RX 5700XT Hz ve VRAM hızı

Huscar

Femtopat
Öncelikle selamun aleyküm forumdaşlarım hepinize hayırlı bayramlar dilerim. Benim sorunum yaklaşık 5 gün önce meydana geldi elimde olan bir HDMI kablo vardı kablonun sağlam olup olmadığını test etmek isterken baktım kablo sağlam lakin VRAM hızı en son hızında çalışıyordu 120 Hz'e aldım yine aynı 100 Hz'e aldım yine aynı ancak iki basamaklı en büyük sayıya özel çözünürlük oluşturduğumda düzeliyor yani 99 Hz. Sonra HDMI kablosunu çıkarıp eski kabloma döndüm yani DP bu sefer 144 Hz'de eskisi gibi normal çalışıyordu lakin herhangi bir video izlerken veya film izlerken aniden en son MHz değerinde çalışmaya başladı ve de ekran kartım oyunlarda stabil çalışmamaya başladı lütfen çözümünü bilen varsa 2 dakikasını ayırıp yardımcı olsun. Şimdiden teşekkür ederim.

Display Port ile kullanmaya devam edin. Film, video olayında yüksekte çalışması normal. Çünkü GPU donanım hızlandırıcı devreye giriyor. Ayrıca 144 Hz ile düzgün çalışmıyor bana kalırsa RX 5700 XT. Burada defalarca anlattım pek takan olmadı. AMD'ye sürekli raporladım bu durumu. 144 Hz düzgün bir ekran yenileme hızı değilmiş bundan bahsettiler. Ben şu an DP ile 120 Hz'de çalıştırıyorum. Araştırmadığım konu vs. kalmadı. Sende 144 Hz'de boştayken en yüksekte çalışmıyorsa daha iyi bence. Bende boştayken bile en yüksekte çalışıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı