RX 5700 XT FurMark değerleri nasıl?

Kaan Güneş00

Decapat
Daha fazla  
2. elden RX 5700 XT alacağım. Ekte belirtilen FurMark testleri nasıl? Alınır mı?
ASUS ROG STRIX modeli.

IMG-20250321-WA0005.jpg

Sadece sıcaklık ve FPS değerleri ile anlayamayız.

Ekran kartı 10 dakikada 72 dereceye ulaşmış, bana kalırsa 10 dakika için fazla. Fakat bu çok önemli değil. Önemli olan sıcaklığın bir yerde duruyor olması. 20-30 dakika daha test yapman gerek ve izlemen gerek. Sıcaklık 72-73 olarak sabitlenirse sıkıntı yok fakat 80e doğru göz kırparsa bir sıkıntı var demektir.

Sadece sıcaklığın artıyor olması da önemli değil. FurMark açıkken GPU-Z programından ekran kartının güç stabilitesini izlemen gerek.

Bunlarda sıkıntı yoksa tertemiz olarak alınabilir. Sıkıntı varsa da alınır ama fiyatı da buna göre değerlendirmen gerekir.

RPM değerine göre yüksek bir sıcaklığı var, bakımsız olması muhtemel.
1 ay önce macunları yenilendiğj belirtildi.

Normalde kaç olmalı?

Sadece sıcaklık ve FPS değerleri ile anlayamayız.

Ekran kartı 10 dakikada 72 dereceye ulaşmış, bana kalırsa 10 dakika için fazla. Fakat bu çok önemli değil. Önemli olan sıcaklığın bir yerde duruyor olması. 20-30 dakika daha test yapman gerek ve izlemen gerek. Sıcaklık 72-73 olarak sabitlenirse sıkıntı yok fakat 80e doğru göz kırparsa bir sıkıntı var demektir.

Sadece sıcaklığın artıyor olması da önemli değil. FurMark açıkken GPU-Z programından ekran kartının güç stabilitesini izlemen gerek.

Bunlarda sıkıntı yoksa tertemiz olarak alınabilir. Sıkıntı varsa da alınır ama fiyatı da buna göre değerlendirmen gerekir.
Elime geçtiği zaman hangi testleri nasıl yapmayalıyım bilgi verirmisiniz?

1 ay önce macunları yenilendiğj belirtildi.

Normalde kaç olmalı?
65 civarı filan, 2000 RPM yüksek bir hız ve gürültü yapan bir değer. Çoğu kart 1600RPM civarında 67 derece gibi sıcaklıklarda tutabiliyor. Gidip macun diye çamur sürdü herhalde.

Ürünü 5.500 TL'ye alıyorum. Geldiğinde macun sürsem mx-6 modeli var elimde.
İçini açıp, sürmeden birşey diyemeyiz. 5500TL'de RX 5700XT için pahalıymış, 4-4.5 arasına satıyorlardı. 3700TL'ye bile gördüm şahsen.

Hocam aldığımın 3 fanlı olmasını arkadaşım istedi ne kadar dinletemediysem.
3 fanlı modellerin en uygunlardında ve sağlamı buydu.
Yani, çift fanlı daha iyi soğutan herzaman oldu. Bir tane gigabyte 3 fanlı modeli RX 6600'ün berbat bir soğutması vardı mesela.

3 fanlı hali ilede gene sıcaklık sorunu olursa, bu modelde en berbat soğutmalılar arasına girer herhalde.

Yani, çift fanlı daha iyi soğutan herzaman oldu. Bir tane gigabyte 3 fanlı modeli RX 6600'ün berbat bir soğutması vardı mesela.

3 fanlı hali ilede gene sıcaklık sorunu olursa, bu modelde en berbat soğutmalılar arasına girer herhalde.
Hocam peki çift fanlı modellerden öneribileceğiniz varmı?
2.el olarak performans ne kadar artar?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı