RX 5700XT ekran kartından RX 6600XT'ye geçmek mantıklı mı?

@kino teşekkür ederim senin sayende bu kararı aldım ve pişman olmayacağımı düşünüyorum. Tek sıkıntı B450 yaratabilir fakat bir şey olacağını sanmıyorum pek açıkçası. Eğer bir problem yaşarsam B550'ye geçerim en kotu :D.

@Onur Turgut Ermiş kartın tam performansı için B550 ve Smart Access Memory önem taşıyor, ileride bir yükseltme yapacağın zaman önceliği buraya verirsin. Şu videoda da tekrar görebilirsin mesela Forza Horizon 4'de fark ciddiyken, diğerlerinde yok gibi. B450 şimdilik çoğu oyunda iş görecektir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu da Cyberpunk 2077 esnasında çektim Sapphire Pulse modelinin güç tüketimi, sıcaklık ve RPM'ini göstermek için. RPM yüksek olmasına takılma Sapphire böyle tasarlamış fanların sesi hiç yok, sanki boşta gibiler.
Screenshot_1.jpg

@kino Hocam bu Cyberpunk oynarken ki hali mi? Ben Rx 5700xt ile o ara sıcaklığı 110 derece görüyordum. En azından soğutma olarak ilaç gibi gelicek. FPS farkları olarak bazı oyunlarda %5 %10 civarı pek hissedebilecegimi sanmıyorum ama aklıma kazıdım bir upgrade yapmayı düşünürsem b550 ye geçeceğim.

@Onur Turgut Ermiş evet. 5700 XT biraz zahmetli karttı, AMD bu RDNA2 kartlarla bayağı bir üzerine koydu. Daha iyi performans, daha düşük güç tüketimi ve sıcaklıklar artı 3000 TL'ye yakın para cebine koyacaksın daha ne olsun. Hem Sapphire denemiş olursun iyi iş yapıyorlar bu sıralar. Geldiğinde denersin bakalım, tecrübeni aktarırsın. 🙂

@kino Karti satmadan önce garantiye gönderim sonra satarım dedim. İki hafta bekledim şimdi geldiği gün gitti :D. Yarın kargoya verirler sonraki gün gelir herhalde. Yeni ekran kartım ile sana tecrübelerimi anlatmak için sabırsızlanıyorum :).

@kino tekrar merhaba hocam. Hepsiburada'nin 5000 TL üstüne 500TL indirimi ile 7.3K olan ekran kartını en ucuz karttan bile daha ucuza alabildim. Sizin kartınızın aynısını aldım bakalım hayırlısı nasıl olacak :). Tekrar teşekkür ederim.

Nasıl ya bende alacağım.
@kino tekrar merhaba hocam. Hepsiburada'nin 5000 TL üstüne 500TL indirimi ile 7.3K olan ekran kartını en ucuz karttan bile daha ucuza alabildim. Sizin kartınızın aynısını aldım bakalım hayırlısı nasıl olacak :). Tekrar teşekkür ederim.

He 6800 TL'ye aldınız o 5000TLYDi tekrar olacaktır stock gelince keşke almayaydınız.

@kino tekrar selamlar hocam. Ekran kartı geldi ve kullanmaya başladım. Sıcaklıklar ve fan sesi tam da dediğiniz gibi çıktı açıkçası. Çok mutlu etti beni tekrar değerli yorumların için teşekkür ederim. 2-3 gün sonra oynadığım oyunlarda kullanımı, sıcaklıkları göstermek için bir konu açacağım.

@kino tekrar selamlar hocam. Ekran kartı geldi ve kullanmaya başladım. Sıcaklıklar ve fan sesi tam da dediğiniz gibi çıktı açıkçası. Çok mutlu etti beni tekrar değerli yorumların için teşekkür ederim. 2-3 gün sonra oynadığım oyunlarda kullanımı, sıcaklıkları göstermek için bir konu açacağım.

Hayırlı olsun tekrardan. 😊

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı