RX 5700XT Ekran kartına güç gelmiyor

hayallerim var

Hectopat
Arkadaslar oyun inidiriyordum, odadan ciktim. Geri geldigimde bilgisayardan cok fena fan sesi geliyordu. Monitorde de goruntu yoktu, kapatim actim. Actigimda onceden islemci fani hizlanir sonra yavaslardi. Bu olmadi ve ekran kartinin RGB kısmı yanmıyordu, ekran kartini cikar tak yaptim. İşlemciyi soktum taktim, yine calistirdim. Bu sefer duzeldi sandım ama yine ekran kartinin isigi yanmadi ve islemcinin fani hizlanmadi. Ektan kartina baglanan kablolari da degistirdim, reset tusuna basinca da anakarttaki CPU kismi kirmizi yaniyor 4 saniye falan sonra sonuyor. Reset bile atmiyor.

Sistemim:
Sapphire Nitro RX 5700 XT
Ryzen 5 3600
B450 Tomahawk Max
Adata D41 8×2 3200 MHz
Toshiba P300 1 TB
Samsung 860 Evo 500 GB
FSP Hydro 700 Watt
Umarim servisle ugrasmak zorunda kalmam cunku hangi parca arizali anlayamam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de olmuştu bir kez. Garip bir durum bu. Sanırım ekran kartının sistemden bağlantısı kopuyor. (Açılışta da fanın hızlı dönmesinin nedeni biosun onu henüz tanımaması)
Anakartın üstünde pil var yassı bir şey. BIOS pili. Çıkarıp 5 dk bekleyin sonra geri takın. Açılır büyük ihtimal.

images.png

Bilgisayara güç gelmiyorken işaretli iki pin arasına iletken bir şey deydirirseniz de olur aynı işlem.

Ekran kartını çıkarıp hdmi kablonu anakartın dahili hdmi girişine tak. Bilgisayarı aç. Dahili karttan monitöre görüntü alabiliyorsan, ekran kartını garantiye gönder. Garantisi yoksa bir tamirciye göster. Gösterdiğin tamirci reballing gibi işlerden anlayabilen biri olsun. Yoksa direkt "ay bunun çipseti arızalı galiba olmaz bu çöpe at" der gönderir. Ekran kartın hiç güç almıyosa (fanı bile dönmüyor, biosta gözükmüyorsa) zaten güç devresi arızalıdır. Fazla güç çektiği için bilgisayarın kendini kapatıyor olabilir. Ayrıntılı bi bilgi verirsen yardımcı olurum.

Ekran kartını çıkarıp hdmi kablonu anakartın dahili hdmi girişine tak. Bilgisayarı aç. Dahili karttan monitöre görüntü alabiliyorsan, ekran kartını garantiye gönder. Garantisi yoksa bir tamirciye göster. Gösterdiğin tamirci reballing gibi işlerden anlayabilen biri olsun. Yoksa direkt "ay bunun çipseti arızalı galiba olmaz bu çöpe at" der gönderir. Ekran kartın hiç güç almıyosa (fanı bile dönmüyor, biosta gözükmüyorsa) zaten güç devresi arızalıdır. Fazla güç çektiği için bilgisayarın kendini kapatıyor olabilir. Ayrıntılı bi bilgi verirsen yardımcı olurum.
O işlemci ile anakarttan görüntü alamaz hocam.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı