Merhaba arkadaşlar. Önceki açtığım konuda işlemcimin fazla ısınmasından dolayı forumdaki arkadaşlar stok fanı değiştirip yeni bir soğutucu edinmemi tavsiye etmişlerdi. Ben de tavsiyelerine kulak verip önerileri sonucunda Arctic Freezer 34e-Sports Duo aldım. Bugün sogutucuyu taktıktan sonra oyuna girdim. Fakat inanılmaz bir FPS düşüşü ile karşılaştım ve bilgisayardaki uygulamaların acılış hızı bile yavasladı. Soğutucuyu takabilmek için ekran kartını çıkarıp takmam gerekiyordu. Acaba ekran kartına mı bir şey oldu? Oyunlarda FPS 20'den yukarı çıkmıyor. Acaba soğutucuyu takarken bir yanlışlık mı yaptım?
İşlemci: Ryzen 5 3600.
Ekran kartı: Sapphire RX 5700 XT Nitro+
Anakart: MSI B450M PRO-VDH Max.
Power Supply: Sharkoon 650W.
Aynı işlemci ve ekran kartını kullanıyorum seninle ve stok fan ile kullanıyorum sıfırdan aldığımdan beridir hiç bir ısınma ve düşüş yaşamadım. OC vs hiç gerek yok böyle şeylere keşke almasaydın ayar yapmasaydın. BIOS da Core performans Boost kapatacaktın sıcaklık vs düşecekti stabil kullanacaktın.
Sharkoon SHP650 V2 650W 80+ 120 mm Fanlı ATX Güç Kaynağı en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
Sharkoon SHP650 V2 650W 80+ 120 mm Fanlı ATX Güç Kaynağı en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
Çekirdek hızı kısıtlama yok. Ekran kartı kullanımı düşük olduğu için hız düşürmüş sadece. Bende de böyle. Bence parçaları söküp bir daha takın. Hatta bilgili bir arkadaşınızla yardımlaşırsanız daha iyi olur. Bir de sadece bu oyunda mı böyle?
Çekirdek hızı kısıtlama yok. Ekran kartı kullanımı düşük olduğu için hız düşürmüş sadece. Bende de böyle. Bence parçaları söküp bir daha takın. Hatta bilgili bir arkadaşınızla yardımlaşırsanız daha iyi olur. Bir de sadece bu oyunda mı böyle?
O zaman dikkatlice söküp tekrar takmakta fayda var. Eğer sadece soğutucu değişimi yaptıysanız. İşlemci veya ekran kartı pinlerinden biri tam takılmamış falan olabilir.
O zaman dikkatlice söküp tekrar takmakta fayda var. Eğer sadece soğutucu değişimi yaptıysanız. İşlemci veya ekran kartı pinlerinden biri tam takılmamış falan olabilir.