Selamlar, arkadaşlar 2 yıl önce topladığım PC'ye XFX 8 GB RX 580 ekran kartı taktım ve 2-3 ay sonra sorun yaşamaya başladım. Sürekli oyundan hatasız şekilde masaüstüne atmalar, saçma sapan grafik hataları, renk patlamaları, renklerin birbirine karışması vs. garantiye gönderdim, hataların ekran görüntülerini alıp belgelendirip altına yazdım. Hiçbir sorun yok dediler geri gönderdiler, diğer parçalardan kaynaklı olabilir dediler ben de sonra üzerine düşmedim, hevesim kırıldı derdimi de anlatamadım. Denemediğim çözüm kalmadı 10-15 eski sürüm/güncel driver yükledim, kartı temizledim derken kurtulamadım; dönem dönem hatalar azaldı fakat hiç bitmedi.
Sonra ETS 2 oynarken verdiği renk patlama sorununu her zaman 73-74-75 dereceleri geçtiği zaman verdiğini fark ettim 75 derece bana çok normal geldiği için hiçbir zaman sıcaklıktan kaynaklı olduğunu düşünmemiştim sonra kasa kapağını açtım günlerce oynadım ve hata almadım. Tabii tek bir şartı var AMD yazılımı yüklemiyorum onu yüklediğim zaman yine ekran kartı durduruldu hatası almaya devam ediyordum. Daha sonra fanlar yetersiz deyip +3 adet daha fan taktım bir 3-4 ay hatasız şekilde devam ettim 65-70 derece arasında her şey yolundaydı fakat sonra yine ısılar artmaya başladı ne yaptıysam indiremedim aşağı. Aslında 75 derece bir kart için aşırı bir ısınma diyemem o yüzden hava yeterli bile olsa 1-2 saat sonra kart bir şekilde oraları görüyor. Özellikle yaz ayları 1 saatten sonrası haram.
Kartımın garantisinin bitmesine 15-20 gün falan kaldı yine göndersem yine bir şey yok deyip geri gönderecekler daha sonra da zaten gonderme şansım olmayacak sanırım tüketici haklarına 3. defa döndükten sonra falan verebiliyorsun. Detaylı bilgim yok. Bu konuda bana bir önerisi olan ya da bu kartı kullanıp aynı sorunla karşılaşıp bir çözüme kavuşan varsa desteklerini beklerim.