RX 5700XT sistem Valorant'ta kasıyor

mysty0642

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASROCK CHALLENGER RX5700XT
RYZEN 5 5500
GİGABYTE A520M-H
XPG Gammix D30 16GB RAM
1TB M2 SSD
Bugün normal bir şekilde Valorant oynuyordum ort FPS 250-300 arası. Sistemim de RX 5700 XT R5 5500, bir iki el tam gaz attiktan sonra FPS 100 falan olmaya başladı. Bu durum bir kere daha başıma gelmişti ama PC'ye restart atınca düzelmişti. Neyse ben PC'yi kapattım yaklaşık 3 saat sonra tekrar açtım ve CS2 DM girdim ama FPS 60-70 FPS arasiydi. Normalde 170 falan aliyordum sonra işlemci sıcaklığına baktığımda 83 derece gösteriyordu. Oyuna geri döndüm ve FPS'ler diplerdeydi. Yaklaşık 10 FPS falan aliyordum. Niye böyle oldu bilen var mı? Termal macun falan mı değişmem lazım? Yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün normal bir şekilde Valorant oynuyordum ort FPS 250-300 arası. Sistemim de RX 5700 XT R5 5500, bir iki el tam gaz attiktan sonra FPS 100 falan olmaya başladı. Bu durum bir kere daha başıma gelmişti ama PC'ye restart atınca düzelmişti. Neyse ben PC'yi kapattım yaklaşık 3 saat sonra tekrar açtım ve CS2 DM girdim ama FPS 60-70 FPS arasiydi. Normalde 170 falan aliyordum sonra işlemci sıcaklığına baktığımda 83 derece gösteriyordu. Oyuna geri döndüm ve FPS'ler diplerdeydi. Yaklaşık 10 FPS falan aliyordum. Niye böyle oldu bilen var mı? Termal macun falan mı değişmem lazım? Yardım edin.

Driverınız güncel mi?

İşlemci ve ekran kartları belli bir sıcaklık seviyesine ulaştıklarında sıcaklıktan hasar görüp yanmaması için güç kesmeye başlarlar. Aşırı sıcaklık sorunu yaşadığın için kart güç kesiyor ve performans kaybı yaşıyorsun. Bunu tek çaresi hangisinde çok yüksek sıcaklık yaşıyorsan onun üzerine gitmen işlemcin sıcak ise termal macun değiştireceksin ekran kartı ise termal macun değiştireceksin yeterli gelmezse kullandığın kasaya ek fan alacaksın veya kasanı komple değiştirip mesh panel bir kasaya geçeceksin. Sıcaklıktan dolayı bu tarz sorunlar yaşıyorsun. RX 5700XT kendi kişisel görüşüm maksimum PL 180W olacak şekilde kullanmak o zaman hotspot maksimum 90 derecelerde geziyor ve insanın kafası hiç ağrımıyor performans kaybı yaşatmıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı