RX 580 83 derece

kular14

Megapat
Daha fazla  
İyi günler. RX580 ekran kartı kullanıyorum ASUS Dual modeli. Oyunlarda AC Origins'de mesela 78 derece ile 83 derece arasında oluyor sıcaklıklar. Boştayken 33-40 derece.

83 derece yüksek bir rakam galiba. Ama 100 saat boyunca da full yükte çalıştırsam ekran kartını hiç 84 derece olmadı. Acaba ekran kartının göğüsleyebildiği bir sıcaklık mıdır bu sıcaklık. Bu sıcaklıkta ekran kartımın yanma riski var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
85'i geçtikten sonra endişelenmeye başlayabilirsiniz. Bir çok ısınma konusu var buna benzer değerlerde. Hepsine de hemen hemen aynı şeyi yazıyorum. Ekran kartları sıcağa dayanıklı parçalar, tamam 83 derece bal döküp yalanacak bir değer değil fakat çok fazla endişe etmenize de gerek yok. Kimi markaların soğutmaları iyi olmadığından bazen bu değerler yükselebiliyor. Armor modeller için de kötü demişlerdi ancak 75'i geçtiğini henüz görmedim.

İçinizin rahat etmesi bakımından fan hızlarını manuel olarak artırabilirsiniz. Rahatsız edecek bir gürültü olursa fanlardan dolayı, voltaj düşürerek daha büyük ölçüde rahatlama sağlarsın.

Dostum ben de rx580 kullanıyorum ve hiç 75 üstü sıcaklığa ulaşmadım. Oynayıpta gözlemlediğim oyunlar Battlefront 2, Witcher 3, For Honor gibi grafikli oyunlardı üstelik. Acaba macunu falan mı değiştirsen.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı