RX 5700 XT FPS düşmesi

Aydas

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Yaklaşık 3 aydır bu sorun ile boğuşuyorum, ne yaptıysam olmadı, bütün parçaları sıfır aldım sadece güç kaynağı 2. el.
Bütün şüphelerim güç kaynağına yöneliyor. Örnek verecek olursak, Warzone oynarken 130 FPS'den 70'lere iniyor ve anlık takılma oluyor, bu sorun yaklaşık 2 saat.
Sonra başlıyor. 2K'da oynuyorum, 1080P çektiğimde biraz daha azalıyor. Sıcaklık değerleri normal seviyelerde.
İşlemci ve ekran kartı ortalama 65 derecelerde seyrediyor. Ekran kartı ve işlemci kullanımı ekran kartı %95 ve 99 arası işlemci ise %60'larda. Donanımsal sıkıntı var galiba, PSU'da sıkıntı yok gibi gözüküyor ama aklım hep onda sıkıntı olduğu yönünde.
Yeni bir PSU almayı düşünüyorum. Bu sorunun PSU'da olma ihtimali yüksek mi?

Cooler Master H500 ARGB kasa

MSI MPG X570 GAMING Plus AMD X570 Soket AM4 DDR4 4400(OC) Anakart

Sapphire Radeon™ RX 5700 XT Nitro+GDDR6 8 GB 256Bit AMD Radeon RGB Ekran Kartı

AMD Ryzen™7 3700X Soket AM4+Wraith Prism(RGB) 3.6 GHz 32MB 65W 7nm İşlemci

Crucial 2x8 GB Ballistix Tactical Tracer RGB DDR4 3000MHz CL16 1.35V PC RAM

Corsair 480GB Force Serisi MP510 NVMe M.2 SSD

Cooler Master Vanguard 750W 80Plus Gold Full MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI

MSI Optix MPG27CQ WQHD 27" 144Hz 1ms(MPRT) Curved FreeSync LED monitör

Son düzenleyen: Moderatör:
Warzone için documents > Call of Duty Modern Warfare > players > ADV_OPTIONS. İni "videomemoryscale" to "0.55" olarak değiştirin.

PSU bozuk değilse gayet kaliteli çift güç kablosu ayrı ayrı bağlayabilirsiniz isterseniz.
d7Eb8p.jpg

Warzone için documents > Call of Duty Modern Warfare > players > ADV_OPTIONS. İni "videomemoryscale" to "0.55" olarak değiştirin.

PSU bozuk değilse gayet kaliteli çift güç kablosu ayrı ayrı bağlayabilirsiniz isterseniz.
Eki Görüntüle 651155

Resimdeki önerilmeyen şekildeki bağlı bende. Elimde başka kablo yok, set halinde modüler kablo satılıyor olmadı öyle yaparım.

Eki Görüntüle 651155

Eki Görüntüle 651155
[/QUO.
Resimdeki önerilmeyen şekildeki bağlı bende. Elimde başka kablo yok, set halinde modüler kablo satılıyor olmadı öyle yaparım.

Oldu gibi sanki, dün bayağı bir oyunda vakit geçirdim 0 takılma. Çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için. Belgelerimdeki videomemoryscale olayı nedir tam olarak. Sorun donanım ile alakalı değildi o halde. Araştırmalarım sonucu bunun FPS düşmesi sorunu olduğuna kanaat getirmiştim, drop sebebi birçok nedene bağlıydı ya donanım arızası ya da parçalardan biri aşırı ısınması ile alakalı diye düşünüyordum. Sıcaklık değerleri normal olduğu için donanım arızası olduğuna karar vermiştim. Emin olun kasayı 3 kez söküp tekrar topladım. Keşke bu konuyu daha önce açsaydım kralsın Technopat ailesi teşekkürler jarex :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı