RX 5700 XT'den RX 7600'e geçmek mantıklı mı?

Makaleler
2
Yer
Yalova
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600, Gainward RTX 4060 Python II, GoodRam 2x8 16 GB 3600 MHz, MSI MPG B550 GAMING PLUS, Kioxia Exceria G2 1 TB, Silver Stone PF240 Sıvı soğutma, WD 1 TB HDD, Dark GT PRO Mesh Kasa.
Meslek
Bilgisayar Teknikeri
Merhaba, güç kaynağı marka modelim Sharkoon SHP 650v2. RX 5700XT'nin peak noktalarında güç ihtiyacını karşılayamadığı için ara sıra ani kapanmalar yaşıyorum. Bazen de sürücü hatası veriyor, güç kaynağından dolayı mı bilmiyorum. Yaklaşık 1.5 yıldır bu şekilde kullanıyorum. Bu noktada daha düşük güç gereksinimi duyan 7600'e geçiş mi mantıklı olur yoksa daha kaliteli bir güç kaynağı almak mı sizce? Mevcuttaki güç kaynağım eski değil, yaklaşık 3 yıllık. Ben ekran kartını değiştirmekten yanayım çünkü yaklaşık %30 performans artışı da olacak ve daha güncel bir ekran kartına sahip olacağım. Sizin fikriniz nedir?

İfadeler: VeV
Hocam önceliğiniz kesinlikle iyi bir psu almak olmalı. Psuda yaşayacağınız ciddi bir problem , tüm parçalarınıza zarar verecektir.

İşlemci ne kullanıyorsunuz?

Ve normal şartlarda kullandığınız PSU'nun ekran kartının kullandığı gücü rahatlıkla karşılayabiliyor olması gerekli. PSU'da bir sıkıntı olabilir ilk önce onu değiştirmenizi öneririm.

İşlemci ne kullanıyorsunuz?
Ryzen 5 5600.
Hocam önceliğiniz kesinlikle iyi bir psu almak olmalı. Psuda yaşayacağınız ciddi bir problem , tüm parçalarınıza zarar verecektir.
Evet, haklısınız. Fakat benim güç kaynağım çok kalitesiz sayılmaz. Sadece RX 5700 XT çok güç tüketen ve peak noktalarında fazlaca güç gereksinimi olan bir ekran kartı. PSU'dan çok ekran kartında bir sıkıntı çıkacak diye endişe ediyorum.

Bence de ekran kartınızı güncellemek mantıklı olacaktır. Güç kaynağını güncellemeyi sonraya bırakabilirsiniz ama. Bundan sonraki ilk hedefiniz de o olabilir araya başka bir güncelleme sokmanızı önermem.

Isınma ve soğutma kontrolü testleri yapmanız ilk etapta daha mantıklı. Yük altında nasıl ilerliyor. Güç kaynağı yeterli gibi duruyor.

Isınma ve soğutma kontrolü testleri yapmanız ilk etapta daha mantıklı. Yük altında nasıl ilerliyor. Güç kaynağı yeterli gibi duruyor.
Isınma konusunda bir sıkıntı yok. Son yaptığım testlerde 70 dereceyi dahi görmüyordu. Zaten kapanmaları yük altında olmuyor. Ben ekran kartı kaynaklı bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum.
Benim de niyetim bu yönde.

Hocam bütçenizi bilmiyorum ama 7600 şuan 9-10k bandında ve muhtemelen bütçenizde budur herhalde. Onun yerine düz RX6800'lere bakmanız daha güzel olabilir. 7600'e kıyasla aşırı fps farkı var.

Konuyu açarken belirtmem gereken bir durum daha vardı onu da belirteyim; RX 5700 XT'den önce RTX 2060 kullanıyordum aynı güç kaynağı ile ve onda herhangi bir sıkıntı yaşamadım. RX 5700 XT'ye geçtikten sonra olmaya başladı.

Hocam bütçenizi bilmiyorum ama 7600 şuan 9-10k bandında ve muhtemelen bütçenizde budur herhalde. Onun yerine düz RX6800'lere bakmanız daha güzel olabilir. 7600'e kıyasla aşırı fps farkı var.
En ucuz RX 6800 15 bin TL. Benim almayı düşündüğüm RX 7600 9200 TL.

Farklı bir sistemde ekran kartınızı test ederseniz sorunun nerede olduğunu anlayıp ona göre hareket edebilirsiniz hocam en mantıklısı bu olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…