RX 5700 XT FPS değerleri nasıl?

DeAtis

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle selam,
RX 5700 XT kullananlar artılarını, eksilerini oyunlarda aldığı ortalama FPS değerlerini paylaşırsa çok mutlu olurum.

Ayrıca bu kart için en stabil FPS değerleri alabileceğimiz driver sürümü var mıdır yoksa en güncelde mi tutalım şimdiden teşekkür ederim iyi Sosyaller.

En güncel sürümü indirip test yaparsın sorun yaşarsan eski sürüm WHQL denersin kartı satın almayı düşünüyorsan alternatif kartlara neden yönelmiyorsun bir de herkesin aldığı FPS farklı olacaktır adamın AMD sistemi varsa RAM MHz'si etkiler birçok etken var.

5700xt kullanan bir yakınım var. Asrock b450 üzerine montajlı sistemi. Sürekli dcdeyken pubgde crash yiyor acaba benzer sorunlar yaşıyor musunuz??

Star Wars Jedi: Fallen Order, Devil May Cry 5 ,Sekiro, Metal Gear Solid 5, Red Dead Redemption 2 gibi oyunlarda çok yüksek ayarlarda 60 FPS alabilir ama işlemciyi en az 5500 veya 5600 yapmalı 2600 le bazen darboğaz yapabiliyor yeni oyunlarda.

Ve hocam güncelde tutmak şu anda en iyisi eskiden her gün 2 3 kere çökerdi 0'a indi.

XFX 5700XT kart var. Elektrik tüketimi çok fazla. Kendi kartım adına konuşuyorum. Undervolt yapmazsam 110 derece hotspot görüyorum. Başka kartlar modeller buz gibi olabilir fakat bana böylesi denk geldi. Performans anlamında beni hiç yarı yolda bırakmadı. Tavsiyem yeni nesil F/P kartlara yönelin. 5700 XT'nin devri bitti.

RX 5700 XT uygun bulunmadığı sürece alınmaz.
RX 6600 tercih etmeni öneririm. Yeni nesil, güç tüketimi az ve RT destekliyor. Performans olarak biraz daha düşük ama önemli bir fark yok aralarında.
RX 5700 XT kullanan biri olarak söylüyorum.

@dinkulturuogretmeni
Termal macun yenilemeyi denedin mi? 110 derece fazla.

Sapphire Nitro+ olanı var bende. 4,5 yıla yakındır kullanırım. Güzel kart sayılır. Şuan sadece fazla elektrik tüketmesi durumu var. O da benzer performansı veren RX6600 gibi kartlarla kıyas edildiğinde görülen bir durum. Uzun zaman sonra ilk kez 24.1.1 sürücüsü ile herkeste değilse de yaygın sorunlar çıktı. Ben bunu okuyunca hiç güncellemedim. Bir önceki WHQL sürücüsü sorunsuz çalışacaktır.

Optimizasyonu kötü olan az sayıdaki oyun haricindeki her oyunu akıcı oynatır. Son çıkan ağır oyunlardan sırf merakımdan test ettiğim üç oyun vardı. Hogwarts Legacy'de iyi. Starfield ise FSR kapalı olmasına rağmen orta ayarlarda 50+ FPS garanti veriyordu. Tabi oyun sıkıcı olunca fazla ilerlemeden bıraktım. Kalabalık nesneli mekanları test edemedim. FSR desteği ile muhakkak oynatır. Benim esas merak ettiğim ve oynama isteğim olan Alan Wake 2 idi. Öncekileri oynamıştım. Ancak bu oyun asla rahat oynanmıyor. 2023'ün en kötü optimizasyonu bunda. Sürekli kasıyor ve takılıyordu. Bir de düşük ve yüksek ayarlar arasında da fark yok. FSR bile kurtarmıyordu.

Hali hazırda yoksa ve ikinci el piyasasını soruyorsan muhtemelen RX 6600 daha mantıklı olacaktır.

4 sene kadar Sapphire Pulse RX 5700 XT kullandım problem yaşamıyordum ancak 4k monitöre geçince zayıf kaldığı için değiştirdim. 1080p ultra ayarlarda rdr2 67fps vermiş.
IMG_8030.jpeg
IMG_8031.jpeg

RX 5700XT kullanan biri olarak neredeyse tüm sorunları yaşadım ama sorunları kendim çözdüm çok memnunum ve XFX RX 5700XT Trible Disspantion kullanıyorum. Fiyat olarak 4000TL altına almadığın sürece RX 5700XT alınmaz. Her 5700XT aynı güçte çekmiyor. Sapphire Nitro ekran kartı 200W ve üstünden güç tüketimi çekerken, ben ekran kartımda bu limit 180W olarak belirlenmiş. Benim tavsiyem başım ağrımasın uğraşmak istemiyorum tak kullan şeklinde düşünceniz varsa RX 6600/XT alın derim. RX 5XXX serisi ile oynamak baş ağrısı sebebiyeti verebilir.

Eğer RX 5700 serisi bir kart alırsanız sorununuz olursa beni etiketleyebilirsiniz.

RX 5700XT kullanan biri olarak neredeyse tüm sorunları yaşadım ama sorunları kendim çözdüm çok memnunum ve XFX RX 5700XT Trible Disspantion kullanıyorum. Fiyat olarak 4000TL altına almadığın sürece RX 5700XT alınmaz. Her 5700XT aynı güçte çekmiyor. Sapphire Nitro ekran kartı 200W ve üstünden güç tüketimi çekerken, ben ekran kartımda bu limit 180W olarak belirlenmiş. Benim tavsiyem başım ağrımasın uğraşmak istemiyorum tak kullan şeklinde düşünceniz varsa RX 6600/XT alın derim. RX 5XXX serisi ile oynamak baş ağrısı sebebiyeti verebilir.

Eğer RX 5700 serisi bir kart alırsanız sorununuz olursa beni etiketleyebilirsiniz.
Teşekkür ederim hocam yorumun için işlemci olarak ne kullanıyorsun

Technopat Haberler

Geri
Yukarı