RX 5700 XT fanlar %100 çalışmakta

MelihCtn35

Hectopat
Merhabalar. Başlıkta da belirttiğim gibi MSI RX 5700 XT mech OC model ekran kartımın fanları yük altında %100 çalışmakta. Bu normal bir şey mi yoksa bir sıkıntı olabilir mi? Sistem özelliklerim şu şekilde:

Ekran kartı: MSI RX 5700 XT mech OC.
İşlemci: AMD Ryzen 5 1600.
Anakart: ASRock ab 350 Pro 4.
RAM: Corsair Vengeance 8x2 3000 MHz.
PSU: Rampage ETX-750.
Kasa: Dark woofer 4 fan.

MSI Afterburner gibi bir yazılım ile fan eğrisini ayarlayın.

Eğer siz %100 şeklinde ayarladıysanız normal.

Ben herhangi bir ayar yapmadım. Boştayken fanlar çalışmıyor. Darboğazı minimuma indirmek için oyunları Ultra'ya alıyorum. Bu seferde GPU 110 dereceye kadar saat hızını yükseltiyor. Ondan sonra fanlar %100 çalışıyor. Anormal bir durum olabilir mi sizce?

Öncelikle darboğazı minimuma indirgemek için VSR ile 2K-4K çözünürlükte oynayabilirsin.

Kasan yeterli havayı alamıyor gibi ön panel çıkıyorsa çıkart bir de öyle dene.

Dediğinizi deneyeceğim. Kasamın önünde ve arkasında birer tane fan üstünde de 2 tane fan takılı. Hava sirkülasyonunda bir sorun var mıdır sizce?

Cevabınız için teşekkür ederim. GTX 1050 Ti ekran kartından bu karta geçtim. Fanlar böyle çalışınca biraz garip geldi. Bir problemin olmaması içimi rahatlattı 🙂

1050 Ti ve RX 5700 XT aralarında uçurum güç farkı olan kartlar güç arttıkça kartlar daha çok ısınır mesela 1050 Ti yükte fan devri %60'ken bile soğuk çalışabilir ama RX 5700 XT gibi güçlü kartları bu fan devirleri pek sökmez onun için bu devirler normaldir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı