Blower modeline bulaşmayın. RX 5700 Pulse modelinin fiyatı 2399 TL buyrun;
Sapphire RX 5700 Pulse - Trendyol
Ben de aynı davayı güdüyorum insanlara faydalı olmak adına başları ağrımasın diye, tek meseleniz FPS olmasın bu noktada NVIDIA çok daha iyidir diye söylüyorum. Sonra fan oluyorum fan olmak kötü birşey sankiAMD çok uzun zamandır yazılım sorunu var zaten.
En basitinden forumda açılan konulardan bile bunu anlayabilirsiniz.
Abartısız söylüyorum sorunlu kartların %90’ı AMD. Her gün 10’larca konuyu onaylayınca daha iyi anlıyorsun.
Ben uzak durun demiyorum almak isteyen alsın ama burada amaç birbirimize yardımcı olmak ise ben sorunlarını insanlara söylemek zorundayım.
Ben alırım, sorun çıkarsa uğraşır, çözüm bulurum diyen insanlar alabilir.
%100 sorun yaşarsın ya da yaşamazsın diye bir kural yok ama kartın bilinen sorunları var.
X oyununda sorunludur mesela sen o oyunu oynamıyorsundur seni ilgilendirmez.
Bu nedenle sistem tavsiyelerine eklenmesi normal. Yoksa haksız rekabet olurdu.
Tek markaya bağlı mı kalsın Technopat?
Ben fiyat farkına lafım yok, bütçe önemli bir parametre ama binlerce liralık kart alıp sıkıntı yaşayıp durmak da cezbedici gelmiyor. Ben de NVIDIA'ya para karşılığı savunma felan yapmıyorum yani@PhemiusTR Dönem dönem her marka sorun yaşatabiliyor. Bu olay tamamen markanın oluşturduğu algı ile ilgili. Nvidia Turing mimarisinin yüksek performanslı olan RTX 2080 ve RTX 2070 modelleri ilk serilerinde milletin elinde patladı. Kartları 1 ay içinde arıza veren ve kullanılamaz hale gelen kullanıcı sayısı azımsanamayacak derecedeydi. Markaya olan algıdan mıdır piyasanın durumu yüzünden çoğu kişinin kartlara yanaşamamasından mıdır bilinmez kimse bu kartlardan uzak durulması ile ilgili bir bilgilendirmede bulunmadı.
AMD'yi savunuyormuşum gibi düşünmeyin yıllardır Nvidia kullanıyorum ancak piyasanın şu durumunda iki marka arasında ciddi fiyat farkı var. 15 senedir söylenen şeyi de söylemeden geçmeyeyim "AMD umarım toparlar da rekabet görürüz".
Blower modeline bulaşmayın. RX 5700 Pulse modelinin fiyatı 2399 TL buyrun;
Ben fiyat farkına lafım yok, bütçe önemli bir parametre ama binlerce liralık kart alıp sıkıntı yaşayıp durmak da cezbedici gelmiyor. Ben de NVIDIA'ya para karşılığı savunma felan yapmıyorum yaniyıllardır NVIDIA kullanıyorum ki çok da kullanan var hiç bu AMD'nin RX serisi ve sonrasında yaşanan sıkıntıları o zamanlar görmedik. Markaların ayrıca ürünle ne kadar ilgilendikleri de önemli. Burda bir tercih var. Kısa ve engebeli bir yol mu? Uzun ve düz bir yol mu? Bunun gibi birşey. Tek derdim insanlar böyle bir zamanda bu fiyatlarda üzülmeyecekleri şeyleri almasına yardımcı olmak
![]()
Kesinlikle ki bana sorarsan sorunsuz olsa bile almazdım 5700'ü. Çünkü başka parametreler var. Mesela NVIDIA Control Masası muazzam güzellikle farklı farklı değişikliklere olanak sağlamasının yanı sıra NVIDIA Experince programı güzel optimizasyonlar veriyor. Hatta OC performanslarında NVIDIA daha güvenli bir tutarlılık sağlıyor. AMD tarafı bu noktalardan da çok zayıf. İnsanlar bunlara hiç bakmıyor giriyor Youtube'ye yazıyor FPS karşılaştırmasını izliyor aha bu daha iyi hemen alalım. Yok böyle birşeySapphire düşünüyordum fakat burada okuduğuma göre Sapphire markasına pek iyi gözle bakılmıyor, ben de Gigabyte GV-R57GAMING OC-8GD RX 5700 GAMING OC 8GB 256Bit GDDR6 markasını düşünmekteyim.
Ben de yıllardır Nvidia kullanır nvidia savunurum ki en başından beri rtx 2060 almayı planlıyordum. Cuma günü incelemeye biraz daha derince bakınca RX 5700 ün Rtx 2060 karşısında gerçekten daha iyi olduğunu gördüm o yüzden kafam karışık zaten.
Bu olay biraz Android İos olayına dönüyor sankibiri ucuz geniş yelpaze, biri stabil pahalı.
Normal koşullar altında RX 5700 karşısında RTX 2060 olmasa düşünmeden RX 5700 alırım ama bi yerde Nvidia var yok sayamıyor insan ve dediğiniz gibi ekran kartına bu kadar para verdikten sonra 5-10 fps için sorun da yaşamak istemiyorum![]()
İyi güzel de Amd tarafında da çekici noktalar var fps dışında.Kesinlikle ki bana sorarsan sorunsuz olsa bile almazdım 5700'ü. Çünkü başka parametreler var. Mesela NVIDIA Control Masası muazzam güzellikle farklı farklı değişikliklere olanak sağlamasının yanı sıra NVIDIA Experince programı güzel optimizasyonlar veriyor. Hatta OC performanslarında NVIDIA daha güvenli bir tutarlılık sağlıyor. AMD tarafı bu noktalardan da çok zayıf. İnsanlar bunlara hiç bakmıyor giriyor Youtube'ye yazıyor FPS karşılaştırmasını izliyor aha bu daha iyi hemen alalım. Yok böyle birşey![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.