RX 5700 XT WattMan hatası

FourTQ

Kilopat
Öncelikle merhabalar, ben 2 senedir 5700XT kullanmaktayım. Çok memnunum ama Windows 11'e geçtiğimden midir bilemiyorum şu son 1-2 aydır fazlasıyla WattMan hatası alıyor ve bilgisayarım garip bir şekilde hata vermeden siyah ekrana düşüyor. Üstüne ekran kartımın fanlarının bir anda sönmesiyle restart başlıyor. Ekran kartımda sorun olmadığından eminim başka bir bilgisayarda kullanma şansım oldu. DDU yapmayı bilmiyorum ama acaba işe yarar mı yoksa benim düzeltemeyeceğim yazılımsal bir sorun mu? Eğer Windows ile alakalıysa 10'a geri mi dönmeliyim tavsiyeleriniz nelerdir?
Ayrıca ekte bulunan fotoğrafta olay görüntüleyicisinde sürekli AMD kaynaklı hatalar oluyor bu nedendir?

Dosya Ekleri

• resim_2022-02-14_212012.png
    resim_2022-02-14_212012.png
    149,4 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhabalar, ben 2 senedir 5700XT kullanmaktayım. Çok memnunum ama Windows 11'e geçtiğimden midir bilemiyorum şu son 1-2 aydır fazlasıyla WattMan hatası alıyor ve bilgisayarım garip bir şekilde hata vermeden siyah ekrana düşüyor. Üstüne ekran kartımın fanlarının bir anda sönmesiyle restart başlıyor. Ekran kartımda sorun olmadığından eminim başka bir bilgisayarda kullanma şansım oldu. DDU yapmayı bilmiyorum ama acaba işe yarar mı yoksa benim düzeltemeyeceğim yazılımsal bir sorun mu? Eğer Windows ile alakalıysa 10'a geri mi dönmeliyim tavsiyeleriniz nelerdir?
Ayrıca ekte bulunan fotoğrafta olay görüntüleyicisinde sürekli AMD kaynaklı hatalar oluyor bu nedendir?
Windows 10'a geri dönmeden önce DDU kullanarak (youtube'da anlatımı mevcut) sürücü güncelleyin. Eğer sürücü sorunu çözmezse underclock yaparak sorunu çözeceğinizi umuyorum.

DDU ile halletim WHQL kurdum sorunum çözüldü gibi teşekkürler.

2 sene sonra döndüm ve ne WattMan çözüldü üstüne yeni problem çıktı CPU hierarchy hatası alıyorum R5 3600 de mi sorun RAM'de mi PSU'da mı ekran kartı mı bilmem ama AMD sistem pişmanlıkmış bunu fark ettim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı