Kart sorunlu dostum kart. PSU'yu veya başka donanımları günah keçisi yapmayın artık. Kabullenin şunu, kart arızalı.
PSU'yu günah keçisi yapmıyorum, güç kaynağında sorun olup wattman hatası yaşayan çok gördüm. RX 590 ısınma sorununada baktım, 75-80 çok kötü bir değer değil, kartlar zaten 84 derecede kendini kapatmaya başlıyor yanlış hatırlamıyorsam. Ayrıca siz RX 590'da problem yaşamışsınız neden RX 5700 XT'ye de suç atıyorsunuz ki? Bakın anlıyorum, AMD'de sorun yaşayan çok kişi var, hatta NVIDIA stabilite konusunda önde, ama birazcıkta şans işi. Adamlar her hafta yeni driver çıkartıyorlar.Kart sorunlu dostum kart. PSU'yu veya başka donanımları günah keçisi yapmayın artık. Kabullenin şunu, kart arızalı.
5700XT'ye suç atmıyorum. AMD'nin ekran kartlarında genel olarak bu arıza var diyorum. 570 de olsa 580 de olsa 590 da olsa 5700'de olsa ne yazık ki var. 75 derece bence fazlasıyla kötü bir değer. 75 derece ısıyı düşürmek için 2400 RPM'de çalışan gürültülü fanlarda cabası. Diyeceksinizki fanları manuele alıp sessizleştirebilirdiniz, onuda denedim 1800 RPM değerlerine çektim bu sefer kart 80 dereceye dayandı.PSU'yu günah keçisi yapmıyorum, güç kaynağında sorun olup wattman hatası yaşayan çok gördüm. RX 590 ısınma sorununada baktım, 75-80 çok kötü bir değer değil, kartlar zaten 84 derecede kendini kapatmaya başlıyor yanlış hatırlamıyorsam. Ayrıca siz RX 590'da problem yaşamışsınız neden RX 5700 XT'ye de suç atıyorsunuz ki?
Bu forumda kendini bilge sanan çok var. Kart sıkıntılı ısınıyor diyoruz fanboy oluyoruz. Hayatında AMD ekran kartı kullanmamış adamlar geliyor burada kartı öneriyor, mağdur olan kişi kartı kullanan oluyor.
Sapphire RX 590 ısınma sorunu
Ryzen 5 1600, Sapphire RX 590, Corsair 550W ve 3 adette fan takılı cihazımda. Fortnite açtım 1920x1080p çözünürlükte ve şu ayarları yaptım. FPS : Sınırsız Görüş mesafesi : Uzak Kaplamalar : Yüksek Diğer ayarlar orta. İşlemcinin sıcaklığı gayet iyi 50' yi geçmiyor fakat RX 590' ın sıcaklığı...www.technopat.net
Sapphire Nitro+ RX 590 WattMan hatası
Başıma gelmez belki dedim geldi lanet olasıca WattMan derdi. Yani çalışıp çabalıyoruz bir sistem almak için. Para döküp sistemide alıyoruz. Kullanıyoruz ve geldiğimiz final WattMan! Hani önyargılı davranmadım ve sistemime güvendim gerçekten. Hani binde bir olursa olur dedim. AMD acilen kart...www.technopat.net
Çözüldü: Sapphire Nitro+ 5700 XT Fazla sıcaklık
Herkese merhabalar arkadaşlar, resmini paylaşacağım sistemi topladım ve oyun olarak şu anlık sadece Destiny 2 oynuyorum. Fan ayarlarıyla oynamadım. Zero RPM modunda çalışıyor. Oyunda yerine göre 81-82 dereceleri görüyor. Bir sıkıntı olur mu? Bir çözümü var mı? Bir şekilde tavsiye verebilecek...www.technopat.net
Sapphire RX 5700 XT Nitro+ sayfalarda gezerken ses gelmesi
Sayfalarda gezerken aşağı yukarı yapınca ekran kartından ses geliyor bunun sebebi nedir?www.technopat.net
Bu konuların hepsi yeni açılmış konular. 5700 Fazla sıcaklık konusunda yazılan bir yorum ''83 dereceden birşey olmaz diğer modeller 105 dereceye çıkıyor bu değerler iyi'' Şimdi burda bizim 5700xt almayın dememizmi fanboyluk yoksa bu adamın 83 dereceden birşey olmaz demesimi fanboyluk?
Bu kart uzay montajda bile 75 derece çalışıyor.Şu attığınız konuları bir sonuna kadar okusanız sorun çözülecek. Kimisi kasası problemli hava akışı berbat. Kimisi de "75 derece çalışıyor çok sıcak değil mi" şeklinde konular.
Dostum bak orta segmentte bir kart alıyorsun, 62 derece sıcaklıkta çalışmasını bekleyemezsinki, çoğu kart tam yükte 70 derecenin üstüne bile çıkabiliyor, Boost hızında bir düşüş yoksa endişelenecek bir şey de yok. He illaki çok canımı sıkıyor diyorsan, bir üst model ekran kartının fiyatında olan STRIX, AORUS, FTW3, gibi kartlar da alabilirsin.5700XT'ye suç atmıyorum. AMD'nin ekran kartlarında genel olarak bu arıza var diyorum. 570 de olsa 580 de olsa 590 da olsa 5700'de olsa ne yazık ki var. 75 derece bence fazlasıyla kötü bir değer. 75 derece ısıyı düşürmek için 2400 RPM'de çalışan gürültülü fanlarda cabası. Diyeceksinizki fanları manuele alıp sessizleştirebilirdiniz, onuda denedim 1800 RPM değerlerine çektim bu sefer kart 80 dereceye dayandı.
Denilenleri biraz abartıyorsun gibi geldi bana. O 65 dereceleri büyük ihtimal mesh panel kasalarda alıyorlar, veyahut hafif çerezlik oyunlarda ekran kartını strese sokamıyorlar. Zaten 75 derece ısınıyor değil ki. Her kart tam yükte 70 derecenin üstüne çıkabiliyor.Ben bu kartı alırken bana şunları söylediler ''En iyi soğutma Nitro+ serisinde, Bu kart çok serin çalışıyor iyi bir tercih 65 derece oynuyorum PUBG'de, AMD tarafında her zaman Sapphire, Bu kart kesinlikle ısınmıyor sen ısınıyor diyenlere bakma, wattman hatası çok nadir oluyor sen canını sıkma RX590 al keyfine bak'' bana bunları dediler kartı överlerken. Hani nerde şimdi onlar? Nerde bu kartı bana övenler? Ben büyük beklentiler içerisine girerek bu kartı alıp böyle sorunlar yaşarsam bi zahmet NVIDIA fanboyu olayım artık.
@Nowitzer kardeşim ben sana diyorum bence RTX2060S al. Ama illada AMD almak istiyorsan karar senin seni tutan yok. Alırsın kartı beğenmezsen iade edersin 14 gün süren var. Ama bence RTX2060S al geç.
https://www.vatanbilgisayar.com/asu...8gb-gddr6-256bit-dx12-nvidia-ekran-karti.html
Vatan Bilgisayarda indirim var zaten bunu alabilirsin. 5700XT'nin ucuz yollu modeli TUF ve diğer uzun modelinden sana pek hayır gelmez.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.