RX 5700 XT MSI Gaming X ekranda çizgiler

• Konuyu başlatan Seff
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 2.288

Seff

Centipat
Ben geçen ay başlıkta belirttiğim kartı Vatan Bilgisayar'dan satın aldım. Aradan tam 1 ay geçtikten sonra şu an bazı oyunlarda ciddi sorunlar yaşıyorum. Ekranda çizilmeler, gölgelerin kayması, ışıkların bozulması gibi ve benzeri şeyler. Karta herhangi bir overclock falan kesinlikle yapmadım. Sadece MSI'ın kendi programını indirerek kartın daha sessiz ve serin çalışması için Power'ın limit ayarını en aşağıya çektim. Bunun bir etkisi olmuş olabilir mi? Garantiye vereceğim yakın zamanda ama öncesinde bilgilenmek için konuyu açmayı düşündüm. Unutmadan 1 kere de mavi ekran yemiştim bu olayları yaşamadan önce.

Son düzenleyen: Moderatör:
Power limit ayarını eksi tarafa çektiğiniz zaman kartın çektiği güç düşüyor ama çektiği güce oranla çekirdek hızıda düşüyor. Neden ellediniz şimdi? Ayarları sıfırlayın program üzerinden.

Sadece MSI'ın kendi programını indirerek kartın daha sessiz ve serin çalışması için Power'ın limit ayarını en aşağıya çektim.
Bundan kaynaklı olabilir. Defult ayara dönün.
Sürücü kaynaklı da olabilir, AMD sürücüleri pek stabil değil.

Çözülmezse garantiye gönderin.

Son anda almaktan vazgeçip 2060 Super'e yöneldim. AMD'de her sorun var arkadaş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla kullanmayı bilene mis gibi ekran kartı. Misalen kendi ayarlarımla kaç sürümdür sorun yaşamıyorum ve sıcaklık değerlerim buz gibi.

Hocam kesinlikle haklısın ama, adamlar yeni bir Update yayınlayacaklar da sorun çıkacak diye beklemekte işine gelmiyor insanın.

AMD iyi mi kötü mü diye sormamış arkadaş herkes neden celallenip saymaya başlıyor anlamadım.

AMD'nin RX 5000 serileri üçüncü parti yazılımları sevmiyor. Serin çalışmasını istiyormuşsunuz ki gidip Gaming X model almışsınız, neden kurcalıyorsunuz? Hiçbir karta gerekmedikçe ayar ve oynama yapmanıza gerek yok, kendi haline bırakın.

Hocam kesinlikle haklısın ama, adamlar yeni bir Update yayınlayacaklar da sorun çıkacak diye beklemekte işine gelmiyor insanın.
Valla düz bir insan olsam ben de gider NVIDIA alırım. Ama çok şükür neyin neyden kaynaklandığını biliyorum. Bence ne iyi ne de kötü yapmışsınız. Performans açısından kötü stabilite açısından iyi bir tercih. Ama RX 5700 XT, RTX 2070 Super düzeyinde bir kart. Ayrıca 144 Hz ve üzeri monitör kullananlar aşağıdaki konumdakileri yapıp düzeltebilir ısınma sorununu.

3-5 FPS mi performans anlamına geliyor =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…