RX 5700 XT vs R5 3600 sistem toplama

Hamza Çelen

Centipat
Benim sorunum şu, 10000 TL bir bütçem var ve bir masaüstü bilgisayar toplayacağım ancak seçtiğim parçalarda uyumsuzluk var mı bunu öğrenmek istiyorum. Benim gözlemlerimde yok ancak size danışmak istedim. Parçalar:
  • Ekran kartı: RX 5700 XT ROG STRIX
  • İşlemci: Ryzen 5 3600
  • Anakart: ASUS B450M Dragon
  • RAM: GSkills 2x8 Trident Z 3600 MHz CL18
  • Kasa & PSU: Cooler Master Masterbox MB511 650W 80+
  • Ekran: ViewSonic VX2458 144Hz 1MS
  • HDD: WD 2TB Blue
  • SSD: Corsair 240GB Force MP510
Sistem bu arkadaşlar bu sistem darboğaz olsun, ekran kartı kasaya sığma olsun, işlemci anakart RAM uyumu olsun, PSU olsun tüm detaylar göz önüne alındığında parça uyumsuzluğu oluşur mu?

Not: Sistem İtopya'dan toplanmıştır. Ekran dahil 144Hz 1ms şart 10000 TL. PC önerilerinize de açığım, yardım edenlere şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet PSU'dan kaynaklı darboğaz olur. RX 5700X'ye o PSU az 750W alman lazım. 650 de olur fakat overclock onermem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Topladığınız pc gayet iyi ancak ben tüm parçaları itopyadan görüp alcağım zaten bunuda belirtmiştim bu yüzden bu sistem bana uygun değil.
Evet psu dan kaynaklı darboğaz olur rx 5700x ye o psu az 750w alman lazım 650de olur fakat overclock onermem
Bunun dışında extra bir sıkıntı çıkarırmı dediğinizi yapıp 750w yapıcağım.

Son düzenleme:
Topladığınız pc gayet iyi ancak ben tüm parçaları itopyadan görüp alcağım zaten bunuda belirtmiştim bu yüzden bu sistem bana uygun değil.

Bunun dışında extra bir sıkıntı çıkarırmı dediğinizi yapıp 750w yapıcağım.
Ordan topladığınızda çok daha pahalıya denk geliyor eğer toplama konusundan kendinizi güvenemiyorsanız Youtube'dan Technopat kanalındaki videoları izlerek ve forumdan yardım alarak rahatlıkla toplayabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı