RX 5700 XT Nitro + SE Yüksek güç tüketimi

bilalsekerr

Hectopat
Kartımın modeli başlıkta belirttiğim gibi Sapphire. Güç kaynağım ASUS ROG STRIX 750W 80+ Gold tam modüler modeli. Herkes bu kartla 70-75 arası sıcaklık alırken ben 82-85 derece arası alıyorum ve kullandığı güç 210-230W civarı bununla alakalı olabilir mi? Güç ayarlarından -35 yaptığım zaman 68 derece gibi bir sıcaklık oluyor 5-10 FPS düşüş yaşıyorum çok sorun değil bu şekilde kullanıyorum artık. UV yaptığım zamanda hiçbir işe yaramıyor fazla düşürünce de hata veriyor ve sıfırlanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Isınması normal. 225W TDP'li kart sonuçta. Güç tüketimi de 225W olmayacak ama buna yakın değerlerde seyredecek. Normal yani bu durum. Ayrıca sıcaklıklar kasaya da bağlı olarak değişecektir.

Isınması normal. 225W TDP'li kart sonuçta. Güç tüketimi de 225W olmayacak ama buna yakın değerlerde seyredecek. Normal yani bu durum. Ayrıca sıcaklıklar kasaya da bağlı olarak değişecektir.
Anlamadığım diğer kullanıcılarda sıcaklıklar bu kadar çıkmıyor. Güç kaynağı çok mu iyi besliyor. Güncelleme ile alakalıda olabilir önceki sürümlerde -30 yaptığımda 1700mhz civarı 130-140w güç çekiyordu sıcaklık 62 derece oluyordu. Şuan 1700 mhzde -35 yapıyorum 170w güç çekiyor 68 dereceye çıkıyor

Anlamadığım diğer kullanıcılarda sıcaklıklar bu kadar çıkmıyor. Güç kaynağı çok mu iyi besliyor. Güncelleme ile alakalıda olabilir önceki sürümlerde -30 yaptığımda 1700mhz civarı 130-140w güç çekiyordu sıcaklık 62 derece oluyordu. Şuan 1700 mhzde -35 yapıyorum 170w güç çekiyor 68 dereceye çıkıyor
Güç kaynağı ile alakası yok. Yeni sürücüde başına geldiyse DDU ile sürücünü kaldırıp eski stabil sürücünü kur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı