RX 5700 vs RTX 2060

@dogant Sorumu yanlış anlamayın ancak madem sorunlu bir model neden Technopat bu model ile sistem kuruyor ve öneri olarak sunuyor? Sormamın sebebi ise bildiğim kadarıyla sorunlu bileşenler Technopat tarafından kullanılmıyor.
Kurabilirler bu gayet doğal, inceleyip test ediyorlar. Sorunları da söylüyorlar zaten. RX 5700 XT'in test videolarında bazı oyunlarda takılmalar vardı mesela.

Ayrıca AMD'nin resmi sayfasının linkini attım. Yani artık bu sorunlar gizli saklı şeyler değil.

Umarım çözerler.

@dogant Bu sorunlar uzun zamandır gizli saklı değil 3 aydır bu seriyi takip ediyorum. Sistemin test amaçlı kurulmasını anlarım ancak bu ürün an itibarı ile satılıyor kendim de almayı düşünenlerden biriyim. Seride en ufak bir kronik sorun bile olsa burada sorulanların altına "Uzak dur." vb. yorumlar yapılırken kronik sorunlu bir sistemin "Technopat Tavsiyeli Sistemler" başlığı altında satılması ve bu ekibin mensubu birinin burada RX 5700 serisinden uzak durun demesi bence anormal ötesi bir şey. Eğer gerçekten sorunluysa bu seri tavsiye sistemlere hiç eklenmesin madem.

@Recep Baltaş RX 5700 serisi ile ilgili bir açıklama yapabilir misiniz?

AMD çok uzun zamandır yazılım sorunu var zaten.
En basitinden forumda açılan konulardan bile bunu anlayabilirsiniz.
Abartısız söylüyorum sorunlu kartların %90’ı AMD. Her gün 10’larca konuyu onaylayınca daha iyi anlıyorsun.

Ben uzak durun demiyorum almak isteyen alsın ama burada amaç birbirimize yardımcı olmak ise ben sorunlarını insanlara söylemek zorundayım.

Ben alırım, sorun çıkarsa uğraşır, çözüm bulurum diyen insanlar alabilir.

%100 sorun yaşarsın ya da yaşamazsın diye bir kural yok ama kartın bilinen sorunları var.
X oyununda sorunludur mesela sen o oyunu oynamıyorsundur seni ilgilendirmez.

Bu nedenle sistem tavsiyelerine eklenmesi normal. Yoksa haksız rekabet olurdu.
Tek markaya bağlı mı kalsın Technopat?

Son düzenleme:
Eğer RTX 2060 alacaksan o modeli alma. Biraz ısınma sorunu var. Arkadaşım kullanıyor, %100 fanda 70 derece görüyor. Normal şartlarda yüksek bir derece değil, ama %100 fan için yüksek bir derece.

Hala devam eden birçok sorunu var. AMD'de driverların sürüm notlarında bunu açıklıyor zaten.

RX 5700 almak şu an büyük risk.

Şu kısım önemli:
  • Radeon RX 5700 series graphics products may experience stutter in some games at 1080p and low game settings.
Bazı oyunlarda 1080p çözünürlükte anlık takılmalar olabilir diyor.

1080p'de demiyor, 1080p ve düşük ayarlarda diyor hocam, hatanız olduğu kanısındayım. 1080p ve orta ayarlarda oynarsak sorun yok, kaldı ki bu bir sürücü sorunu. Kalıcı değil. Bu kadar yeni bir mimarinin arada sorunlar çıkarması normal, uzun vadeli bir kart alınmalı. En son sürücüde araştırdığım kadarı ile iyi sayıda kişinin sorunu çözüldü. Bence sürücü sorunları aşırı fazla büyütülmemeli, zamanla çözülüyor.

RX 5700, genelde 2060 ile değil, 2060 Super ile karşılaştırılıyor çünkü 2060'tan %12 civarı daha güçlü. Elbette NVIDIA'nın sponsor olup optimizasyon yaptırttığı oyunlarda fark %5'e kadar düşüyor. Aşağı yukarı aynı fiyattalar. RX5700'ün PCIe 4.0 ve 7nm olduğunu unutmamak lazım.

Rx5700 pulse tavsiye ederim ben karta ısındım ama kartın kendisi ısınmıyor BF1 ultra 55 derece, Metro exodus ultra 68 dereceyi geçmedi.
Hala devam eden birçok sorunu var. AMD'de driverların sürüm notlarında bunu açıklıyor zaten.

RX 5700 almak şu an büyük risk.

Şu kısım önemli:
  • Radeon RX 5700 series graphics products may experience stutter in some games at 1080p and low game settings.
Bazı oyunlarda 1080p çözünürlükte anlık takılmalar olabilir diyor.

Bence hemen kendinize yanlış bilgilendirmeden ceza verin uyarı 1080+low ayarları kapsıyor ki o kart ultra da her oyunu oynatır.

1080p'de demiyor, 1080p ve düşük ayarlarda diyor hocam, hatanız olduğu kanısındayım. 1080p ve orta ayarlarda oynarsak sorun yok, kaldı ki bu bir sürücü sorunu. Kalıcı değil. Bu kadar yeni bir mimarinin arada sorunlar çıkarması normal, uzun vadeli bir kart alınmalı. En son sürücüde araştırdığım kadarı ile iyi sayıda kişinin sorunu çözüldü. Bence sürücü sorunları aşırı fazla büyütülmemeli, zamanla çözülüyor.

RX 5700, genelde 2060 ile değil, 2060 Super ile karşılaştırılıyor çünkü 2060'tan %12 civarı daha güçlü. Elbette NVIDIA'nın sponsor olup optimizasyon yaptırttığı oyunlarda fark %5'e kadar düşüyor. Aşağı yukarı aynı fiyattalar. RX5700'ün PCIe 4.0 ve 7nm olduğunu unutmamak lazım.
Evet düşük ayarlarda diyor ama özellikle online oyunlarda 1080p'de shuttering yaptığı için düşük ayar kısmını söylemeye gerek duymadım. Bu kart genellikle online rekabetçi oyunlarda sorun çıkarıyor.
Bir de mavi ekran ve görüntü gitmesi sorunları vardı onları çözmüş olabilirler.

Kalıcı bir sorun demedim ben de zaten. Sürücü sorunu olduğunu söylüyorum ama bir türlü çözülemeyen bir sürücü sorunu. AMD artık bu sürücü konusunda kendine çeki düzen vermeli.
Rx5700 pulse tavsiye ederim ben karta ısındım ama kartın kendisi ısınmıyor BF1 ultra 55 derece, Metro exodus ultra 68 dereceyi geçmedi.

Bence hemen kendinize yanlış bilgilendirmeden ceza verin uyarı 1080+low ayarları kapsıyor ki o kart ultra da her oyunu oynatır.
Oyunu oynatmak mı? Sence şu an oyunu oynatır mı oynatmaz mı ondan mı bahsediyoruz? Sırf yazmış olmak için yazıyorsun.
Ayrıca 1080p ve low ayarlarda diyor. İlla ki düşük ayarlar 1080p olacak diye bir şey yok. 2K ve 4K'yı da kapsar bu cümle.
1080p düşük ayarlarda demiyor. 1080p ve düşük ayarlarda diyor. Arada çok fark var.

Evet düşük ayarlarda diyor ama özellikle online oyunlarda 1080p'de shuttering yaptığı için düşük ayar kısmını söylemeye gerek duymadım. Bu kart genellikle online rekabetçi oyunlarda sorun çıkarıyor.
Bir de mavi ekran ve görüntü gitmesi sorunları vardı onları çözmüş olabilirler.

Kalıcı bir sorun demedim ben de zaten. Sürücü sorunu olduğunu söylüyorum ama bir türlü çözülemeyen bir sürücü sorunu. AMD artık bu sürücü konusunda kendine çeki düzen vermeli.

Oyunu oynatmak mı? Sence şu an oyunu oynatır mı oynatmaz mı ondan mı bahsediyoruz? Sırf yazmış olmak için yazıyorsun.
Ayrıca 1080p ve low ayarlarda diyor. İlla ki düşük ayarlar 1080p olacak diye bir şey yok. 2K ve 4K'yı da kapsar bu cümle.
1080p düşük ayarlarda demiyor. 1080p ve düşük ayarlarda diyor. Arada çok fark var.
Hocam 2K ve 4K'yı kapsasa yazmazlar mıydı? Ayrıca "1080p and low settings" değil de "1080p or low settings" derlerdi diye düşünüyorum.

Hocam 2K ve 4K'yı kapsasa yazmazlar mıydı? Ayrıca "1080p and low settings" değil de "1080p or low settings" derlerdi diye düşünüyorum.
Araya ve bağlacı girince bence gerek yok ama senin söylediğim gibi de olabilir. Arada bağlaç olmadan da yazabilirlerdi o zaman 1080p'nin düşük ayarlarında olduğundan emin olurduk :)

"Ve" ve "Veya" bağlaçlarını bilmiyorsunuz moderatör olmuşsunuz. 1080p ve düşük ayar demek, ikisi bir arada olursa demektir, 1080p veya düşük ayarlarda deseydi sizin dediğiniz gibi 2k düşük ayar veya 4k düşük ayarlarda geçerli olurdu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı