RX 5700 XT ekran titriyor

Rutheniu

Decapat
Makaleler
5
Merhabalar, bilgisayarımın ekranı özellikle yük altındayken çok hafif, dikkat edilmezse görülmeyecek şekilde titriyor. Ama bu durum gözüme batmaya başladı. Aynı marka model 2. ekran kartım bu. Diğeri bozulduğu için garantiden yenisi verildi ikisinde de bu sorun vardı. Sorun monitörde mi kabloda mı yoksa elektrik kablolarında mı bilmiyorum. Önerilere açığım. Bir de PSU Coil Whine yapıyor, PSU güç dalgalanmaları da ekran titremesine sebep olabilir mi? Şimdi monitörü kasa ile aynı 3'lü prizden çıkararak doğrudan şebekeye bağladım böyle test edeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDMI yada VGA kablonu artık hangisini kullanıyorsan yani monitörü ekran kartına bağlayan kabloyu yenilersen düzelir, çok büyük ihtimal o kablodan kaynaklıdır. Aynı sorunla geçen ay karşılaştım bu şekilde çözdüm. Kolay gelsin

Dp ile bağlıydı. Hdmi ile denedim de denedim, priz de değiştim aynı sorun. Reddit içinde benimle aynı marka aynı model ekran (msi gaming x) ekran kartı kullanan 10larca kullanıcı aynı şeyden şikayetçi. Çözümlerin Dragon center ve afterburner kaldırmak olduğunu söylemişler. Gerçi bende dragon center yüklü dahi değil. Fakat afterburnerı kaldıracağım. Deneyeceğim gelişmeleri paylaşırım.

GTX1080Ti'ımda benzer bir sorun yaşıyorum ve geçtiğimiz bir ayda ortaya çıkmaya başladı. Sürücü güncelledim, testler yaptım, ama hiç bir şekilde nedenini bulabilmiş değilim. Bu beni Windows 10'un güncellemeleriyle ortaya çıkan bir sorun olduğuna ikna etti gibi şuanlık. Temiz kurulum yapmaya zamanım olmadı ve uzun bir süre de evde olmayacağım için yapamayacağım, ancak anlık bir çözüm istiyorsanız oyunları pencereli modda çalıştırmanızı öneririm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı