RX 5700 XT Sürücü Sorunları Çözümü

Makaleler
80
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcısı
Profil Kapağı
1525088093
Şu an bu yöntemi denedim. Kesinlikle stabil çalışıyor diyebilirim.
Takılma sorunu yok, çökme sorunu yok.

• Öncelikle DDU ile mevcut sürücüleri kaldıralım.
  • Sürücü versiyonu 19.9.2 olanı yükleyelim.
  • Bütün Radeon özelliklerini kapatın. Freesync, Geliştirilmiş Senkronizasyon, Anti-Lag, Radeon Overlay, Virtual Super Resolution (VSR).
  • Radeon Overlay'ı kapatmak için Performans İzleme bölümüne gelin. Tuş kısayolunun üstüne basın "DELETE" tuşuna basarak onaylayın. None görünüyorsa kapanmıştır.
  • Bütün sıcaklık ve kullanım izleme programlarını kaldırın. (MSI Afterburner, RivaTurner, HWinfo ve bütün OSD programları)
Sıcaklığı takip etmek için sadece Aida64 programı içerisinden takip edebilirsiniz şimdilik ben onla bakıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sistemlerimiz aşağı yukarı aynı bazı parçalarda değişiklik olsada. Ekran kartım Sapphire Pulse RX 5700 XT. Söylediğiniz gibi belli programları kaldırır isem ne gibi artıları olacak. Sistemde oyun veya müzik dinlerken hafif takılmaların sebebi neyden kaynaklıdır?

Sürücüsel bir problem yaşamadım ben şimdiye kadar. Ayarlarım ise resimlerdeki gibi.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg

Herhangi bir kasma oluyormu peki müzik dinlerken seste kasma gibi veya oyunlarda? Kısa süreli? Sistemim daha yeni anlam veremedim? Nasıl çözebilirim?

Behsettiğiniz tarzda kasma vb. şey yok bende. Belki de başka bir şeylerdendir. Detaylı bir inceleme yapmak lazım kasada. Yazılımsal sorunlar da olabilir, bilemiyorum.

Ekran kartı al bütün ayarları kapat kullan uğraş dur. Bende almayı düşünüyorum. Bu sorunlar durduruyor beni.☺
1.5 aydır kullanıyorum, ne bir ayar kapattım, ne bir şey değiştirdim. 144 Hz ve Freesync açık bir sürü oyun oynadım. En ufak sorun yaşatmadı şimdiye kadar. Yeni güncelleme çıkar çıkmaz yükledim hep.

Unreal engine oyunlarında sıkıntı var diyorlar, özellikle denedim. Bende yok sorun. Çok da memnunum.

E sizde de ayarlar kapalı işte bir de sizin monitör 60 hz sanırım. 144 Hz'de memory stuck problemi var. Bellek frekansı düşmüyor. Aşırı sıcak oluyor böyle olunca da. Çözümü ise 120 Hz'e kısıtlamak.

Ben eski monitörümü kullanıyorum. Yeni 144 Hz monitör ilerleyen aylarda almayı düşünüyorum. Şu anda kullandığım monitör maksimum 1920x1080p çözünürlük sağlıyor. 60Hz lik olduğundan FPS yi de 60 a sabitledim. Freesynch desteği zaten yok monitörün o yüzden kapalı. Onun haricinde şeyler açık. VSR'da açıktı normalde herşeyde kullanıyordum ama sonradan onu gereksiz gördüm kapattım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı