fakat 64 tane delinin savaştığı bir maçta neden arabadaki parlamaya bakayım ?

İleride standart olduğunda Ray tracing var diye para verilir, fakat şu an şahsen hayır.

Ray tracing'i bir artı olarak görmüyorum. Elini vicdanına koyarak alttaki videoya bak, gram farklılık görmüyorum ben. Ciddiyim. Sadece FPS düşmüş.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Takdir edersiniz ki bu teknoloji daha tam manasıyla oturmadı. Ben de AMD tarafındayım kullandığım GPU 7970. Sadece bu teknolojinin AMD firmasında olmamasından rahatsızım. Dediğim gibi böyle düşünen bir tek ben olsam yine bir şey demeyeceğim. Ekran kartımı yenileyeceğim, ta ki AMD Ray Tracing destekli kartları piyasaya sürene kadar. 🙂

Ray tracing'i bir artı olarak görmüyorum. Elini vicdanına koyarak alttaki videoya bak, gram farklılık görmüyorum ben. Ciddiyim. Sadece FPS düşmüş.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Kaldı ki DLSS bile açık, kısacası Bob Ross ile oyun oynuyoruz.

Ray tracing bedava olacak başlıklı bir video vardı. Şu anda tam bu teknolojiye elverişli değilmiş ortam fakat güncellemeyle mümkün galiba izleyerseniz benden iyi anlarsınız. Rx Vega 64 le açmış RTX core bulunmamasına rağmen. G-sync in bedava olması gibi buda öyle mümkün olacak galiba. Bence RTX filan değilde 2K da yüksek FPS hangisinde veriyosa o alınabilir. Arada 1000 TL fark var referans 5700 XT ile Gigabyte G1 Gaming di sanırım soğutmalı yani 2070 SUPER in. Ben Amazon üzerinden Polonya’ya yada direk Polonya e-ticaret platformları üzerinden alacağım. Biri 2600 TL biri 3500 TL şimdilik bulduğum fiyatlar. Ekim başında almış olurum şu anda düşünüyorum. Bide 2K monitör almak lazım tabi.

Ray tracing bedava olacak başlıklı bir video vardı. Şu anda tam bu teknolojiye elverişli değilmiş ortam fakat güncellemeyle mümkün galiba izleyerseniz benden iyi anlarsınız. Rx Vega 64 le açmış RTX core bulunmamasına rağmen. G-sync in bedava olması gibi buda öyle mümkün olacak galiba. Bence RTX filan değilde 2K da yüksek FPS hangisinde veriyosa o alınabilir. Arada 1000 TL fark var referans 5700 XT ile Gigabyte G1 Gaming di sanırım soğutmalı yani 2070 SUPER in. Ben Amazon üzerinden Polonya’ya yada direk Polonya e-ticaret platformları üzerinden alacağım. Biri 2600 TL biri 3500 TL şimdilik bulduğum fiyatlar. Ekim başında almış olurum şu anda düşünüyorum. Bide 2K monitör almak lazım tabi.
Ray tracingi zaten tüm kartlar yapabilir ama güçleri yetmez. Nvidia RTX kartlarında ray tracing için özel Tensor çekirdekleri var.

Alttaki videoda Crytek tarafından Vega 56'yla yapılmış ray tracing demosu var.

Şu RX serisindeki problemler neden benim başıma gelmiyor? Veya Recep Baltaş incelerken, test ederken olmuyor? Neden forumda RX kullanıp öneren bir çok kişinin başına gelmiyor?

Sistem toplamada yapılan hatalardan, dandik hava akışı olmayan kasalardan kartı suçluyor insanlar. Zaten hep önyargıyla alınca suçlamak da kolay oluyor.

Tek fanlı RX 570 kullanıp, 1244 MHz'den 1460 MHz'ye voltajlı overclock yaptığımda bile ısınma sorunu olmuyor, adam Nitro+ aşırı ısınıyor diye ağlayıp AMD pişmanlıktır diyor. Şaka gibi.
Neden bu fanboy'luk? O kasaları insanlar Nvdia kartlarla kullanmıyor mu sanıyorsunuz? Ayrıca 5 DK'lık testlerde kartın neyini anlayacaksınız?
Her gün RX serisinin sorunları ile ilgili konu açılıyor, bunu en az benim kadar bildiğine eminim.
3 kuruş ucuz diye övüp durmayın şu kartları artık.
Daha diğer modellere bakmadım, onlar da aynı şekilde.

Wattman hatası da mı yok?

Alacak kişiler bunları bilerek kararını versin.
1565192928195.png

1565192787266.png

Son düzenleme:
RX serisini övmüyorum, gömülmesini engelliyorum. Alt seviyede (1660 altı) Nvidia kartı almak çok mantıksız. Üst seviyede ise Nvidia rakipsiz, AMD çok kötü. Radeon VII çok verimsiz. RX 5700 XT desek 2070 SUPER'e karşı soğuk terler döküyor daha.

Sorun kartdaysa benim tek fanlı tatliş kartım neden ısınmıyor?

RX serisini övmüyorum, gömülmesini engelliyorum. Alt seviyede (1660 altı) Nvidia kartı almak çok mantıksız. Üst seviyede ise Nvidia rakipsiz, AMD çok kötü. Radeon VII çok verimsiz. RX 5700 XT desek 2070 SUPER'e karşı soğuk terler döküyor daha.

Sorun kartdaysa benim tek fanlı tatliş kartım neden ısınmıyor?
Hepsinde sorun var demiyorum ki ben zaten ama sorun yaşayan insan sayısı Nvdia'nın belki 50 katı falandır. Bunlar da artık tescilli sorunlar, Wattman hatası gibi, AMD'de durumu kabul ediyor ama bir türlü çözüm üretemiyor.
1660 almak neden mantıksız? RX 590'dan daha güçlü bir kart.

1660 mantıksız demedim, 1660 altını almak mantıksız dedim. 1650 gibi, 1050 Ti gibi. Ve hata oranını abartma istersen. Forumda sadece sorun yaşayan insanlar görmen çok normal. Şu ana kadar "Ürünüm hatasız çalışıyor, memnunum" diye konu açan görmedim.

Dostum Nvdia %80 daha fazla satmasına rağmen neden onun sorunlarını AMD kadar görmüyoruz? AMD piyasanın %20 sine hakim ama sorun dediğin zaman ilk akla gelen firma. 1050 TI zaten eski nesil. 1650 konusunda haklısın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı