RX 580 84-85 derece normal mi?

swops

Hectopat
İnternette araştırdım fakat bu model için belirli bir "normal sıcaklık değeri" olarak kabul edilen bir değer bulamadım. Yardımınızı isterim.
ASUS Dual AREZ RX 580 8 GB OC Edition kullanıyorum ve Dead by Daylight gibi oyunlarda 84-85 derecede çalışıyor. Hiç 85 dereceyi aşmadı. Bu ekran kartı için bu değerler normal mi?

Öncelikle ekran kartı ve diğer sistem parçalarının sıcaklık değerlerini kullanılan kasa modeli, kasanın hava akışı, kasanın konumu ve ortam sıcaklığı gibi etkenlerde etkiler. Kullandığınız kasa modeli nedir? Kasanın yan tarafı açık şekilde deneyin birde. Eğer yan tarafı açık şekilde sıcaklık değerleri düşerse kasanın hava akışı kötüdür. Genelde 80 derece üstü tehlikeli denir. Ama kullandığınız modelin soğutması pek iyi değil. Undervolt ve fan ayarı yaparak ekran kartının sıcaklık değerini düşürebilirsiniz.

Aynı kartı kullanıyorum biraz sıcak çalışıyor ama undervolt yapıp fan ayarını arttırırsanız düşüyor. Kartı kullanalı 1 hafta anca oldu daha stabil değerini bulamadım ama bulursam yazarım. Bu arada ayarları Afterburner üzerinden yapın ve zero rpm özelliğini kapatın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı