Çözüldü RX 5700XT donma ve bsod sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

77874

Megapat
Öncelikle merhabalar, sipariş ettiğim Sapphire RX 5700 XT Nitro+ ekran kartım geldi ve kurulumunu yaptım. İlk taktığım 3 saat boyunca sorunsuz kullanırken son 3 saattir devamlı bir donma ve bsod sorunum oluyor. Driver olarak 20.9.2 kurmuştu ilk başta sorun çıkartınca 20.11.1 kurdum ve devam ediyor sorunum.
Denediğim oyunlar.
Squad, Rainbow Six Siege, Insurgency sandstorm.
2560X1440P Ultra ayarlar.
Ekran kartı sıcaklık değerlerim 70C üstünü görmüyor güç kullanımı ise 230-240W arasında ve yer yer 175W'a düşüyor.
Bu durumu nasıl çözebilirim?

Çözüm
1) MSI Afterburner kaldırın.

2) Easy Anti-Cheat kaldırın.

3) BattlEye kaldırın.

4) DDU ile sürücünüzü kaldırıp WHQL bir sürücü kurun. DDU rehberi aşağıda.

5) Aşağıdaki rehberi uygulayıp işlem bitince sonucun ekran alıntısını paylaşın.

6) Memtest86 testi uygulayın. Rehber aşağıda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
DDU ile silip 20.9.1 sürümünü kurun.

Oyunları çerçevesiz modda oynayın.

Radeon Overlay bildirimlerini kapatın.

Aşağıdaki rehberi okuyup minidump dosyanızı paylaşır mısınız?

Dosya burada.

Dosyayı erişime açar mısınız? Herkese açık olarak paylaşmalısınız.

1) MSI Afterburner kaldırın.

2) Easy Anti-Cheat kaldırın.

3) BattlEye kaldırın.

4) DDU ile sürücünüzü kaldırıp WHQL bir sürücü kurun. DDU rehberi aşağıda.

5) Aşağıdaki rehberi uygulayıp işlem bitince sonucun ekran alıntısını paylaşın.

6) Memtest86 testi uygulayın. Rehber aşağıda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Çözüm

Tamamdır deneyip sonuçları yazarım şimdi size. Teşekkürler. Ufak bir ekleme yapmak istiyorum easy anti-cheat Squad ve Insurgency: Sandstorm tarafından kullanılıyor yani her açışımda tekrardan yüklenecek.
Güncelleme: DDU ile driverleri silip 20.4.2 sürümüne döndürdüm ve MSI Afterburner'i sildim 25Dk'lık Squad oyunundan sonra çökme yaşamadım normalde 15-20 dk içerisinde çöküyordu ya da bsod veriyordu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…