RX 5700XT Model tavsiyesi

Teknobyte

Hectopat
Merhaba RX 5700XT almayı düşünüyorum. Bulduğum 3 model var sizce hangisini tercih etmeliyim. Evoke olan kartın frekanslarının bir tık önde olduğunu biliyorum. Fakat bazı yerli yabancı forumlarda ısı sorunları olduğunu yazmışlar. Serin sağlam ve beni uzun zaman idare edebilecek bir şey olmasını istiyorum. Aranızda NVIDIA neden tercih etmiyorsun diyenler olabilir. 3.500 TL bütçem var benim için önemli olan fiyat performans bu paraya şu zamanda RTX 2070 dahi alınmıyor. Zira RTX 2070 RX 5700XT daha iyi bir kart değil benim için RTX teknolojisi pek de önemli değil bana oyunlarda iyi performans iyi FPS versin yeterlidir. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
  1. Sapphire Pulse
  2. MSİ Mech
  3. MSİ Evoke

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba RX 5700XT almayı düşünüyorum. Bulduğum 3 model var sizce hangisini tercih etmeliyim. Evoke olan kartın frekanslarının bir tık önde olduğunu biliyorum. Fakat bazı yerli yabancı forumlarda ısı sorunları olduğunu yazmışlar. Serin sağlam ve beni uzun zaman idare edebilecek bir şey olmasını istiyorum. Aranızda NVIDIA neden tercih etmiyorsun diyenler olabilir. 3.500 TL bütçem var benim için önemli olan fiyat performans bu paraya şu zamanda RTX 2070 dahi alınmıyor. Zira RTX 2070 RX 5700XT daha iyi bir kart değil benim için RTX teknolojisi pek de önemli değil bana oyunlarda iyi performans iyi FPS versin yeterlidir. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
  1. Sapphire Pulse
  2. MSİ Mech
  3. MSİ Evoke
Hızından dolayı Sapphire modelini eledikten sonra elimizde fazla ısındığı söylenen ve 1695MHZ hızına sahip evoke 1670 MHZ hıza sahip mech kalıyor. Fiyatlar hemen hemen aynı 25 MHZ’lik bir hız artışı için ekran kartımın ısınmasına gerek yok o yüzden bence mech modeli daha mantıklı.

Evoke modeli sorunlu bir kart. Yanlış dizaynından dolayı çok fazla ısınıyor. Kullanılan thermal padler çok küçük. Mech hakkında bir fikrim yok. Pulse modelinde de bir kronik sorun vs yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekleme: Önereceğim kart

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutması yetmez mi? Daha uzun ömür.
Ben buna pek katılmıyorum ya. ROG kartım var şuan garantide sürünüyor yani örnek vermek gerekirse. R9 280X'im takılı şuan hala canavar gibi. Uzun ömürlü diye genellemek yanlış olur. Bir kartı ne kadar kullanıyoruz ki sonuçta. Piyasadaki her kart zaten 5 yıl sıkıntısız götürür. Alacak arkadaş 15 sene kullanmak istiyorsa alabilir tabii. Nitro+'ın da soğutması iyi bu arada. Link bırakayım. Yani bana kalırsa görünüşüne dikkat etmiyorsanız ve bütçe önemliyse ROG alınmaz. Bütçede sorun yoksa tabii ki ROG alabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı