RX 5700XT Tam performans çalışmıyor

RX 5700 XT Pulse kullanıyorum ben de. FIFA 20'de 60 fpse kilitleyince kart kullanımı %20 falan oluyor.
Yani problem edecek bir durum yok dostum. 2K veya 4K high veya ultra ayarlara alırsan o zamanlar görebilirsin %99'u.
Kart 1080p ultra için %99a ihtiyaç duymuyor.

Bilgisayar bileşenlerin nelerdir ve driverlerın güncel mi?
Her konunun altında şu yorumlar olmak zorunda mı 😊😊
Neyse bendede aynı model kart var ekranım 75 hz oldugu için 2k veya 4k çözünürlükte oynuom hiç dikkat etmemiştim gpu kullanımına ani fps düşüşleri olmuyorsa kasma takılma yoksa takılma bunlara şu ekonomimize fiyasadaki en iyi kartı kullanıyorsun

Ekran kartım RX 5700XT Sapphire Nitro+ modeli. Kartım çoğu oyunda bu şekilde tam performans çalışmıyor. 1080P de kullanıyorum. Ne yapabilirim? Eki Görüntüle 470231Eki Görüntüle 470234
Güzel kardeşim şimdi biraz mantıklı olursan sen de sorun olmadığını anlarsın. Ekran kartın diyor ki ben 1080P de çok rahat çalıştırırım sen daha da yükselt ayarları çözünürlüğü ben ancak o zaman biraz zorlanırım diyor. 1080P çözünürlük mü diyor hani zorlamama gerek bile yok diyor. Anladın mı biraz?

5700 xt 2k çözünürlükte yüzde yüz çalışır. 1080p için fazla güçlü kartınız. Aynı sorunu bende rtx 2070 ile yaşıyordum. 2k monitör aldıktan sonra düzeldi

İşlemci yüzünden, ama Memory timingleri ya da önbellek gecikmeleri, IPC döngüleri, her şey etken.

9700K 5.0 GHz bir işlemcide 720P'de bile o kart tam kapasitede çalışacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartım RX 5700XT Sapphire Nitro+ modeli. Kartım çoğu oyunda bu şekilde tam performans çalışmıyor. 1080P de kullanıyorum. Ne yapabilirim? Eki Görüntüle 470231Eki Görüntüle 470234
Kanka o kart sana verimlilik sağalıyor yani monitörün kaç Hertz eğer 144 ise ki değildir o zaman bir sıkıntı var eğer monitörün 113 FPS'den düşükse ne gerek var ki 200 FPS almana.
İşlemci yüzünden, ama Memory timingleri ya da önbellek gecikmeleri, ıpc döngüleri, her şey etken.

9700K 5.0 GHz bir işlemcide 720P'de bile o kart tam kapasitede çalışacak.
Ne? Ne alaka? AMD RTX 2080 bile besleyebiliyor baksana işlemci yqtıyor %33 kullanımda bilip bilmeden yazmayın lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel kardeşim şimdi biraz mantıklı olursan sen de sorun olmadığını anlarsın. Ekran kartın diyor ki ben 1080P de çok rahat çalıştırırım sen daha da yükselt ayarları çözünürlüğü ben ancak o zaman biraz zorlanırım diyor. 1080P çözünürlük mü diyor hani zorlamama gerek bile yok diyor. Anladın mı biraz?
Kardeşim yaşın biraz küçük sanırım. Biraz daha edepli yazmanı tavsiye ederim.

Kardeşim yaşın biraz küçük sanırım. Biraz daha edepli yazmanı tavsiye ederim.
Hahahhahaha sesli güldüm :D. Ne alakası var bunun küçüklükle?😂 Sen mi öğreticen edebi kardeşim? IQ seviyen bunu edepsizlik olarak anlayabiliyorsa yapıcak birşeyim yok kardeeeşim benim ya :d. O kadar insan benden sonra yazmış ve okuyan olmuş bana gelip edepli yaz dememiş sen mi diyorsun? Kendini sorgula derim bi ;).
Kanka o kart sana verimlilik sağalıyor yani monitörün kaç Hertz eğer 144 ise ki değildir o zaman bir sıkıntı var eğer monitörün 113 FPS'den düşükse ne gerek var ki 200 FPS almana.

Ne? Ne alaka? AMD RTX 2080 bile besleyebiliyor baksana işlemci yqtıyor %33 kullanımda bilip bilmeden yazmayın lütfen.
Anlamadan konuşuyorlar.

Tamam zaten bi siz biliyosunuz testleri adamlar boşa yapıyor.İki işlemci arasındaki frekans farkı boşuna zaten tamam siz haklısınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı