RX 5700XT sistem mavi ekran veriyor

atakanata616161

Centipat
Daha fazla  
AMD Driver'ini kurduktan sonra bilgisayarımı yeniden başlattım, sonra mavi ekran verip yeniden başlamaya başladı. Yardımcı olursanız sevinirim. RX 5700XT Sapphire, R5 5500, A520 m a Pro.

Dosya Ekleri

• IMG20250623220149.jpg
    IMG20250623220149.jpg
    117,2 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleyen: Moderatör:
Donanımlarınız düzgün takılı değil mi? Kartı yeni almadınız yani? Takarken falan M2 yuvasını oynatmışsınızdır belki. Fakat sürücü kurulum sonrası yaptıysa format atın deneyin.

Hotspot mu yoksa düz sıcaklık mı?
Ne fark eder ki? Furmarkta hem normal sıcaklık olarak hem de hotspot olarak 70 derece gayet iyi bir değer. Zaten 5700XT ısınan bir model, 70 derece hotspotta çalışması imkansız gibi bir şey.

AMD Driver'ini kurduktan sonra bilgisayarımı yeniden başlattım, sonra mavi ekran verip yeniden başlamaya başladı. Yardımcı olursanız sevinirim. RX 5700XT Sapphire, R5 5500, A520 m a Pro.
Masaüstüne erişiminiz varsa minidump dosyası paylaşırsanız yardımcı olunur.

Ne fark eder ki? Furmarkta hem normal sıcaklık olarak hem de hotspot olarak 70 derece gayet iyi bir değer.

Masaüstüne erişiminiz varsa minidump dosyası paylaşırsanız yardımcı olunur.
Hocam normal sıcaklık 70 ise Hotspot, termal pad gibi sorunlar varsa 100 derecelere bile çıkabiliyor. Fakat evet farklı bir konuyla karıştırdım. Yine de teyit önemli :)

Evet. Furmak ta 70 dereceyi geçiyor.
O zaman takarken bir şey oldu. Veya yazılımsal bir sorun. önce SSD'nin takılışını tekrar gözden geçirmenizi, daha sonra da BIOS ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Ayrıca LeFyn hocamın dediği gibi minidump dosyalarını atarsanız daha detaylı bilgilere ulaşılabilir.

Hocam normal sıcaklık 70 ise Hotspot, termal pad gibi sorunlar varsa 100 derecelere bile çıkabiliyor. Fakat evet farklı bir konuyla karıştırdım. Yine de teyit önemli
5700XT'nin hotspotu çok kolay bir şekilde 100 derece üstüne çıkabiliyor. 70-75 derece bir kartın hotspotunun 80-85 belki 90 derece olmasını beklersiniz ama 5700XT istisna bir model. 😀 Bendeki kart 72 derecede çalışırken 105 derece hotspota çıkıyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı