RX 5700XT düşük GPU kullanımı

TReuy

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Sapphire RX 5700XT Nitro+ ekran kartına sahibim bazı oyunlarda GPU kullanımı çok düşük kalıyor ve FPS düşük oluyor. Yeri gelince Doom eternal gibi oyunlarda sorunsuz çalışıyor ama ETS 2 ya da Borderlands 2 gibi oyunlarda düşük kullanım değerlerinde kalıyor. Gereğinden fazla güç vermek istemiyor diyecek olabilirsiniz ama FPS'ler 35 40'lara kadar düşüyor. Bunun çözümü nedir?
Aşağı örnek ekran görüntüsü ekliyorum.

33231223123321233 (1).png

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşımın dediği gibi, RAM yetersiz. Bazı oyunlarda Vsync açıyor olabilirsiniz farkında olmadan. Buda ekran kartı kullanımını sınırlar. Eğer açarsanız, kendi gücünü kullanacaktır.

Sapphire RX 5700XT Nitro+ ekran kartına sahibim bazı oyunlarda GPU kullanımı çok düşük kalıyor ve FPS düşük oluyor. Yeri gelince Doom eternal gibi oyunlarda sorunsuz çalışıyor ama ETS 2 ya da Borderlands 2 gibi oyunlarda düşük kullanım değerlerinde kalıyor. Gereğinden fazla güç vermek istemiyor diyecek olabilirsiniz ama FPS'ler 35 40'lara kadar düşüyor. Bunun çözümü nedir?
Aşağı örnek ekran görüntüsü ekliyorum.

Eki Görüntüle 552641
Oyun grafiklerini fulleyin. %400 ölçekleme ve herşey ultra yapın.

Driver güncel mi?
Ek olarak bu sisteme 8GB RAM yetersiz en az 16GB.
Arkadaşımın dediği gibi, RAM yetersiz. Bazı oyunlarda Vsync açıyor olabilirsiniz farkında olmadan. Buda ekran kartı kullanımını sınırlar. Eğer açarsanız, kendi gücünü kullanacaktır.

Driver güncel, 8gb ramin yetersiz olduğunu biliyorum bütçem başta yetmediği için tek kanal 8gb aldım bir tane daha 8gb alıcam yanına ama RAM kullanımı ile alakalı olduğunu sanmıyorum fps düşüşünün

Driver güncel, 8gb ramin yetersiz olduğunu biliyorum bütçem başta yetmediği için tek kanal 8gb aldım bir tane daha 8gb alıcam yanına ama RAM kullanımı ile alakalı olduğunu sanmıyorum fps düşüşünün
O karta 1080p oyun açmak biraz absürd. Amd adrenalin panelden virtual resolation açıp oyunu 2k da açar mısın özelliklerden ayarladıktan sonra. Bakalım %kaç GPU harcayacak, alacağın fps ne olacak. Sonucu buraya yazarsan sevinirim.

O karta 1080p oyun açmak biraz absürd. Amd adrenalin panelden virtual resolation açıp oyunu 2k da açar mısın özelliklerden ayarladıktan sonra. Bakalım %kaç GPU harcayacak, alacağın fps ne olacak. Sonucu buraya yazarsan sevinirim.
oyunu 4k çözünürlükte de açtım %400 render scale ile de açtım her şeyi açtım gpu kullanımı artmıyor sadece oyunun menüsünde artıyor 900fps veriyor menüde

oyunu 4k çözünürlükte de açtım %400 render scale ile de açtım her şeyi açtım gpu kullanımı artmıyor sadece oyunun menüsünde artıyor 900fps veriyor menüde
O zaman bir fikir yürütemiyorum. Tam ekran ise pencereli tam ekrana alır mısınız? Bi de öyle deneyin.

ETS2 ve Borderlands 2 optimizasyon konusunda iyi oyunlar değil. Bu konuda sizin yapabileceğiniz bir şey yok. FPS 60 üstü alabilecek şekilde yüksek ayarlarda kullanın. Her ayarı en yüksek seviyeye çekmeyin. Yani kısacası biraz grafik ayarlarını kurcalayın.

Borderlands 2 için topluluk tarafından yapılan güncelleme var.
Bethesda oyunlarında topluluk tarafından yapılan güncellemeleri denemiştim. Çoğu hata ve optimizasyon sorunlarını çözüyordu.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı