RX 5700 XT sistemi satıp laptop almak mantıklı mı?

OmerOnder6

Centipat
Daha fazla  
Özellikler
GPU: ASUS ROG STRIX RX 5700 XT (toplam 5 senedir kullanımda ikinci el alındı ve kutusu hafif yırtık var)
CPU: Ryzen 5 3600X (İkinci el alındı fanı ve kutusu mevcut)
Anakart: Gigabyte B450M (S2H Rev 1.0) (Bir kere su döküldüğü için kurutmak adına işlemci plastiğini çıkardım o esnada çentikleri kırıldı ama çalışmada sıkıntı yok)
PSU: Aerocool KCAS Plus Gold 650W (garantisi yeni bitti sanırsam ikinci el aldım)
Kasa: Corsair Spec Delta
SSD: Kioxia Exceria 500GB NVMe M.2 SSD (1700 MB okuma / 1600 MB yazma) (Sağlığı %57 ama bozulursa değiştireceğim)
1-HDD: 1TB Seagate Barracuda
2-HDD: 1TB ST31000528AS (Arkadaşımdan almıştım 25000 saat kullanılmış ama bad sector yok)

Yazmaya bayağı uğraştım umarım yardımcı olursunuz. Mevzu şu. Seneye üniversiteye gideceğim Allah'ın izniyle. Bu sene iyice çalışıp Eskişehir'e gitmeyi düşünüyorum. Şimdi ben Bu sistemin GPU, CPU ve PSU' sunu zamanla değiştirdim ve her şey 3 sene önce başladı. Sistem çalışırken pek sorun yapmıyor sadece SSD kaynaklı bazen problem yaşıyorum. Asıl sorum şu. Yakın performans alabileceğim, ekranı ve soğutması sıkıntılı olmayacak bir laptop bulabilir miyim yoksa bu sistem kalmaya devam etmeli mi? Acelem yok zaten şu anda değiştiremem param yok ama YKS'den sonra hayırlısı güzel olursa yapmayı düşünüyorum. Daha bir sene var ama önümüzdeki süreçleri düşünecek olursak nasıl bir yol haritası çizmeli veya neyi almalıyım? Merak edenlere şu anki hedefim Eskişehir üniversitesi uçak elektrik elektroniği bölümünü düşünüyorum.

Bu arada Laptop düşüncesi son iki saattir Technopat'ta laptop ile konu açanlara yardım etmek için uğraşmaktan aklıma geldi yoksa hiç açmayacaktım bu konuyu.

Özellikler.
GPU: ASUS ROG STRIX RX 5700 XT (toplam 5 senedir kullanımda ikinci el alındı ve kutusu hafif yırtık var)
CPU: Ryzen 5 3600X (ikinci el alındı fanı ve kutusu mevcut)
Anakart: Gigabyte B450M (S2H rev 1.0) (bir kere su döküldüğü için kurutmak adına işlemci plastiğini çıkardım o esnada çentikleri kırıldı ama çalışmada sıkıntı yok)
PSU: Aerocool KCAS Plus Gold 650W (garantisi yeni bitti sanırsam ikinci el aldım)
Kasa: Corsair Spec Delta.
SSD: Kioxia Exceria 500GB NVMe M.2 SSD (1700 MB okuma / 1600 MB yazma) (sağlığı %57 ama bozulursa değiştireceğim)
1-HDD: 1TB Seagate Barracuda.
2-HDD: 1TB ST31000528as (arkadaşımdan almıştım 25000 saat kullanılmış ama bad sector yok)

Yazmaya bayağı uğraştım umarım yardımcı olursunuz. Mevzu şu. Seneye üniversiteye gideceğim Allah'ın izniyle. Bu sene iyice çalışıp Eskişehir'e gitmeyi düşünüyorum. Şimdi ben bu sistemin GPU, CPU ve PSU' sunu zamanla değiştirdim ve her şey 3 sene önce başladı. Sistem çalışırken pek sorun yapmıyor sadece SSD kaynaklı bazen problem yaşıyorum. Asıl sorum şu. Yakın performans alabileceğim, ekranı ve soğutması sıkıntılı olmayacak bir laptop bulabilir miyim yoksa bu sistem kalmaya devam etmeli mi? Acelem yok zaten şu anda değiştiremem param yok ama YKS'den sonra hayırlısı güzel olursa yapmayı düşünüyorum. Daha bir sene var ama önümüzdeki süreçleri düşünecek olursak nasıl bir yol haritası çizmeli veya neyi almalıyım? Merak edenlere şu anki hedefim Eskişehir üniversitesi uçak elektrik elektroniği bölümünü düşünüyorum.

Bu arada laptop düşüncesi son iki saattir Technopat'ta laptop ile konu açanlara yardım etmek için uğraşmaktan aklıma geldi yoksa hiç açmayacaktım bu konuyu.

Bunu siz daha iyi karar verirsiniz üniversitede masaüstünü taşıyamazsınız o yüzden laptop ister istemez lazım ama kaça satarsınız bilemiyorum tahmininiz var mı?

Bunu siz daha iyi karar verirsiniz üniversitede masaüstünü taşıyamazsınız o yüzden laptop ister istemez lazım ama kaça satarsınız bilemiyorum tahmininiz var mı?

Ekran kartı 4 5 civarına gider. Anakart soketini zarara göre değiştirsem belki 1 1, 5K ya gider. İşlemciyi 2K ya aldım aynı fiyata gitme ihtimali var fiyatların artışına göre. PSU 1k, kasayı da bilemedim 1K ya gitse HDD'ler gider gitmez bilemiyorum :D. Ama SSD 600 civarına giderse yaklaşık 10k ya gider. Ha monitör de var Game Booster 144 Hz 1 ms 1080p o da 3K ya gitse, klavye fare kulaklık toplam 1, 5K desek. 15k zorlar belki. İyi laptop çıkamaz bu fiyata bence.

Ekran kartı 4 5 civarına gider. Anakart soketini zarara göre değiştirsem belki 1 1, 5K ya gider. İşlemciyi 2K ya aldım aynı fiyata gitme ihtimali var fiyatların artışına göre. PSU 1k, kasayı da bilemedim 1K ya gitse HDD'ler gider gitmez bilemiyorum :D. Ama SSD 600 civarına giderse yaklaşık 10k ya gider. Ha monitör de var Game booster 144 Hz 1 ms 1080p o da 3K ya gitse, klavye fare kulaklık toplam 1, 5K desek. 15k zorlar belki. İyi laptop çıkamaz bu fiyata bence.

Oyun oynayacagım dersen çıkmaz maalesef.

2.el 3050'li bulabilirsin 15k ya arkadaşım Acer 3050 i5 11400H almıştı tam 15kya ama çok araştırmıştı.
Ya üstüne belki ailem 5 10k ekler onlar fazla para diye görüyor ama ekonomik şartlar bunu söylemiyor bize. Eğer durumum olursa öyle birşey yapabilirim. 3050 kullanan arkadaşım var da VRAM sorunu yaşayıp duruyor. Yine de sağolasın.

İkinci el mantıklı geldi bir bakayım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı