RX 5700XT ile Ryzen 5 3500X darboğaz

İşbara Alp

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, başlıkta da gördüğünüz gibi RX 5700 XT ve Ryzen 5 3500X ile bir sistem almak istiyorum. Size sorum bu iki parça yüzünden sistem darboğaz yapar mı?
Daha üst seviye işlemci önerecek arkadaşlara peşinen söyleyeyim bütçem el vermiyor. Gönül isterdi ki 3600 ve 3600X takayım lakin maalesef mümkün değil arada 1000 TL'den fazla fark var. Kullandığım monitör de 1080P çözünürlük destekliyor. Sorumu cevaplarsanız sevinirim.
Not: RDR 2, GTA 5, Doom ve Witcher gibi oyunları oynamayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Hem 10400F daha iyi, hem de büyük bir fark ile çok daha ucuz. R5 3600 devri de kapandı artık. Kötü bir işlemci değil elbette ama pahalandı.
Hocam eskiden 1200 liraydı,şimdi en düşük 1700 lira çok fazla zam geldiğini düşünüyorum

5700xt ryzen 5 3600 sistemim var darboğaz yaşamadım hiç yani size bir fikir verebilecekse 3500x ile yakın cpular ama şu an fiyatlar nasıl bilmiyorum ben gecen bahar 2600 tlye almıştım kartımı

Bu dönemde demenizin sebebi nedir. Dolar kurundan dolayı mı yoksa stok durumlarından dolayı mı?
İntel masa üstü işlemcilerinde eskisi kadar satamadığı için fiyatları düşürdü. Amd işlemcilere de talep arttığı için fiyatları yükseldi. RX 5700XT ise artık eski nesil ve f/p açısından yeni nesil kartlar kadar iyi değil. Aynı durum 20 serisi Nvidia kartlar için de geçerli.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı