RX 5700 XT ve R5 3600 Sistem toplama

hasijobyte

Hectopat
Daha fazla  
-Arkadaşlar sizden 2 konuda yardım isteyeceğim, birincisi incehesap.com dan sistem topluyorum, 6 bin lira bandında sorun çıkarsa falan site yardımcı oluyor mu, ne kadar oluyor?

-2. topladığım sistemde kasalar kısıtlı sadece resimde olanlar var, RX 5700 XT ve R5 3600 için hangisini önerirsiniz?

Kasalar (temin edilemiyor yazısını aldırmayın):

Corsair Carbide Spec Delta RGB Tempered Glass Gaming Kasa

GamePower Aether ARGB Led Gaming Kasa

GamePower Mythril ARGB LED Temperli Gaming Kasa

GamePower The Black Pearl Temperli Gaming Kasa

GamePower Crimson Guard ARGB Led Gaming Kasa

GamePower Wraith ARGB Led Gaming Kasa

GamePower Horizon RGB Temperli Gaming Kasa

Corsair Carbide Spec-05 Gaming Kasa

GamePower WARCRY Temperli Gaming Kasa

Dosya Ekleri

• kasa.PNG
    kasa.PNG
    47 KB · Görüntüleme: 109
Hocam aşağıda verdiğim üründe GPU'yu RX 5700XT olarak özelleştirin, PSU'yu da 600 Watt'dan 700 Watt'a çıkarın tertemiz sistem. Müşteri memnuniyeti açısından qp'den almanız daha iyi olur.

QP Super R5 3600 / 16GB / RTX 2060s

Sapphire Nitro lusu İncehesap'ta 6000 TL'ye denk geliyor yaklaşık, 7bin TL'ye o sistem çok boş
Al bir tane P350X rahatla. Abisi olan P400'e de bakabilirsin camiadaki en sağlam kasalar bunlar.
Burada olandan söylesene be belirttim işte bunlardan biri olmalı :D.

Son düzenleyen: Moderatör:
sapphire nitro lusu incehesapta 6000 tl ye denk geliyor yaklaşık, 7bin tl ye o sistem çok boş

burda olandan söylesene be belirttim işte bunlardan biri olmalı :D

QP tarafından sunulan kasanın daha güzel olmasının yanında müşteri memnuniyeti açısından da daha iyi bir firma. Size belirtmiş olduğum sistem Technopat tarafından toplanmış kaliteli bileşenlerden oluşan bir sistem. Piyasadaki en ucuz bileşenlerin yanına R5 3600 ve RX 5700XT Nitro+ koymakla aynı şey değil.

Buyrun 6000 TL dediğiniz çok boş sistemler:

1. RTX 2060 Super versiyonu

1572473387444.png

2. RX 5700XT Nitro+ versiyonu:

1572473489199.png

Bu da çok dolu olan RX 5700XT özelleştirmesi içeren Epic isimli sistemin fiyatı:

1572473645404.png

Şu sistemde kullanılan bileşenlere bakarken gözlerim acıyor benim yukarıdaki yorumumda da belirtmiştim tekrar belirteyim;
  • SU630 serisi SSD'ler kronik sorunlu
  • Sisteme dahil edilen anakart modelinde fazlar üzerinde soğutmaya dair herhangi bir şey yok ve mATX
  • Kullanılan RAM Team T-Force (Ben bu markaya güvenmiyorum.)
  • Seçilmiş olan PSU'nun 2018 öncesi modelleri kronik sorunlu hangi modeli olduğu belirtilmemiş.
  • Hazır haliyle seçilmiş olan GPU soğutması en kötü olan GPU'lardan biri.
  • Kasa Corsair markasının en ucuz ve vasıfsız kasası.
  • Kasanın yanında gelen fanlar Frisby.
Sizin anlayacağınız adamlar tek tek satamadıkları bütün parçaları bir kasanın içine gömüp ucuz etiketiyle satıyorlar. Siz de gelip burda diyorsunuz ki onda da RX 5700XT var bunda da, 7200 liraya çok boş sistem. Olay sadece GPU ve CPU'da bitiyor olsa keşke. Dikkatli incelerseniz Technopat'ın elinden çıkan kasaların hepsinde kullanılan bileşenler kronik sorunu olmayan kaliteli bileşenlerdir, bu sebeple piyasada bulabileceğiniz en ucuz hazır sistemler olmayacaklardır.

Dosya Ekleri

• 1572473129450.png
    1572473129450.png
    49,8 KB · Görüntüleme: 26
QP tarafından sunulan kasanın daha güzel olmasının yanında müşteri memnuniyeti açısından da daha iyi bir firma. Size belirtmiş olduğum sistem Technopat tarafından toplanmış kaliteli bileşenlerden oluşan bir sistem. Piyasadaki en ucuz bileşenlerin yanına R5 3600 ve RX 5700XT Nitro+ koymakla aynı şey değil.

Buyrun 6000 TL dediğiniz çok boş sistemler:

1. RTX 2060 Super versiyonu

Eki Görüntüle 454150

2. RX 5700XT Nitro+ versiyonu:

Eki Görüntüle 454151

Bu da çok dolu olan RX 5700XT özelleştirmesi içeren Epic isimli sistemin fiyatı:

Eki Görüntüle 454153

Şu sistemde kullanılan bileşenlere bakarken gözlerim acıyor benim yukarıdaki yorumumda da belirtmiştim tekrar belirteyim;
  • SU630 serisi SSD'ler kronik sorunlu
  • Sisteme dahil edilen anakart modelinde fazlar üzerinde soğutmaya dair herhangi bir şey yok ve mATX
  • Kullanılan RAM Team T-Force (Ben bu markaya güvenmiyorum.)
  • Seçilmiş olan PSU'nun 2018 öncesi modelleri kronik sorunlu hangi modeli olduğu belirtilmemiş.
  • Hazır haliyle seçilmiş olan GPU soğutması en kötü olan GPU'lardan biri.
  • Kasa Corsair markasının en ucuz ve vasıfsız kasası.
  • Kasanın yanında gelen fanlar Frisby.
Sizin anlayacağınız adamlar tek tek satamadıkları bütün parçaları bir kasanın içine gömüp ucuz etiketiyle satıyorlar. Siz de gelip burda diyorsunuz ki onda da RX 5700XT var bunda da, 7200 liraya çok boş sistem. Olay sadece GPU ve CPU'da bitiyor olsa keşke. Dikkatli incelerseniz Technopat'ın elinden çıkan kasaların hepsinde kullanılan bileşenler kronik sorunu olmayan kaliteli bileşenlerdir, bu sebeple piyasada bulabileceğiniz en ucuz hazır sistemler olmayacaklardır.
Çok iyi hoş demişsin de, adamlar oraya özelleştirme seçenekleri koymuş. 7300tl ye qpbilişimden al diyorsunuz. Siz donanım arşivi epik sisteminde ana kartı tuf b450m, ssd apacer 240gb, ekran kartı Asus Rog RX 5700 yap 6000tl nin altına denk geliyor. Boşuna adamlar özelleştirme seçeneği eklememişler oraya illa o anakartı o ısınan dediğin ekran kartını almak zorunda değilsin. Öyle körü körüne atıp tutmakla olmaz bu işler.

Çok iyi hoş demişsin de, adamlar oraya özelleştirme seçenekleri koymuş. 7300tl ye qpbilişimden al diyorsunuz. Siz donanım arşivi epik sisteminde ana kartı tuf b450m, ssd apacer 240gb, ekran kartı Asus Rog RX 5700 yap 6000tl nin altına denk geliyor. Boşuna adamlar özelleştirme seçeneği eklememişler oraya illa o anakartı o ısınan dediğin ekran kartını almak zorunda değilsin. Öyle körü körüne atıp tutmakla olmaz bu işler.

Körü körüne savunduğum bir şey yok, keza QP Bilişim'den al da demiyorum kimseye. Savunduğum şey o sisteme RX 5700XT özelleştirmesi yapıldığında elde edilecek sistem ile QP'deki sistem arasında fark olduğu. Kafadan bileşen kalitesi farkı var. O sisteme ne yaparsanız yapın PSU, Kasa ve Anakart anlamında daha iyi bir özelleştirme seçeneği bulunmuyor. En iyi bileşenlerle kurmaya çalıştığımda dahi elimde olan PSU VS650, Frisby fanlar ve mATX bir anakart. Bu sistemin fiyatı ise 6600 TL civarı oluyor ama kıyaslama yapamıyorum çünkü denk değiller. Özelleştirmek mümkün olmadığı halde kafadaki hesapla denkleştirme yapmaya çalıştığımda ise QP'deki bileşenlerin daha pahalıya geldiği konusunda hemfikirim sizinle. X570 özelleştirmesi ile QP'de 7800 liraya gelen sistem, Incehesap'da 7300 TL gibi bir fiyata geliyor.

Sonuç olarak aynı sistemler toplandığında Incehesap fiyatının 6000 TL olmadığını, QP'deki sistemin 1299 TL daha pahalı olmasının bir sebebi olduğunu anlatmaya çalıştım. Daha müşteri memnuniyetinden bile bahsetmiyorum ki müşteri memnuniyeti için aradaki 300-400 TL farka bakmam ben.

Körü körüne savunduğum bir şey yok, keza QP bilişim'den al da demiyorum kimseye. Savunduğum şey o sisteme RX 5700XT özelleştirmesi yapıldığında elde edilecek sistem ile qp'deki sistem arasında fark olduğu. Kafadan bileşen kalitesi farkı var. O sisteme ne yaparsanız yapın PSU, kasa ve anakart anlamında daha iyi bir özelleştirme seçeneği bulunmuyor. En iyi bileşenlerle kurmaya çalıştığımda dahi elimde olan PSU VS650, Frisby fanlar ve mATX bir anakart. Bu sistemin fiyatı ise 6600 TL civarı oluyor ama kıyaslama yapamıyorum çünkü denk değiller. Özelleştirmek mümkün olmadığı halde kafadaki hesapla denkleştirme yapmaya çalıştığımda ise qp'deki bileşenlerin daha pahalıya geldiği konusunda hemfikirim sizinle. X570 özelleştirmesi ile qp'de 7800 liraya gelen sistem, İncehesap'da 7300 TL gibi bir fiyata geliyor.

Sonuç olarak aynı sistemler toplandığında İncehesap fiyatının 6000 TL olmadığını, qp'deki sistemin 1299 TL daha pahalı olmasının bir sebebi olduğunu anlatmaya çalıştım. Daha müşteri memnuniyetinden bile bahsetmiyorum ki müşteri memnuniyeti için aradaki 300-400 TL farka bakmam ben.
-Ryzen 5 3600.
-ASUS TUF B450M GAMING.
-ASUS ROG RX 5700.
-Apacer 240GB SSD.
-Corsair VS650 versiyon 2.
-Corsair Spec Del'ta kasa 4 fanlı kasa. - (Frisby fanlar bir ekstra istersen kasandan çıkart)
6000TL.
Ben şu sistemde tek bir kalitesiz bileşen göremiyorum. İlla 1100 1200 TL fazla ödemek istiyorum diyorsanız tabii kendi seçiminiz.

-Ryzen 5 3600
-Asus tuf b450m gaming
-Asus Rog Rx 5700
-Apacer 240gb ssd
-Corsair vs650 versiyon 2
-Corsair spec delta kasa 4 fanlı kasa.- (Frisby fanlar bi ekstra istersen kasandan çıkart)
6000tl
Ben şu sistemde tek bir kalitesiz bileşen göremiyorum. İlla 1100 1200 TL fazla ödemek istiyorum diyorsanız tabi kendi seçiminiz.
RX 5700 ve RX 5700XT arasında fark var bence. Corsair VS650'nin kronik sorunlu olması ve anakartın mATX olması, ayrıca HDD olmaması ve SSD'nin 240gb olması da cabası. Size demek istediğim her türlü QP'den 400 TL civarı daha ucuza gelecek ama müşteri memnuniyeti, ilgi ve alakayı aradaki fiyat farkına değişmem. Tercih sizin.

Belirttiğiniz sistem ile aralarındaki fark:
  • Anakart: Sizin belirttiğiniz mATX, QP'deki ATX
  • GPU: QP'de RX 5700XT Nitro+ sizinki RX 5700
  • SSD: QP'de 480 GB, sizinki 240 GB
  • PSU: QP'de kronik sorunu olmayan 700 Watt, Sizinki 650 Watt kronik sorunlu.
Bu farka rağmen aradaki 1200 TL farkı aynı sistemmiş gibi göstermeniz ilginç geliyor bana. Benim taraf savunduğum falan yok size diyorum ki illa ki QP'de 400 TL civarı bir fark olacak.

RX 5700 ve RX 5700XT arasında fark var bence. Corsair VS650'nin kronik sorunlu olması ve anakartın mATX olması, ayrıca HDD olmaması ve SSD'nin 240gb olması da cabası. Size demek istediğim her türlü QP'den 400 TL civarı daha ucuza gelecek ama müşteri memnuniyeti, ilgi ve alakayı aradaki fiyat farkına değişmem. Tercih sizin.

Belirttiğiniz sistem ile aralarındaki fark:
  • Anakart: Sizin belirttiğiniz mATX, QP'deki ATX
  • GPU: QP'de RX 5700XT Nitro+ sizinki RX 5700
  • SSD: QP'de 480 GB, sizinki 240 GB
  • PSU: QP'de kronik sorunu olmayan 700 Watt, Sizinki 650 Watt kronik sorunlu.
Bu farka rağmen aradaki 1200 TL farkı aynı sistemmiş gibi göstermeniz ilginç geliyor bana. Benim taraf savunduğum falan yok size diyorum ki illa ki QP'de 400 TL civarı bir fark olacak.
-Anakart olarak atx boyutta olmasının fazladan PCI-E slotu olması dışında ben bi avantajını göremiyorum,Bilen varsa aydınlatırsa sevinirim.Kaldı ki ASUS TUF B450-Plus bu incelemeden TUF serisi anakartların kalitesini anlayabilirsiniz.
-GPU yu özelleştirmeden Sapphire Nitro+ RX 5700 XT seçtik
-SSD buyrun fazladan 480 GB Kingston A400 480 GB sistem SSD boyutu 720 GB oldu.
-PSU konusunda çok yanılıyorsunuz. Buyrun bu da Recep beyin konu hakkındaki verdiği bilgi VS650 2018 Model: CP-9020172-EU
Bu şekilde sistem fiyatı 6710 TL ve fazladan 240 GB SSD ye sahip oldu. Sizin önerdiğiniz sistemle aralarında 590 tl gibi devasa bi fark var. Müşteri memnuniyeti için o fark verilir mi size kalmış.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı