aynı sistemi bende toplamayı düşünüyorum benim tercihim şöyle oldu.
fps tarzı oyunları hiç oynamadığım ve sevmediğim için 144 hz benim için olmazsa olmaz değildi.144 hz daha çok fps tarzı oyunlarda iyi oluyor.Zaten no life kore li profosyonel bir cs go oyuncusu değilseniz o avantajıda ne kadar hissedersiniz bilmiyorum.
ben daha çok moba mmo mmorpg tomb raider witcher gibi oyunlardan hoşlanıyorum ayrıca monitörü sırf oyun için değil film izlemek iş için kullanmak photoshop video edit gibi işlerdede kullanacağımı düşünerek
29'' lg 29wk600 ultrawide 75hz monitör aldım yani ne 2k ne 1k arası 1.5k gibi bir oranı var arastırdığım kadarı ilede 85hz ye kadar overclocklanabiliyormuş , 5700 xt nin 1080p ve 1440p deki ortalama fps değerlerini paylaşıyorum.Yani 1.5 k da aşşağı yukarı zaten 85 95 fps aralığı alacağız ortalama oyüzden 85 hz yeterli olacaktır diye umuyorum.
işin özeti eyer cs go tarzı oyunları oynuyorsanız full hd 144 hz alabilirsiniz ondada aoc 24g2u monitörü tavsiye ederim
ama benim gibi genel kullanım içinse lg 29wk600 tavsiye ederim , ultra wide görüş açısı moba mmo strateji vb tarz oyunlarda neredeyse hile seviyesinde bir avantaj sağlıyor diyebilirim.