RX 570'den GTX 1650 Super'e geçiş performansta artış sağlamadı

İşletim sistemi
Windows 10

tarikk78

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
16 GB Kingston 1333 MHz
İşlemci
i7 2600
Merhaba, yeni bir monitör aldım 200Hz, Valorant'ta 110-150 arası FPS alıyordum diye ekran kartımı güncelledim. GTX 1650 Super aldım (işlemcim: i7 2600) ancak FPS'im hala aynı değişen hiçbir şey yok anlayamadığım bir şekilde. İnternetten test videoları izliyorum benim işlemcim, benim ekran kartım ve benim RAM'im (16 GB ve MHz'leri bile aynı, benim sistemimden hiçbir farkı yok yani aynısı) ile test yapmış yüklemiş ancak benim aldığım FPS değerleri ile uzaktan yakından alakası yok. Bu durum özellikle de PUBG Steam'de geçerli bakıyorum aynı sistemle 60-80 arası FPS ile sıfır takılma oynuyorlar ancak durum benim bilgisayarımda nasıl olduğunu görseniz şaşırırsınız; FPS 40-60 arası ancak FPS'lik bir durum bile yok. Oyun o kadar çok takılıyor ki 3 saniyede bir drop giriyor, 2-3 dk oynadıktan sonra biraz düzeliyor. 30 saniyede bir drop girmeye takılmaya başlıyor ama FPS yine yerlerde videodakilerle uzaktan yakından alakası yok. Neden böyle acaba? Çözemedim bir türlü.

İşlemciyi değiştireceğim ancak anakartım desteklemiyor i7 4.nesil destekliyor en yukarı.

Hocam ama hiç fark olmadı neredeyse normal midir?
2. Nesil anakarta 4. Nesil işlemci takamazsınız. Farklı soketler çünkü.

Hocam ama hiç fark olmadı neredeyse normal midir?
Normal bir durum. Çünkü elindeki işlemci eski nesil.

Bence bu soket bir anakarta işlemci değişimi yapma. İ7-3770 almak istesen gereksiz pahalı. Onun yerine bütçeni oluştur ve anakart set değişimi yap.

İşlemciyi değiştireceğim ancak anakartım desteklemiyor i7 4.nesil destekliyor en yukarı.
Hayır, anakartın maksimum 3. nesil destekliyor. 4. nesilin soketi farklı.

Ayrıca RX 570'ten GTX 1650 Super'e geçmek aşırı mantıksız bir hamle olmuş. Hem Valorant işlemci tabanlı bir oyun, hem de her iki ekran kartı da birbirinden pek farkı olmayan modeller. Al birini vur ötekine.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı