Çözüldü RX 5700 XT çok ısınıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

gremnn

Centipat
RX 5700 XT Aorus aldım. Rust oyununda 2K ayarlarda full grafikte 80 FPS verip geçerli sıcaklık 80 derece, 90 derece bağlantı yeri sıçaklığı diyor. Boşta 35 derece çalışıyor. FurMark yük testinde ise max 63 derece görüyor ama oyunda alev atıyor nedense. Nedeni ne olabilir?
Fanlar fullenince düşüyor biraz. (4200 RPM)

Çözüm
2K kartı değildir demiyoruz. 2K'da zorlanıyor sadece. Özellikle 2K 60 FPS üstünde, çok ısınıyor. Bir yıldır kullandığım kart. Konu sahibi de 2K 90 FPS'den bahsediyor. Rust oyununda hem de gayet doğal ısınması.
Arkadaşlar sorun çözüldü kasada hava akışı iyi olmadığı için ısınıyordu.
Kasa Msi Forge 100M
Çözüm: Temperli cam çıkartılıp yan taraftan hava akışı sağlanması.
Yapılması gereken: Ön tarafa ve üst tarafa egzoz fanı eklemek sirkülasyonu arttırmak için.
Ben artık normal buluyorum Gigabyte kartlarını 3 tane sahip oldum şimdiye kadar ve oyunlarda hep 90 derece alıştım sıcaklık değerleri abartıldığı kadar çok kafaya takılabilecek bir şey olmadığını düşünüyorum.
Hocam 80 dereceyi geçtiğinde kartın ömründen yiyor. Bence kafaya takılmayacak bir şey değil.

RX 5700 XT Aorus aldım. Rust oyununda 2K ayarlarda full grafikte 80 FPS verip geçerli sıcaklık 80 derece, 90 derece bağlantı yeri sıçaklığı diyor. Boşta 35 derece çalışıyor. FurMark yük testinde ise max 63 derece görüyor ama oyunda alev atıyor nedense. Nedeni ne olabilir?
Fanlar fullenince düşüyor biraz. (4200 RPM)
Radeon yazılımındaki ayarlardan Radeon Chill kısmından FPS sınırlaması yapın. 30-60 FPS. Sorun çözülür. Bu kart 1080P kartı tam olarak 2K 90 FPS'lerde zorlanır.

80 derece GPU ve 90 derece bağlantı noktası sıcaklığı 5700 XT içim kasa içi havalandırmasına göre ütopik değil. Radeon performans ayarlarından fan kullanım limitini %45 (otomatik olarak böyle geliyor) %555-60 çıkarın. GPU sıcaklığı ortalama 5-6 derece düşecektir. 70-75 derece kabul edilebilir sıcaklık değerleridir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı