RX 5700 XT + R5 3600 İçin Monitör Tavsiyesi

aynı sistemi bende toplamayı düşünüyorum benim tercihim şöyle oldu.

fps tarzı oyunları hiç oynamadığım ve sevmediğim için 144 hz benim için olmazsa olmaz değildi.144 hz daha çok fps tarzı oyunlarda iyi oluyor.Zaten no life kore li profosyonel bir cs go oyuncusu değilseniz o avantajıda ne kadar hissedersiniz bilmiyorum.
ben daha çok moba mmo mmorpg tomb raider witcher gibi oyunlardan hoşlanıyorum ayrıca monitörü sırf oyun için değil film izlemek iş için kullanmak photoshop video edit gibi işlerdede kullanacağımı düşünerek
29'' lg 29wk600 ultrawide 75hz monitör aldım yani ne 2k ne 1k arası 1.5k gibi bir oranı var arastırdığım kadarı ilede 85hz ye kadar overclocklanabiliyormuş , 5700 xt nin 1080p ve 1440p deki ortalama fps değerlerini paylaşıyorum.Yani 1.5 k da aşşağı yukarı zaten 85 95 fps aralığı alacağız ortalama oyüzden 85 hz yeterli olacaktır diye umuyorum.

işin özeti eyer cs go tarzı oyunları oynuyorsanız full hd 144 hz alabilirsiniz ondada aoc 24g2u monitörü tavsiye ederim
ama benim gibi genel kullanım içinse lg 29wk600 tavsiye ederim , ultra wide görüş açısı moba mmo strateji vb tarz oyunlarda neredeyse hile seviyesinde bir avantaj sağlıyor diyebilirim.

Dosya Ekleri

• 6bPqqXpBmZhoD2B5bg7Xhj-650-80.png
    6bPqqXpBmZhoD2B5bg7Xhj-650-80.png
    172 KB · Görüntüleme: 105
  • iNA5wJ9JAYoYHDrJUcPMuF-650-80.png
    iNA5wJ9JAYoYHDrJUcPMuF-650-80.png
    174,8 KB · Görüntüleme: 110
2k 144 hz bir monitör üzmez emin ol. Ryzen 7 3700x ve Rx 5700 xt ikilisini kullanıyorum. Ultra ile yüksek grafik ayarları arasındaki fark o kadar bariz belli olmuyor. 144 hz akıcılığını 2k'da bir çok oyunda alabilirsin.

Hocam kolay gelsin. 2k 75hz alacağınıza 1080p 144 alın. Oyunların keyfi 144 ile çıkıyor. Size önerim 27'' 2k 144 hz bir monitör almanız.

2k monitörde 1080p ye düşürdüğünüzde görüntü normal bir 1080p monitörden kötü fakat oynanmayacak kadar kötü değil. Gayette güzel oynanacak netlikte. Ben ilerde 1080p ye düşürsem nasıl olur diye test ettim. Oyunda 2 el attıktan sonra gözünüz direkt adapte oluyor.

Görüntü çamur olmuyor yani 2k monitörde 1080p de gayet güzel. Benim sistemim iyi 2k da oynayacağım dediğin zaman onun verdiği özgüven bir başka. 2k da her türlü avantajlısın. Sonra keşke 2k alsaydım demesi var birde bizzat yaşadım. ☺

aynı sistemi bende toplamayı düşünüyorum benim tercihim şöyle oldu.

fps tarzı oyunları hiç oynamadığım ve sevmediğim için 144 hz benim için olmazsa olmaz değildi.144 hz daha çok fps tarzı oyunlarda iyi oluyor.Zaten no life kore li profosyonel bir cs go oyuncusu değilseniz o avantajıda ne kadar hissedersiniz bilmiyorum.
ben daha çok moba mmo mmorpg tomb raider witcher gibi oyunlardan hoşlanıyorum ayrıca monitörü sırf oyun için değil film izlemek iş için kullanmak photoshop video edit gibi işlerdede kullanacağımı düşünerek
29'' lg 29wk600 ultrawide 75hz monitör aldım yani ne 2k ne 1k arası 1.5k gibi bir oranı var arastırdığım kadarı ilede 85hz ye kadar overclocklanabiliyormuş , 5700 xt nin 1080p ve 1440p deki ortalama fps değerlerini paylaşıyorum.Yani 1.5 k da aşşağı yukarı zaten 85 95 fps aralığı alacağız ortalama oyüzden 85 hz yeterli olacaktır diye umuyorum.

işin özeti eyer cs go tarzı oyunları oynuyorsanız full hd 144 hz alabilirsiniz ondada aoc 24g2u monitörü tavsiye ederim
ama benim gibi genel kullanım içinse lg 29wk600 tavsiye ederim , ultra wide görüş açısı moba mmo strateji vb tarz oyunlarda neredeyse hile seviyesinde bir avantaj sağlıyor diyebilirim.
Çok güzel yazmışsınız elinize sağlık. Genel olarak, call of duty, battlefield, medal of honor, prototype, gta, for honor, max payne, witcher, metro serilerini oynayacağım, bunları oynadım ancak hep low ayarda oynayabildim, şimdi imkanım var çok şükür ve ayarları olabildiğince tepeye çekip üst düzey oynamak, oyuna doymak istiyorum. Malum önümüzde cyberpunk var rdr 2 var, bunları oynarken da ayardan kısmak istemiyorum. Monitör almak çok zormuş, şuanlık aklıma yatan 1080p 144Hz bi monitör ancak her an 2k 144 de alabilirim :)
İlk bakman gereken yer 144hz tazeleme hızının olması. İkinci olarak bütçen yeterse 27 " 144hz 2k, yetmezse 24 " 144 hz 1080p. Monitörü belki 10 yıl kullanacaksın. İyi karar verin.
Bütcede sorun yok ua 2500 verebilirim monitöre. 27 inç 2k mı 24 inç 1080p mi bilemiyorum
Görüntü çamur olmuyor yani 2k monitörde 1080p de gayet güzel. Benim sistemim iyi 2k da oynayacağım dediğin zaman onun verdiği özgüven bir başka. 2k da her türlü avantajlısın. Sonra keşke 2k alsaydım demesi var birde bizzat yaşadım. ☺
Bunu bizzat deneyimleme şansım olmadan rahat edemicem sanırım 😂

1080P 144Hz daha mantıklı tercih olur. Sebebi parça değiştirmeyecek olmanız. Bilinenin aksine 5700XT ve 2070 gibi güçlü kartlar 2K 144Hz için mükemmel kartlar değildir. Grafikten ödün vermeden 1080P 144Hz oyun oynamayı ben daha mantıklı buluyorum benim tercihim yani bu. Ayrıca daha sonra çıkacak veya mevcutta güncelleme alan oyunlar için de uzun vadede 1080P 144Hz yine daha iyi seçim olur (şahsi fikrim)
Daha da uzun vadede, ekran kartını yükselttiğinde, 2K monitorün hazır olması da var.

Daha da uzun vadede, ekran kartını yükselttiğinde, 2K monitorün hazır olması da var.
Direk 4K 144Hz alsın, 4080Ti ile oynar diye düşünüyorum ilerde yükseltince ekran kartını :) Tercih meselesi dediğim gibi ne beklendiğine göre değişir. 5700XT sahibi olsam düşünmeden 1080P 144Hz alırdım, çünkü 2080 bile zaten her oyunda Ultra grafiklerde 144Hz veremiyor ki 2K 144Hz zaten gözümde yok. En az 2080Ti lazım grafik hakkı için, yoksa 1660Ti ile bile ayarlar kısılarak oynanabilir. Bunlar sadece benim düşüncelerim. Sizin de herkesin de fikrine saygım var. İyi akşamlar iyi sosyaller.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı