RX 5700 XT'den RX 7600'e geçmek mantıklı mı?

Konuyu açarken belirtmem gereken bir durum daha vardı onu da belirteyim; RX 5700 XT'den önce RTX 2060 kullanıyordum aynı güç kaynağı ile ve onda herhangi bir sıkıntı yaşamadım. RX 5700 XT'ye geçtikten sonra olmaya başladı.

En ucuz RX 6800 15 bin TL. Benim almayı düşündüğüm RX 7600 9200 TL.

İkinci el ya da sıfır alacağınızı belirtmemiştiniz onun için dedim.

Farklı bir sistemde ekran kartınızı test ederseniz sorunun nerede olduğunu anlayıp ona göre hareket edebilirsiniz hocam en mantıklısı bu olacaktır.
Tek bir testte anlaşılabilir bir sorun yok. Yani yük altında kapanmıyor sistem çoğu zaman. Zamanında bunu @kino hocam belirtmişti. Kaliteli bir güç kaynağı aldığımda sorunun çözüleceğini söylüyordu. Kaliteli bir güç kaynağı bugün en aşağı 4-5 bin TL'dir.

Tek bir testte anlaşılabilir bir sorun yok. Yani yük altında kapanmıyor sistem çoğu zaman. Zamanında bunu eski nicki @kino olan hocam belirtmişti. Kaliteli bir güç kaynağı aldığımda sorunun çözüleceğini söylüyordu. Kaliteli bir güç kaynağı bugün en aşağı 4-5 bin TL'dir.
Yük altındayken kapanmayıp herhangi bir zamanda kapanması çok ilginç gerçekten. Diğer parçaların ve yazılımınızın sağlam olduğundan emin misiniz?

7600 yerine de 4060 öneririm 11 bin TL tam. 7600 yerine 4060 aldım 1 hafta önce gerek düşük watt tüketimi ve DLSS, FG özellikleriyle 7600'e kıyasla daha iyi bir tercih diye düşünüyorum.
Bunu değerlendiririm fakat kafa kafaya gelen bir ekran kartı için 2 bin TL daha fazla vermek de istemiyorum. DLSS vs FG teknolojileri elbette daha iyi ama değer mi emin değilim.

Bence geçiş mantıksız olacaktır aralarında yanlış bilmiyorsam % 15 civarında fark var ve o fiyat farkına asla değmez. %30 performansı farkı gerçeği yansıtmıyor aralarında birkaç spesifik oyun dışında %15 fark var.

Bunu değerlendiririm fakat kafa kafaya gelen bir ekran kartı için 2 bin TL daha fazla vermek de istemiyorum. DLSS vs FG teknolojileri elbette daha iyi ama değer mi emin değilim.
Ben şahsen 5700XT'den 4060 seviyesinde bir karta yükseltme yapmazdım en az 4070 düşünürdüm fakat bütçeniz buysa hocam sıfır olarak alabileceğiniz en iyi kart bu. Ve amazon vade farksız 6 taksite bölüyor ben o yüzden tercih ettim bir nevi.

Merhaba, güç kaynağı marka modelim Sharkoon SHP 650v2. RX 5700XT'nin peak noktalarında güç ihtiyacını karşılayamadığı için ara sıra ani kapanmalar yaşıyorum. Bazen de sürücü hatası veriyor, güç kaynağından dolayı mı bilmiyorum. Yaklaşık 1.5 yıldır bu şekilde kullanıyorum. Bu noktada daha düşük güç gereksinimi duyan 7600'e geçiş mi mantıklı olur yoksa daha kaliteli bir güç kaynağı almak mı sizce? Mevcuttaki güç kaynağım eski değil, yaklaşık 3 yıllık. Ben ekran kartını değiştirmekten yanayım çünkü yaklaşık %30 performans artışı da olacak ve daha güncel bir ekran kartına sahip olacağım. Sizin fikriniz nedir?

Ayrıca kapanmalar için bu konuyu inceleyebilirsin. Tüm adımları yaparsan kapanma donma yeniden başlatma siyah ekrana düşme gibi hatalar almayacaksın.

Ayrıca kapanmalar için bu konuyu inceleyebilirsin. Tüm adımları yaparsan kapanma donma yeniden başlatma siyah ekrana düşme gibi hatalar almayacaksın.

Teşekkür ederim fakat ekran kartını cidden değiştirmeyi düşünüyorum. Ne idüğü belirsiz arızalarla karşılaştım yeteri kadar.

Şu kartı 12 ay taksitle alabilirim. PALİT modelinin tıpatıp aynısı. Tek fark bunun üzerinde GAINWARD yazıyor. @larsulrichh

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı