RX 5700 XT marka ve model önerisi

Neden ki? ASUS TUF RX 5700XT 8 GB modeli alınır. Soğutmasını düzelttiler.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ortalama 60-70 derece görüyor.

Valla ben aldım 96 dereceleri oyunda gördüm kapanıyordu PC kendiliğinden ve bu video da kasa kapagı acık test ediliyor en az 5 derece farkketirir sorunsuz olsa bile.

Son düzenleyen: Moderatör:
VALLA BEN ALDIM 96 DERECELERİ OYUNDA GÖRDÜM KAPANIYORDU PC KENDİLİĞİNDEN VE BU VİDEO DA KASA KAPAGI ACIK TEST EDİLİYOR EN AZ 5 DERECE FARKKETİRİR SORUNSUZ OLSA BİLE
Hocam fark ettim. Ekran kartı sorunlu termal padları yok. Slot doğru düzgün değil anladığım kadarıyla. Kartı iade adip Sapphire Plus,üstüne para ekleyip Gaming X ve Nitro + alınız.

Son düzenleme:
Hocam fark ettim. Ekran kartı sorunlu termal padları yok. Slot doğru düzgün değil anladığım kadarıyla. Kartı iade adip Sapphire Plus,üstüne para ekleyip Gaming X ve Nitro + alınız.

Ben nitro + se düşüyorum. Bazı Arkadaşlarım Asus Rog-Strix-RX5700XT-O8G-Gaming AMD Radeon RX 5700 XT 8GB GDDR6 256Bit DX12 Gaming Ekran Kartı önerdi.. Nitro+ se 285 w cekiyormus asus daha düşük siz ne düşünüyorsunuz.

Hiç fazla para vermene gerek yok, kendi sistemimde kullanıyorum bir problemi yok. 75 dereceyi geçmiyor, zaten 60 dereceye kadar fanlar dönmüyor. Sapphire kara cuma indirimlerinde 2900'e kadar düşmüşken almış olsaydın iyi olurdu. Fakat o indirimden sonra fiyatı aşırı arttı. Gigabyte'ın bu ürünü sağlam, 2800 küsürden satın aldım. Şuanda da 3000₺'ye en uygun ve performanslı 5700XT sürümü.

Sinerji - 5700 XT

Saphire hakkında çok fazla şikayet var. Geri dönüşü en fazla olan marka diye Recep Baltaş on yıldır böyle bir marka görmediğini söylüyordu. Ayrıca garanti konusu muallak, Türkiye’de kendileri yok. Sitesine girin anlarsınız. Ürün kayıt sayfaları bile yok. Türkçe değil site, Türkiye hizmette öncelik verdikleri bir ülke değil. Bir asus msi gigabyte gibi firmalar gibi değil saphire, yabancı forumlardaki şikauet sayılarına da bakabilirsiniz karar verirken, ben msi rx5700xt gaming x aldım. Henüz tavsiye ediyorum ya da etmiyorum diyemem daha bugün topladım kasayı. Ama ürünü çok sevdim.

Dosya Ekleri

• 1921B16C-E7E8-45B6-9BA3-FF264529CAE6.jpeg
    1921B16C-E7E8-45B6-9BA3-FF264529CAE6.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 80
  • E24801E1-69A9-4AA3-8659-94DD869AA9AA.jpeg
    E24801E1-69A9-4AA3-8659-94DD869AA9AA.jpeg
    1,7 MB · Görüntüleme: 82
  • 170EFC11-1406-45AB-8EB9-A4B6FBB2680F.jpeg
    170EFC11-1406-45AB-8EB9-A4B6FBB2680F.jpeg
    335,9 KB · Görüntüleme: 74

Türkçe sitesi olmaması Türkiye desteği olmadığı anlamına gelmez. Bundan 3-4 sene önceye kadar Türkiye'de 7-8 bin liraya MSI dizüstü satarken destek yoktu. Türkiye'de satmış olduğu benimde kullanmış olduğum GT70 model dizüstü uzun süre Türkiye sitesinde yoktu. Global sitesinden ancak girip BIOS ve Firmware güncellemeleri indirebiliyordum.

AMD'nin en büyük iş ortağı hakkında bu kadar gerçekten uzak yorumlar okuyunca üzülüyorum açıkcası. Hatta en büyük satış firmalarından biri. Dünyaca kabul edilmiş bir firma.

RX 5700 XT için bütün yabancı inceleme siteleri üst sıralara taşıdı Nitro+ modelini. Türkiye'de de bir çok inceleyici bu kartı inceledi. Technopat neden incelemeye almıyor merak ediyorum. Bilimsel olarak incelesin ve ifşa etsin. Bak GamerNexus MSI RX 5700 XT Gaming X'i yetersiz termal ped koyduğu için nasıl ifşa ettiyse etsin.

Ama sanırım bazı firmalar bu tarz reklamlar için çokta para yedirmek istemiyor.

Ferrari'nin bile Türkçe sitesi yok. Ferrari'yi gömelim o zaman.

Tavsiye etmiyor olabilirsiniz, beğenmemiş olabilirsiniz ki bunlar kullanıcısı olmadığınız halde böyle.

AMD konusunda Sapphire donanımsal olarak üst seviye fakat AMD yazılımlarından muzdarip bir firma bence. Çünkü denilene göre "fütursuzca O.C" yapıyor kartlara. Yazılımda bunu bazen hata görüyor.

Ferrari örneği çok çocukça olmuş. Adım adım garanti ve servis adımlarının nasıl işlediğini yazın öğrensin forumdaki arkadaşlar da. Türkçe sitesi yok tamam, sorun değil. Product registry neden yok ??? Varsa da gösterin bilelim. Kullanmadığım bir ürünü kötülemem iyi ürünü olan firmalar saphire gibi çalışmaz. Kötü bile olsa skeunlu bile olsa arkasında duracağı ya da durmak zorunda olduğu bir sistemi olur.

Ferrari örneği çok çocukça olmuş. Adım adım garanti ve servis adımlarının nasıl işlediğini yazın öğrensin forumdaki arkadaşlar da. Türkçe sitesi yok tamam, sorun değil. Product registry neden yok ??? Varsa da gösterin bilelim. Kullanmadığım bir ürünü kötülemem iyi ürünü olan firmalar saphire gibi çalışmaz. Kötü bile olsa skeunlu bile olsa arkasında duracağı ya da durmak zorunda olduğu bir sistemi olur.
Türkiye'de bütün garanti ve servis işlemleri nasıl yürüyorsa öyle yürüyor. İthalatçısı kimse gönderiyorsunuz garantiye olup bitiyor. Sorun yaşamadığım için o süreci yaşamadım ama birçok ithalatçısı var. Servispoint mesela MSI ile birlikte yetkili servisi Sapphire' in. Ürün kaydının sizin için önemi nedir? Sapphire Nation hesabıma ulaşamıyorum şuan bakmadım ürün kaydı var mı yok mu diye. Ama AMD'nin her üretici için belirlemiş olduğu Vendor ID ve Device ID var. Radeon Software üzerinden bunu kontrol edebiliyorsunuz.

İyi ürünü olan firmalar nasıl çalışır? İyiden kastınız nedir? Sapphire hakkında duyduğunuz ezbere bilgiler ile konuşuyorsunuz gibi geliyor bana. Sorunlar şuan her markada çıkabiliyor. AMD tabanlı GPU'lar için. Bende de çıkabilir sizde de çıkabilir. 2070S ile ilgili MSI ve ASUS'un Coil Whine sorununu aratsam her halde AMD'yi sollar. Sapphire AMD'nin en büyük iş ortağı. Yani böyle yan sanayi ürünü muamelesi yapıyor olmanız hoş değil. Ve insanları yanlış bilgilendirdiğinizi düşünüyorum.

Şuan kartı kullandığım için yazmıyorum Sapphire babamın malıda değil. Yaklaşımınız da doğru değil. Size göre herşey çocukça, çorba zaten. Tavrınız bu zaten. Anlattığım gibi çok uzun değil MSI'ın o dönemki en iyi dizüstünü kullanıyordum. Ama Türkiye sitesi bununla ilgili destek sunmuyordu. Listeleri delmişti o dizüstü. Ama Türkiye için desteği yoktu. Herşeyi ile Servispoint ilgileniyordu. ServisPoint'te özelleşmiş bir teknik servis değil. Tek işi MSI değil. Bir sürü firma ile çalışıyor.

Dünyaya kendi kanıtlamış bir firmaya bu yorumların gerçekçiliği olduğuna dair kanıt sunmanız lazım anti tez olarak.

Gerisi kişisel yorum ve ezbere giriyor. Tekrara giriyor.

Türkiye'de distribütörler ve teknik servisler var. Hiç bir firma yasal olarak Türkiye'de bulunmuyor zaten. Büyük distribütörler ithal eder satışını Vatan Bilgisayar yapar, Hepsiburada yapar vs.

Çünkü yetkili "Store" (Mağaza) yok ülkemizde. Samsung gibi bir MSI Store yok ülkemizde. Yetkili Distribütörler var.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı