RX 5700 XT Undervolt ayarları nasıl olmalı?

Makaleler
2
Yer
İstanbul/Gaziosmanpaşa
RAM
16G DDR4 3000
Ekran kartı
XFX Radeon RX 5700 XT Thicc III
Anakart
Gigabyte A320M-S2H 1.1
İşlemci
R5 1600 AF
Merhabalar, RX 5700 XT'ye geçtim. 1080P monitör kullandığım için kartın performansının düşmesi çok umurumda değil çünkü bana hayli hayli yetiyor kart. Kartın sıcaklığının 65-70 derece arasında seyrederken %35-45 fan hızı ayarında sessiz sedasız çalışmasını sağlamak istiyorum fakat undervolt konusunda pek bir bilgim yok. Afterburner üzerinden en basit yolla bunu nasıl yaparım? Şu an denediğim güncel ayarlar bunlar fakat sıcaklık konusunda beni pek tatmin etmedi, düşük fan hızında 75 dereceyi görüyor. Kartım XFX RX 5700 XT THICC III.

1711040033919.png

1711040050635.png

Sıvı metal ile macunu değiştirdim oyunlar max 60 dereceleri görüyor basit fan ayarı ile çalışırken 33 derecelerdeyim yük altında değilken.Grafik kartlarında sıvı metal kullanıyorum aynı değerleri alıyorum tavsiye ederim.

Hocam ben de aynı sorunla karşı karşıyayım. Son durum nedir nasıl bir ayar yaptınız?
Fan hızlarını arttırdım ve MX-6 macunu yeniledim, biraz daha iyi şimdilik. Assetto Corsa maksimum ayarlarda %99 kullanımda 69-71 üstünü görmedim, fan hızları da %40-50 civarıydı. Yine de gürültülü.

Sıvı metal ile macunu değiştirdim oyunlar max 60 dereceleri görüyor basit fan ayarı ile çalışırken 33 derecelerdeyim yük altında değilken.Grafik kartlarında sıvı metal kullanıyorum aynı değerleri alıyorum tavsiye ederim.
Sıvı metal çok sıkıntı ya, azıcık taşsa kart gidiyor.

Fan hızlarını arttırdım ve MX-6 macunu yeniledim, biraz daha iyi şimdilik. Assetto Corsa maksimum ayarlarda %99 kullanımda 69-71 üstünü görmedim, fan hızları da %40-50 civarıydı. Yine de gürültülü.

Sıvı metal çok sıkıntı ya, azıcık taşsa kart gidiyor.
Onun için sarı renkte termal bantlar var onlar ile etrafına güzelce yaptıktan sonra sorun olmuyor.Hatta çok güzel sıcaklık değerlerine ulaşabiliyorsun.

Uygulama nasıl yapılacağı da linkte var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    10,3 KB · Görüntüleme: 19
Onun için sarı renkte termal bantlar var onlar ile etrafına güzelce yaptıktan sonra sorun olmuyor.Hatta çok güzel sıcaklık değerlerine ulaşabiliyorsun.

Uygulama nasıl yapılacağı da linkte var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

hocam bu boştaki sıcaklığı anlaşılan bir de test ederken ki sıcaklığını atar mısınız?

hocam bu boştaki sıcaklığı anlaşılan bir de test ederken ki sıcaklığını atar mısınız?
Tabiki bu da oyun içi performansı

Hatta ekranı 240Hz den 144Hz e çektim sonunda daha güzel bir performans ve sıcaklık değeri yakaladım

Dosya Ekleri

• test.jpg
    test.jpg
    98,2 KB · Görüntüleme: 19
  • tese.jpg
    tese.jpg
    265,6 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı