Khapri
Hectopat
Daha fazla
Detaylı cevabınız için teşekkürler hocam. Aklıma Sapphire Nitro modeli vardı.Birincisi kart TDP değeri o.c olmayan başlangıç modelleri için 180W ve bütün programlar bunu baz alarak güç tüketimini gösteriyor fakat TGP = TBP değeri ise yani güç kaynağından aldığı toplam güç 225W'dır.
TDP 180W iken kartın güç kaynağından çektiği güç 225W'dır. Bu söylediklerim o.c olmayan versiyonlar için geçerlidir.
Ayrıca bu ekran kartı 1ms altında 400W'a kadar peek atabiliyor. Eğer 500W PSU alıp daisychain şekilde bağlarsanız ki 500W güç kaynaklarında genel olarak 2 ayrı PCI-e için 8+8 pin girişi olmuyor.
Buraya bakınız. Buradaki gibi PSU'dan çıkan iki ayrı PCI-e 8 pin kablosuna ihtiyacın var. Tabii ki de diğer türlü de bağlarsın ve görüntü alabilirsin fakat siyah ekran WattMan ve restart sorunları yaşamaman için çok şanslı olman gerekiyor.
Aslında doğrusu piyasadakitüm ekran kartları için PSU'dan çıkan tek PCI-e 8 pin değil iki farklı 8 pin çıkışından güç alması gerekiyor. Fakat NVIDIA'da bu durum neredeyse hiç yaşanmazken AMD tarafında kart kendini korumaya alıp yük altında kapanıyor. Durum tamamen bundan ibaret. TDP kısmını AMD ve tüm programlar raporluyor fakat güç kaynağından daha fazla kart güç çekiyor.
Peak için bakındım şunları buldum.
Tam diyordum hani 400w ahanda buldum.
Sonunda psu'mun neden yetmeyeceğini öğrenmiş oldum teşekkürler. Daha önce peak'den bahseden olmamıştı. Minimum 600w psu lazım diyorlardı, neden diyince tatmin edici bir cevap alamıyordum.
Peki 6600XT takabilir miyim? Kasa ve bileşenler beyaz olduğu için siyah ekran kartı koyarsam çok sırıtacak. Bütçem de 6000tl ve bu bütçede Sapphire Nitro harici beyaz kart çok zor.
AMD Radeon RX 5700 XT and Radeon RX 5700 Review: New Prices Keep Navi In The Game
AMD's Radeon RX 5700 XT and Radeon RX 5700 deliver better performance than Nvidia's GeForce RTX 2060 and 2060 Super, but without real-time ray tracing support.
AMD Radeon RX 5700 XT Review
The AMD Radeon RX 5700 XT is based on AMD's all-new Navi 10 GPU featuring the RDNA architecture. We thoroughly test the card's gaming performance and look at power, heat, noise, overclocking, and clock frequency stability, too, sometimes with surprising results.
AMD Radeon RX 5700 and RX 5700 XT in review - The Raytracing-free coffin nail from Vega and up to 2.1 GHz clock under water | Page 11 | igor´sLAB
Three big launch items are actually impossible for a quasi-one-man show, since the double launch was already a real hurdle. But something is possible and always, so that there will be a longer article…