RX 580, 1120 MHz'de çalışıyor

ArdaDag

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, sistemimin düşük FPS verdiğini düşündüğüm için MHz değerlerini kontrol ettim ve ekran kartımın 1120 MHz'de çalıştığını, aynı zamanda düşük piksel ve texture fillrate'e sahip olduğunu gördüm. Hiçbir şekilde overclock da edilemiyor. Çözümü nedir? Teşekkürler.

MHz.gif
Radeon Software 16.12.2020 02_20_30.png
Radeon Software 16.12.2020 02_34_43.png

Ayarlarınızı otomatiğe almayı denediniz mi? Ekran görüntüsünden anladığım kadarıyla frekansı 1120'ye kendiniz almışsınız.
Otomatikte de aynı frekans değeri oluyor. Zaten 1120'den fazlası seçilemiyor.
Bu kartı 2. el mi aldın?
Hayır geçen sene Aralık ayında kendim toplamıştım.
MSI Afterburner üzerinden OC edebilirsiniz.
Deneyeceğim ama GPU-Z yazılımında bu değerlerin yazması normal mi?

Otomatikte de aynı frekans değeri oluyor. Zaten 1120'den fazlası seçilemiyor.

Hayır geçen sene aralık ayında kendim toplamıştım.

Deneyeceğim ama GPU-Z yazılımında bu değerlerin yazması normal mi?

Kartın BIOS'u ile oynanmış gözüküyor, nasıl anladın dersen GPU Z'de "default clock" yazan kısım değişmez yani MSI Afterburner ya da Radeon ayarlarından yaptığın bir ayar GPU clockdaki değerleri değişir ama default clockta her zaman BIOS'daki ayarlar olur ve senin BIOS'un değişmiş gözüküyor yeniden kartına uygun BIOS atmanı öneririm @Tolga Samet konudan anlar.

Kartın BIOS'u ile oynanmış gözüküyor, nasıl anladın dersen GPU Z'de "default clock" yazan kısım değişmez yani MSI Afterburner ya da Radeon ayarlarından yaptığın bir ayar GPU clockdaki değerleri değişir ama default clockta her zaman BIOS'daki ayarlar olur ve senin BIOS'un değişmiş gözüküyor yeniden kartına uygun BIOS atmanı öneririm @Tolga sameto konudan anlar.

BIOS'u da geçen hafta güncellemiştim aslında. Güncellemeden önce normal miydi değerler onu hatırlayamıyorum. Teşekkürler.

BIOS'u da geçen hafta güncellemiştim aslında. Güncellemeden önce normal miydi değerler onu hatırlayamıyorum. Teşekkürler.

Anakart BIOS'u değil yalnız ekran kartı BIOS'u ona dikkat edin ekran kartı BIOS'u güncellediğimiz standart bir şey değildir.

Anakart BIOS'u değil yalnız ekran kartı BIOS'u ona dikkat edin ekran kartı BIOS'u güncellediğimiz standart bir şey değildir.
Anladım, teşekkürler.
BIOS'u güncellemeye çalışırken bu hatayı alıyorum. Yönetici olarak çalıştırıyorum zaten ama olmuyor.

ERROR1.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı