RX 5700XT sistem olması gerekenden düşük FPS veriyor

sane12

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba ben 4-5 ay önce Ryzen 5 5000 + RX 5700XT'li bir sistemi 2. el aldım, eskiden PC'deki performans kaybını fark etmiyordum ama son zamanlarda baktım ki.
Bilgisayar YouTube'deki aynı sistemle çekilmiş videolara göre 40-50FPS daha az alıyor. Örnegin:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodaki adam aynı ekran kartı ve işlemciyle benim oyunda indigim yerle aynı yere inip aynı grafiklerle 200 FPS'in altını nadiren görüyor. Ben ise 150-160 FPS'lerle oynuyorum ve arada 130'lara inene droplar bile yiyorum, PC'de arkada hiçbir şey açık değil,
Sistemimin bütün özellikleri:
Ryzen 5 5000.
RX 5700XT.
SSD 500'e 500 okuma yazma 450GB SATA (sorunun SSD'den kaynaklanabilecegini düşünüyorum ama SSD FPS'e etki saglar mı bilmiyorum)
A520M-K
RAM'i tam bilmiyorum ama 3200MHz 16 GB olması lazım.

Aynı sorunu bende şu an kullandığım kasayı aldığımda yaşamıştım, kasada 2070 Super var FurMark'ta her şey ultrada en az 130 görmem gerekirken ben 50-60 görüyordum, sisteme format attım sorun çözülmedi, driver güncellediğimde bir 20 30FPS arttı, ancak ben tüm parçaları çıkarıp foşur foşur lavanta suyu ile yıkayınca(!) sistem 160 170FPS değerlerine kadar çıktı, bence sende güzelce bir bakım yap.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı