Düşük MHz RAM'lerle araştırmadan Ryzen alırsan olacağı bu. Bir sistem toplanırken iyice araştırma yapılmalı değil mi? Neyse sizinle daha fazla tartışmak istemem önyargınız pranganız olmuş.Geçerli. AMD işlemcilerin daha iyi çalışabilmesi için yüksek MHz değerine sahip RAM'ler kullanılmalı diye duydum defalarca. İki kuruş kâr edecek diye kim bilir kaç kişi düşük MHz değerine sahip RAM'lerini boşa çıkarttı. Aynı zamanda bazı PSU'lar da AMD işlemciler için sıkıntı çıkartıyor diye duydum, bunu tetikleyen şey ne bilmiyorum ama PSU değiştirmek zorunda kalanları da görüyorum.
Önümüzdeki en az 2-3 yıl, belki de 4 yıl boyunca AMD ekran kartı asla almayacağım, şu an için gelişebileceklerini sanmıyorum. Onlar gelişirken de NVIDIA armut toplamayacak tabii. Ama yorumumda işlemcilerini almayacağımı belirtmedim. 3200MHz değerine sahip RAM'ler kullanıyorum, kaliteli de bir PSU var, bir sorun yaşayacağımı sanmam. Eğer benimki gibi iyi RAM'lere ve PSU'ya sahip kişiler varsa zaten düşünmeden AMD işlemcilere geçecektir, işte o zaman fiyat/performans ürünü almış oluyorsun. Bu nedenle AMD işlemci almayacağım diye belirtmedim, işlemci işinde ekran kartlarına kıyasla daha başarılılar.
Yurt arkadaşım dahil sınıfta 15 arkadaşım'da AMD sistem var neden ben hiçbirinde bu sorunları görmüyorum? Teknoloji şans ve biraz bilgi işi. Sana çıktı diye herkes de çıkacak diye bir şey yok. WattMan hatası çıkmayan insanlar'da neden çıkmıyor peki? Neyse daha fazla sizlerle tartışmaya girip konuyu uzatmak mantıksız. Arkadaş kararını kendi versin. Sizler NVİDİA önermeye devam edebilirsiniz. Bir gün biri keşke AMD alsaydım daha çok para verip daha düşük performanslı bir kart(5700 XT vs 2060) aldık dediğinde onu avutursunuz.Ben 'AMD hem daha ucuz hem daha performanslı, NVIDIA fanboyluğu yapmanın hiçbir anlamı yok, 1300 TL'ye kart varken niye 2000 TL'ye 1660 alayım ki? ' Diyen biriydim 1.5 ay önce kadar. Tamam 5700XT çok daha performanslı bir kart, ama adam bu kartı aldıktan sonra ısınma sorunu yaşayacaksa, WattMan sorunu yaşayacaksa ne anlamı kaldı o performansın? WattMan hatası çözüleli asırlar oldu diyorsun lütfen sallamayınız. Forumda son 1 haftadır kaç tane konu gördüm ısınma sorunu ve WattMan hatatsıyla ilgili. Bu kart fabrika çıkışı sıkıntılıysa o arızayı çözmesi gereken kişi kullanıcı değil fabrikanın kendisidir. Bende oldu diye herkeste olacak diye bir şey yok haklısın ama gördüğüm kadarıyla çoğu kullanıcıda bu sorun var. AMD ekran kartı alacağıma RTX2060S alırım, eğer kasamında soğutması iyiyse birazcık OC edip öyle kullanırım daha iyi. Benim yaptığım fanboyluk değil, kimse yalan söylemiyor burada. Bu kartlar ısınıyor ve WattMan hatası çözülemedi hala.
Sende oldu diye herkeste olacak diye bir şey yok. Hepiniz bozuk plak gibi aynı lafı söylüyorsunuz. Bu forumda son 1 haftadır kaç tane konu gördüm ben RX580 WattMan hatası, RX590 Isınma sorunu, RX5700 Isınma sorunu diye. AMD ekran kartlarındaki WattMan hatasıyla ısınma sorununu çözene kadar bu ekran kartları alınmaz.WattMan hatası çözüleli çok oluyor, arkadaşın dediği gibi sende oldu diye diğerlerindede olacak diye bir şey yok. Ayrıca her hafta yeni driver çıkartıyorlar, en fazla 2 ay sonra biter bu sorunlar.
Ön yargıyla yaklaşmıyorum, ayrıca bunu bana değil, araştırmadan, izlemeden, okumadan alan kişilere yaz. "İki kuruş kâr edeceğim diye RAM'lerini ya da PSUsunu, bazen ikisini de değiştirmek zorunda kalan kişiler var. "Cümlemden ön yargılı olduğum kanısını çıkardıysan, tartışılmaması gereken kişi sensin, ben değilim.Düşük MHz RAM'lerle araştırmadan Ryzen alırsan olacağı bu. Bir sistem toplanırken iyice araştırma yapılmalı değil mi? Neyse sizinle daha fazla tartışmak istemem önyargınız pranganız olmuş.
Bu forumda kendini bilge sanan çok var. Kart sıkıntılı ısınıyor diyoruz fanboy oluyoruz. Hayatında AMD ekran kartı kullanmamış adamlar geliyor burada kartı öneriyor, mağdur olan kişi kartı kullanan oluyor.Ön yargıyla yaklaşmıyorum, ayrıca bunu bana değil, araştırmadan, izlemeden, okumadan alan kişilere yaz. "İki kuruş kâr edeceğim diye RAM'lerini ya da PSUsunu, bazen ikisini de değiştirmek zorunda kalan kişiler var. " Cümlemden ön yargılı olduğum kanısını çıkardıysan, tartışılmaması gereken kişi sensin, ben değilim.
Yurt dışında ucuz ve yurt dışında okuduğum için kendimi bilge hissetmem doğal egom için kusuruma bakmayın Fırat bey. Neyse ben diyeceğimi dedim konu sahibi arkadaş karar verir.Bu forumda kendini bilge sanan çok var. Kart sıkıntılı ısınıyor diyoruz fanboy oluyoruz. Hayatında AMD ekran kartı kullanmamış adamlar geliyor burda kartı öneriyor, mağdur olan kişi kartı kullanan oluyor.
Hayır, sanki cebime para giriyor, bir de nasıl aşağılayıcı, alaycı, kötüleyici tutumla konuşuyor. Ben uyarımı, kendi düşüncelerimi katarak yapıyorum, gelmiş bana tetikleniyor. AMD kartımla yaşadığım sıkıntıyı paylaşıyorum, fanboy oluyorum. "İki kart arasında 5FPS fark var çoğu oyunda, ancak izlediğim video güncel değil, 5700XT şimdi daha iyi durumda olabilir güncellemeler sonrası." diyorum, yine aşağılanıyorum.Bu forumda kendini bilge sanan çok var. Kart sıkıntılı ısınıyor diyoruz fanboy oluyoruz. Hayatında AMD ekran kartı kullanmamış adamlar geliyor burda kartı öneriyor, mağdur olan kişi kartı kullanan oluyor.
Söylediğim gibi Wattman hatası çözüleli çok oluyor. İlla ki ekran kartında diye bir şeyde yok, güç kaynağındada sorun olabilir.Bu forumda kendini bilge sanan çok var. Kart sıkıntılı ısınıyor diyoruz fanboy oluyoruz. Hayatında AMD ekran kartı kullanmamış adamlar geliyor burada kartı öneriyor, mağdur olan kişi kartı kullanan oluyor.
Sapphire RX 590 ısınma sorunu
Ryzen 5 1600, Sapphire RX 590, Corsair 550W ve 3 adette fan takılı cihazımda. Fortnite açtım 1920x1080p çözünürlükte ve şu ayarları yaptım. FPS : Sınırsız Görüş mesafesi : Uzak Kaplamalar : Yüksek Diğer ayarlar orta. İşlemcinin sıcaklığı gayet iyi 50' yi geçmiyor fakat RX 590' ın sıcaklığı...www.technopat.net Sapphire Nitro+ RX 590 WattMan hatası
Başıma gelmez belki dedim geldi lanet olasıca WattMan derdi. Yani çalışıp çabalıyoruz bir sistem almak için. Para döküp sistemide alıyoruz. Kullanıyoruz ve geldiğimiz final WattMan! Hani önyargılı davranmadım ve sistemime güvendim gerçekten. Hani binde bir olursa olur dedim. AMD acilen kart...www.technopat.net Çözüldü: Sapphire Nitro+ 5700 XT Fazla sıcaklık
Herkese merhabalar arkadaşlar, resmini paylaşacağım sistemi topladım ve oyun olarak şu anlık sadece Destiny 2 oynuyorum. Fan ayarlarıyla oynamadım. Zero RPM modunda çalışıyor. Oyunda yerine göre 81-82 dereceleri görüyor. Bir sıkıntı olur mu? Bir çözümü var mı? Bir şekilde tavsiye verebilecek...www.technopat.net Sapphire RX 5700 XT Nitro+ sayfalarda gezerken ses gelmesi
Sayfalarda gezerken aşağı yukarı yapınca ekran kartından ses geliyor bunun sebebi nedir?www.technopat.net
Bu konuların hepsi yeni açılmış konular. 5700 Fazla sıcaklık konusunda yazılan bir yorum ''83 dereceden birşey olmaz diğer modeller 105 dereceye çıkıyor bu değerler iyi'' Şimdi burda bizim 5700xt almayın dememizmi fanboyluk yoksa bu adamın 83 dereceden birşey olmaz demesimi fanboyluk?