RX 5700 XT vs 2060 Super

Belki ekran kartı konusunda haklı olabilirsin ama aynısı işlemciler için geçerli değil dostum. İntel core serisini çıkardığında, Amd 10 yıl yoktu lakin ryzen çıkınca geri geldiler.

Ekran kartı konusunda da haksız. AMD her hafta yeni sürücüyle sorunlarını tek tek çözdü ve çözmeye devam ediyor.
Bende aynı kanıdayım. Lakin hala RX 5700 ve XT' de olmasada olsada, 500 serisinde düzeltecek sorunları var.

Kafam iyice karıştı.

Belki ekran kartı konusunda haklı olabilirsin ama aynısı işlemciler için geçerli değil dostum.
Geçerli. AMD işlemcilerin daha iyi çalışabilmesi için yüksek MHz değerine sahip RAMler kullanılmalı diye duydum defalarca. İki kuruş kâr edecek diye kim bilir kaç kişi düşük MHz değerine sahip RAMlerini boşa çıkarttı. Aynı zamanda bazı PSUlar da AMD işlemciler için sıkıntı çıkartıyor diye duydum, bunu tetikleyen şey ne bilmiyorum ama PSU değiştirmek zorunda kalanları da görüyorum.

Önümüzdeki en az 2-3 yıl, belki de 4 yıl boyunca AMD ekran kartı asla almayacağım, şu an için gelişebileceklerini sanmıyorum. Onlar gelişirken de Nvidia armut toplamayacak tabii. Ama yorumumda işlemcilerini almayacağımı belirtmedim. 3200MHz değerine sahip RAMler kullanıyorum, kaliteli de bir PSUm var, bir sorun yaşayacağımı sanmam. Eğer benimki gibi iyi RAMlere ve PSUya sahip kişiler varsa zaten düşünmeden AMD işlemcilere geçecektir, işte o zaman fiyat/performans ürünü almış oluyorsun. Bu nedenle AMD işlemci almayacağım diye belirtmedim, işlemci işinde ekran kartlarına kıyasla daha başarılılar.

Burada bu konuları tartışmayalım. Hangi kart daha iyi diye. RX 5700XT, RTX 2060S' den daha iyi bir karttır. Daha fazla bu konuda durmak istemiyorum.
Ben de AMD kullanıyorum ama 50x serisinde NVIDIA muadili öneriyorum. Lakin bu sorunun cevabı kesinlikle 5700XT.
Bu kavgayı edeceksek bu konuyu meşgul etmeyelim özelden yarışabiliriz. İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kafam iyice karıştı.
Gördüğüm kadarıyla insanlar yine birbirlerini fanboylukla suçlamışlar. İstediğinizi alın size kalmış. Eğer ben daha az para verme taraftarıyım, bileşenle en uyumlu sürücüyü araştırır gerekirse her hafta sürücü güncellemesi yaparım ama sorun çıkarsa da gıkımı çıkartmam diyorsanız 5700 XT alın.

Ama ben bunlarla uğraşamam direkt tak çalıştır mantığındayım, bütçem var, sonra karşılaştırma videolarını izlediğimde 5700 XT'den daha az FPS alsam bana koymaz, azıcık aşım kaygısız başım diyorsanız 2060 Super alın. Kafanızı daha çok karıştırmamak için kişisel görüşümü belirtmiyorum.

Ben ''AMD hem daha ucuz hem daha performanslı, NVIDIA fanboyluğu yapmanın hiçbir anlamı yok, 1300 TL'ye kart varken niye 2000 TL'ye 1660 alayım ki?'' diyen biriydim 1.5 ay önce kadar. Tamam 5700XT çok daha performanslı bir kart, ama adam bu kartı aldıktan sonra ısınma sorunu yaşayacaksa, wattman sorunu yaşayacaksa ne anlamı kaldı o performansın? Wattman hatası çözüleli asırlar oldu diyorsun lütfen sallamayınız. Forumda son 1 haftadır kaç tane konu gördüm ısınma sorunu ve wattman hatatsıyla ilgili. Bu kart fabrika çıkışı sıkıntılıysa o arızayı çözmesi gereken kişi kullanıcı değil fabrikanın kendisidir. Bende oldu diye herkeste olacak diye birşey yok haklısın ama gördüğüm kadarıyla çoğu kullanıcıda bu sorun var. AMD ekran kartı alacağıma RTX2060S alırım, eğer kasamında soğutması iyiyse birazcık OC edip öyle kullanırım daha iyi. Benim yaptığım fanboyluk değil, kimse yalan söylemiyor burda. Bu kartlar ısınıyor ve wattman hatası çözülemedi hala.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…