RX 5700 XT vs RTX 2060

Twitch yayınları açın kart arıyorum. Aşarı derecede kalite bir şekilde açmak için. Şu an elimdeki kart RX 570 ve 720P60FPS'te 6K bitrate versemde kaliteli bir görüntü çıkmıyor. Video kaydedeyim bir oradan bakayım dedim. Onda da aynı kalitede bir görüntü çıkıyor. 15K bitrate verdim yine aynı berbat bir görüntü çıkıyor. Soruma gelecek olursak. Fiyatlarına bakınca neredeyse kafa kafayalar. 1080P60FPS'te Max kalitede yayın açmak istiyorum. Isınma problemi gibi sorunlar istemiyorum. Hangisini almalıyım? Yayın için.

Şu anki sistem özellikleri:
-Ryzen 7 2700 4.1GHz OC.
-2x8 3400 MHz RAM.
-MSI B450 GAMING Plus Max.
-ASUS ROG STRIX RX 570.
-Samsung 860 Evo 250 GB SSD.
-WD Blue 1 TB HDD.
-Corsair VS550 sanırsam 80+

Monitör: ViewSonic VX2458 C-mhd.

Aradağım özellikler.
-RTX olsa da olmasa da olur pek fark yaratmıyorsa gerek duymuyorum.
-1080P60FPS'te Max kalitede rahat yayın.
-Isınma gibi problem istemiyorum.
-Renk ayarları CS:GO gibi oyunlar için iyi olan.

Kesinlikle RX 5700 XT aynı fiyat 2060 ile fakat gücü 2070 Super gücünde üstelik soğutma problemi de büyük oranda iyileşti

Hocam rx570 in yanında i3 3210 kullanıp sıkıntı yaşamanız çok olası bir durum zaten. Ben 1 sene önce gtx 1050 ti ve i5 4460 işlemci kullanıyordum ve AAA oyunlarda CPU kullanımı sabit %100 oluyordu. Sizin şikayetiniz Nvidia'dan AMD den değil.

Sorunların neredeyse hepsi 2 ay önceki bir driver güncelleme ile düzeltildi. İnsanlara yanlış bilgi verip, bilip bilmeden akıllarına girmeyin.
Malesef ki sorun AMD sürücülerinde. Şikayet oranına bakarsanız AMD'den illalah etti herkes.

Malesef ki sorun AMD sürücülerinde. Şikayet oranına bakarsanız AMD'den illalah etti herkes.
Bu dedikleriniz belki 6-7 ay öncesi için geçerli olabilir. Ama şuan da sürücülerde herhangi bir problem yok. 7 aydır RX 5700 kullanıcısıyım. İlk başlarda tek tük sorunları vardı evet( siyah ekran vs.) ama o kadar büyütülecek bir sıkıntısı yoktu. Daha sonra yaklaşık 2-3 ay önce AMD neredeyse sürücülerinde ki tüm sorunlarını çözdü. Yani eğer şuanda rx serisi bir ekran kartı kullanıcısı değil iseniz insanlara markayı kötülemeniz çok ama çok saçma ve anlamsız.

Kardeşim performans olarak bizde biliyoruz fakat renk ayarları anladın mı?
Dalga mı geçiyorsun? daha performanslı kart varken ne yapayım renk ayarını beni gümüşten globale mi çıkaracak renk ayarı?
Hayatı boyunca hiç amd ekran kartı kullanmayıp körü körüne amd'yi savunan insanları anlamıyorum. Forumda her konuda amd daha iyi yazılıyor. Hiç kullandıklarından da emin değilim. Renk ayarıdır, ince ayardır hiçbirini amd'de yapamazsınız.
AMD tarafında da yapabileceğiniz ince ayarlar var, ayrıca daha yüksek FPS alabilecekken sırf renk ayarı için o kartı almam, o ince ayarlar ahım şahım oynamanızı sağlamayacak, ayrıca kullanıcı sadece CS:GO değil belki farklı oyunlar da oynayacak, adam akıllı bir şeyden anlamayan insanlar beni eleştirmesin.

İki kartı da kullandım, RTX teknolojisini bir tarafa bırakırsan veya 2080S veya daha yukarısını alacak paran yoksa alabileceğin en F/P kart 5700 XT'dir. Evet sürücü sorunları var, kesinlikle yok demiyorum fakat yeni güncelleştirmeler ile büyük oranda azaldı bu hatalar.

Bu iki kart arasindan tabii ki 5700XT alınır. 2060S mi 5700XT mi sorusu olsaydı kullanicinin oynayacaği oyunlara gire 2060S tercih edilebilirdi yeni cikacak oyunlar RTX desteği ile gelecek artık ve 2060S'in saf gücü RTX'i kaldırır diye duşunuyorum. Içindeki teknolojilerle işim yok FPS versin diyorsaniz 5700XT tercih edilir gene.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı