RX 5700 XT sistem uyumlu mu?

BaranVR

Decapat
Daha fazla  
PC topladım birbirine uyumlu olup olmamasından şüphem var, yardımcı olur musunuz?

Ekran kartı: MSI Radeon RX 5700 XT Mech 8 GB.
İşlemci: Ryzen 5 5600X ya da Ryzen 7 3700X hangisini almam konusunda yardım istiyorum.
Anakart: MSI B450M A PRO beğenmiştim ama Ryzen 7'le ya da 5 5600X'le uyumlu mu bilmiyorum.
RAM: G.Skill 2x8 16 GB 3600MHz.
Harddisk: WD 7200RPM 1TB.
SSD: WD 500 GB 3430/2600mb
Kasa: Corsair Carbide Spec Delta RGB 650W 80+

Böyle bir sistem toplamayı düşünüyorum, yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel sistem fakat ekran kartınız kasaya büyük gelebilir ve işlemci konusunda bu kadar üst noktaya çıkma sebebiniz nedir? Render falan mı

1- Bu sisteme Spec Delta yerine daha iyi bir kasa seçip ekstra bir PSU alabilirsiniz.
Tavsiyem;
MSI MAG FORGE 100R ARGB Led Fanlı ATX Oyuncu Kasa Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe veya MSI MAG FORGE 100M RGB Led Fanlı ATX Oyuncu Kasa Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
PSU tarafında tavsiyem;

2- Kesinlikle Ryzen 5 5600X almalısınız. Daha ucuz ve daha iyi. (Bazı yerlerde daha ucuz.)
3- Anakart tarafında B550 çipset seçmenizi öneririm. R5 5600X'i B450 bir anakart besleyemez.
4- SSD WD'nin hangi serisinden? Modelini atabilirmisiniz?

1- Bu sisteme Spec Delta yerine daha iyi bir kasa seçip ekstra bir PSU alabilirsiniz.
Tavsiyem;
MSI MAG FORGE 100R ARGB Led Fanlı ATX Oyuncu Kasa Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe veya MSI MAG FORGE 100M RGB Led Fanlı ATX Oyuncu Kasa Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
PSU tarafında tavsiyem;

2- Kesinlikle Ryzen 5 5600X almalısınız. Daha ucuz ve daha iyi. (Bazı yerlerde daha ucuz.)
3- Anakart tarafında B550 çipset seçmenizi öneririm. R5 5600X'i B450 bir anakart besleyemez.
Oyun oynayacaksa 5600X gibi üst bir işlemciye -en azından Türkiye için üst- gerek var mı? Bütçe varsa o zaman sıkıntı yok 😅

Oyun oynayacaksa 5600X gibi üst bir işlemciye -en azından Türkiye için üst- gerek var mı? Bütçe varsa o zaman sıkıntı yok 😅
Alınmışken iyisi alınmasının taraftarıyım. Tek çekirdekte i9 10900K'yı bile geçebiliyor.
Oyun tarafında harika işler çıkartıyor.

Tavsiyem;
PSU tarafında tavsiyem;

anakart tercihini msi ın b550m pro modelini seçtim
kasayı kozmetik açıdan ve içindeki psu dan dolayı değiştirmeyi düşünmüyorum

wd:
Hocam hepsi bir biriyle uyumlu @rasgelekullanici35 hocamın önerdiği şeylerede bakın derim ama bir de tüm sistemin fiyatını atabilir misiniz? Çünkü 5700XT'ler şu an çok pahalı pahalıya almayın.
ekran kartının eski fiyatıyla kalıcağını düşünürsek 10500tl gibi bir şey oluyor

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı