RX 5700XT li sistem toplama

Bütçe
8000

RasKun

Hectopat
Merhaba, İtopya’dan DH Master adlı hazır sistemi parçalarını yükselterek almayı düşünüyorum. Hazır sistemler galiba tek tek toplamaktan daha uyguna geliyor ve daha kolay. Sizce bu fiyata bu sistem iyi midir? Bu fiyata daha iyi performans alabileceğim bir sistem var mı ya da bu sistemde şu parçayı değiştir dediğiniz bir şey var mı? Son olarak en önemlisi 650W bu sisteme yeter mi?

3ED732D1-6814-4356-9DB8-75DC4C52F419.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şöyle bir konuda bol bol konuştuk, okumanızı ve incelemenizi tavsiye ederim. Hangi parçayı neden seçip seçilmediğini de bir nebze ayrıştırmış olursunuz; 7500 TL'ye Sistem Toplama - Technopat Sosyal

En son karar verilen sistemi de buraya atayım;
1579521580407.png

Bu fiyata daha güçlü/kalitelisi toplanabilir mi bilmiyorum. 2K oynayacaksanız işlemci R5 3600 bile seçilebilir. Yine tercihen SSD; SX8200PRO seçilebilir. PSU gayet güzel ve kasa mükemmel. Anakart zaten Tomahawk MAX (bilmiyorum net olarak ancak sanırım ARGB çıkışı yokmuş, bütçeniz esneyebiliyorsa 8500'lere kadar zaten X570 seçersiniz).

600W yeterli olacak mıdır? Hem bu sistem için hem benim attığım sistem için.
Yeterli olacaktır. Senin attığın sistemdeki anakarttan daha iyi bu arada attığım sistemdeki. Aorus X570 Elite o modelden daha iyi bir anakart. Ayrıca o sistemdeki SSD genelde sorunlu bir model.

Şöyle bir şey düşünebilirsiniz:
chrome_YHV0VEKs8t.png

MSI X570 Edge modelinde VRM'ler çok çok kötü. Kesinlikle tercih edilmemeli. MSI da durumu kabul etti zaten, Youtube'da bu konu ile ilgili videolar var, bakabilirsiniz. Aynı şekilde 5700 XT Evoke OC modeli de sorunlu, termal padlerin yanlış yerleşimi nedeniyle.

X570 bir anakarta ihtiyacınız yok. 4. nesil bir SSD kullanmayacaksınız, 3600'a da ciddi OC yapmayacaksınız. Kullanmayacağınız özellikler için boşuna para vermeye gerek yok. VRM kalitesi çok iyi olan (çoğu X570'den bile daha iyi) Tomahawk Max fazlasıyla yetecektir. Kasayı isteğinize göre değiştirebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı