RX 5700XT Alınır mı?

Ben zaten RTX 2060 kullanıcısıyım ben öneriyorum arkadaşa başka bir seçim sunuyorum konuyu güzelce okuyalım lütfen yani RTX'i sadece videolarda görüp boş konuşmuyorum 1660 Ti, RTX 2060 ve 2060S kartlarında denedim ve kullanıyorum zaten. İleride bu kartta eskiyecek performansı az kalacak olaya o açıdan bakarsak. Ama erkenden kullanmak o tadı başlarda tatmak en güzel duygulardan biri değil mi? Ayrıca çok abartıyorsunuz kötü diyerek bence gayet performanslı çalışıyor böyle bir teknolojinin günümüzde olması bile başlı başına bir olay zaten. Ayrıca neden bu kadar uzadı anlamıyorum sonuçta arkadaşa "ALMA" demişim gibi konuşuyorsunuz ben kendim performans istersen al iyi seçim dedim.
Erkenden adam akıllı bir teknoloji kullanmak elbette en güzel duygulardandır fakat erkenden demo ve bozuk olan bir oyunu oynamak hiç zevkli olmayacaktır.

Gayet performanslıdan kastığınız umarım ki BFV değildir. NVIDIA şu an RTX'i optimize edemediği için sağlam oranlarda downgrade yöntemine başvuruyor, yoksa RTX'in optimize çalıştığı yok. Görüntü kalitesini veya oyun detaylarını yok etmek optimizasyon sayılmıyor.

Erkenden adam akıllı bir teknoloji kullanmak elbette en güzel duygulardandır fakat erkenden demo ve bozuk olan bir oyunu oynamak hiç zevkli olmayacaktır.

Gayet performanslıdan kastığınız umarım ki BFV değildir. NVIDIA şu an RTX'i optimize edemediği için sağlam oranlarda downgrade yöntemine başvuruyor, yoksa RTX'in optimize çalıştığı yok. Görüntü kalitesini veya oyun detaylarını yok etmek optimizasyon sayılmıyor.

COD MW, Exodus vs. Hepsini bizzat kendim deniyorum anlamıyorum hangi videolarda, kimler berbat diyor.

Biraz olsun yabancı kanalları takip edersen dediğimi anlayabilirsin. DLSS sağda solda bahsedilen gibi yoktan performans var etmiyor.

Tabiki de kimse şuan mükemmel performans beklemiyor demek istediğim şu oyunu göze güzel gelecek şekilde oynayıp, keyif alıyorsak kim takar mükemmel FPS'i ya da 2-3 ağaç detayının daha gerçekçi görünmesini. Zaten çoğu oyunlar online tabanlı olmaya başladı kimse performanstan kısıp açmaz Ray Tracing'i hatta herkes düşük ayarlara veriyor. Fakat hikaye tabanlı oyun seven kişisi de azımsanmayacak derecede fazla.

@MPienaar13 Hikaye tabanlı oyunlar FPS önemsiz bile olsa 20-40 FPS kaybı yaşatan bir teknoloji seneye bu kartları ağlatır. Görüntü kalitesi açısından da ciddi bir fark göremedim ben. Yapılan reklamlardaki gibi ahım şahım bir teknoloji değil.

Şu oyunu göze güzel gelecek şekilde oynayıp

RTX şahsen günümüzde pazarlama teknolojisinden ibaret. Sudaki yansımalar olsun, o bu şu olsun, bunlar zaten alternatif teknikler ile RTX ile benzer kalitede veriliyordu, hem de düzgün çalışıyordu. Oyunlardan bu tür teknikleri kaldırıp, üstünü yokmuş gibi kapatıp, sonra RTX ile geri getirip "Biz yaptık, en büyük biziz" damgası vurmak ise yılın komedisidir.

Zaten gerçeğe yakın olan bir şeyi, %100 gerçek olsun diye RTX ile yapıp, arada hiç bir fark olmayıp sonra da bunu satmaları ilginç. Her şeye inanmamalıyız.

Kaldı ki günümüzde RTX'i büyük bir artı olarak görenler var. Umalım ki bir Hairworks yada PhysX vakası yaşamayız. İkisine de RTX kadar ilgi gösterildi, gözde büyütüldü. Sonuç, artık yoklar.
Gerçi bu sefer RTX kolay kolay düşmeyecektir, işin içine AMD'de girdi.

NVIDIA hep şunu der: "The next big thing." Bu seferde başaramazsa işleri zor.
Haklısınız, 2-3 detayı kimse takmaz. Fakat şu an RTX bir artı olarak sayılmamalı, gözde cidden büyütenler, BFV'nin muazzam grafiklerinin sadece NVIDIA sayesinde olduğuna inanlar, 5700XT'yi RT desteği yok diye ezenler var maalesef.

DLSS ise upscaling dediğimiz yöntemle çalışıyor, senenin komik teknolojisi. Görüntü kalitesini düşürüp FPS'yi arttırıyor, 4K ekrana 2K çözünürlük veriyor fakat tam ekran. Sorsalar çözünürlük nedir? Diyecekler ki 4K.

RTX şahsen günümüzde pazarlama teknolojisinden ibaret. Sudaki yansımalar olsun, o bu şu olsun, bunlar zaten alternatif teknikler ile RTX ile benzer kalitede veriliyordu, hem de düzgün çalışıyordu. Oyunlardan bu tür teknikleri kaldırıp, üstünü yokmuş gibi kapatıp, sonra RTX ile geri getirip "Biz yaptık, en büyük biziz" damgası vurmak ise yılın komedisidir.

Zaten gerçeğe yakın olan bir şeyi, %100 gerçek olsun diye RTX ile yapıp, arada hiç bir fark olmayıp sonra da bunu satmaları ilginç. Her şeye inanmamalıyız.

Kaldı ki günümüzde RTX'i büyük bir artı olarak görenler var. Umalım ki bir Hairworks yada PhysX vakası yaşamayız. İkisine de RTX kadar ilgi gösterildi, gözde büyütüldü. Sonuç, artık yoklar.
Gerçi bu sefer RTX kolay kolay düşmeyecektir, işin içine AMD'de girdi.

NVIDIA hep şunu der: "The next big thing." Bu seferde başaramazsa işleri zor.
Haklısınız, 2-3 detayı kimse takmaz. Fakat şu an RTX bir artı olarak sayılmamalı, gözde cidden büyütenler, BFV'nin muazzam grafiklerinin sadece NVIDIA sayesinde olduğuna inanlar, 5700XT'yi RT desteği yok diye ezenler var maalesef.

DLSS ise upscaling dediğimiz yöntemle çalışıyor, senenin komik teknolojisi. Görüntü kalitesini düşürüp FPS'yi arttırıyor, 4K ekrana 2K çözünürlük veriyor fakat tam ekran. Sorsalar çözünürlük nedir? Diyecekler ki 4K.

Ben şuan NVIDIA, AMD kıyaslaması yapmıyorum sadece bir teknolojinin geliştirilmesi için ilk adımı bir taraf yaptı bir taraf yapmadı şöyle düşünün 2 ülke var Mars'a insan göndermek istiyor bu fikir zaten halihazırda var fakat önemli olan onu fikir olmaktan çıkarıp icraata dökmektir. Kısaca şuanda kullanabiliyoruz onu ve gelişmemiş olsa da, stabil çalışmasa da kullanabiliyoruz ve farkı en azından görebiliyoruz bu şahsen benim için o kartı almaya değer yarın bir gün Fifa 21 de RTX olsa o atmosfer vs. gerçekçi olsa emin olun bu kadar Fifa oyuncusu o kartı alır zaten. Firma her ne kadar etkili girmese de en azından risk alıp girdiler piyasanın içine bu şekilde iyi veya kötü önemli değil önemli olan ileride nasıl geliştirecekleri.

Kesinlikle RX 5700 XT Nitro+ modelini satın almanızı öneririm.
Sizce aradaki 250 TL'ye değer mi? Birde kartın limiti sanırım 3000tl bilmiyorum ne kadar dün 2800 TL'lik sipariş verdim yetti. Nitro+ en ucuz 3300 TL.
2 saat kaldı kuponun bitmesine lütfen acil yardım edin 275 TL'ye alayım mı yoksa black friday'i mi bekleyim?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı